Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

bugi89

5 000  din - Passion
10 000 din- Zauber
20 000 din- Stradic
To je to sto se mene tice. Dalje ne gledam zbog toga sto smatram da se sa skupljim modelima ulozeno-dobijeno proporcionalno smanjuje.

Forshlag04

Vlada kaže:
Za Daiwu LT se slazem i dok Exceler, Fuego (koji sam imao i za mene je ocaj), Legalis donekle opravdavaju tih 70, 80e koliko kostaju, ne znam zasto Caldia i Ballistic kostaju onoliko..

Čudi me da to kažeš za novi Ballistic LT? Ima novi CNC glodani tough digigear zupčanik, veoma je utegnuta i jaka. Očigledno se radi  o malo višoj klasi u odnosu na Caldiu. Zato je Ballistic LT po cijeni nešto malo iznad Shimano Vanforda i FL, a to je uobičajeno za Daiwu u odnosu na konkurenta. Jedino što ja ne volim je taj Mag sealed jer ne znam šta raditi kada jednog dana otkaže. Košta i Luvias, ali i vrijedi. Poštujem ja Shimano itekako, ali eto uporedo koristim prethodni model Ballistic EX H i Stradic HG FB. Najobjektivnije što mogu kažem da Ballistic ima izvjesnu prednost u čvrstini, snazi, boljoj kočnici itd. Nekad se malo pretjera pa se kaže: "E šta to hoće ta Daiwa?" Zna se šta je Daiwa. A što se tiče ovih jeftinih Fuega LT i ostalih, pa molim lijepo. Za taj novac ko hoće lagano i korisno jedno vrijeme, šta je problem?

vradojicic

Zauber GT moze da se kupi na KP, kod Gorana iz Surcina, miskim da ima i neki lik iz Krusevca...

Drugo je stari Ballistic koji je za mene odlicna masina.
Ne sporim da je Ballistic LT dobra masinica, kao i Caldia LT ali po meni nijedna nije za cenu preko 150e a tek ne za 220, 220e.
Luvias je uvek bio klasa i sve iznad.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Vladimir Jekic

Gde odoste  :cheesy: :cheesy:
Ma nek čovek kupi tu Exciu ili Aplause i nek se napeca i nauživa za male pare

sasabosko

I sa svime se slazem, samo moram da pitam jel ste uporedjivali te masine s Exciom direktno? E, ja jesam. Zauber ima luft u rotoru dosta veci od Excije, isto Aplause, pa i Certate lt ima veci luft na pogonskom sklopu od Lurekiler saltista, o Stradicu ne bih. Twin Sw koji sam gledao, takodje u rotoru. Znaci sve pobrojane daiwe i riobi su uporedjivane jedna s drugom, sta fali Exciji jedan lezaj u odnosu na zauber.
Znoj nilskog konja je roze boje

mabog

Juce sam dobio od druga skoro novu okumu ceymar cxt40, dao mi na koriscenje dok ne nabavim svoju. Ali u svako slucaju cu morati kad tad da kupim,
Eksija dobro izgleda samo sto sa ovom rucicom na preklop nemam neko dobro iskustu(mozda je do modela koji sam koristio).
Ili mozda cak zauber gt3000 i on mi se dopada.
Za sada cu da maltretiram okumu.
Hvala na odgovorima.

Gliga79

Pozdrav svim ribolovcima !
Imam neke nedoumice pa bih zamolio za odgovore.

Posedujem stapove:
Balzer Magna s pro 2,7m 50-100 gr
Sportex Goodspeed 2,7m 60 gr
Sportex Black arrow 2,75m 40 gr

Masinice:
Penn slammer 360
Shimano stradic Ci4+ 4000fa
Potrebna mi je preporuka za jos jednu masinu (cenovni rang oko 200eu)
Sta sa cim upariti ( koju masinu sa kojim stapom )

Varslicarim :Soma, smudja, stuku, bucova.


Od varalica koristim skoro sve.

Neko moje misljenje :
Penn i Balzer (za vece voblere i kasike)
Sportex BA i Stradic ( smudj ),
ostaje mi masina za goodspeed ?
Goodspeed bi mi sluzio za neko srednje varalicarenje (npr. stuka, som) ?
Hvala !!!



Vožd

Upario sam slamera 360 i goodspeed 2.7 60 g.
Ima da kidam štuku ove godine, nezvao se ja Lorimer!
😉


sasabosko

Komso, znam da te to muci jer je Krusevac slab s masinama oko 200e, tek poneka. Odi u Predator, okume raw 40 su im bile na snizenju, 7-8000, bolju ces za te pare tesko uzeti. Sto je najgore, najgadnija cenovna klasa, da u toj ceni ne znas sta da preporucis, mnogo mala razlika kod masine od 100 i 200e smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

nadal

ne bih da zvucim kao homoseksualac ali za goodspeed ce ti trebati slamer 560 da ga dovedes u balans

Gliga79

Citat: sasabosko poslato 24 April 2021, 10:41:33
Komso, znam da te to muci jer je Krusevac slab s masinama oko 200e, tek poneka. Odi u Predator, okume raw 40 su im bile na snizenju, 7-8000, bolju ces za te pare tesko uzeti. Sto je najgore, najgadnija cenovna klasa, da u toj ceni ne znas sta da preporucis, mnogo mala razlika kod masine od 100 i 200e smiley033

Da li moze Penn na Balzer za soma ?
Na Black arrow stavio bi stradic.
Za good speed koja bi bila idealna (bez obzira na cenu) ?

orka

Ja bih ovako. Na black arrow tb 40g ,Stradic 4000 ci4 4000 fa. Balzer magna 50-100g , penn slamer 360g .

Treća mašinica koju preporučujem je Stradic 4000 FL , prenos 5.3-1 . Veoma dobra, prava radna mašina. Možda i najbolji Stradic do sada. Ona da ide na goodspeed  tb 60g . To bi bio stvarno odličan komplet.  :ok:

Stradic je na žalost poskupeo. Bio je na KP 150 evra, sada je 180 , ali bez obzira, uklapa ti se u budžet.

sasabosko

Godspeed ti je debalansiran i onako pa trazi vecu masinu, okuma koju pomenuh ima 350gr merio sam je, jer mi je bilo tesko da je mimoidjem za tu cenu, ali sam hteo do 300gr izricito. Uzmi u obzir Ticu talisman 300, moze se naci za te pare, legla bi na taj stap, a rols-rojs za sve pobrojano.
Znoj nilskog konja je roze boje

orka

Ponoviću opet, bez namere da ulazim u bilo kakvu raspravu. Svako neka radi onako kako misli i kako hoće. Štap se ne balansira mašinicom. Sa težom mašinicom se dobija skoro beznačajno pomeranje balansa na bolje, a dobija se veća težina samog kompleta. Veća šteta nego korist. Stradic je težak 280g a ta Okuma 350. Dobiće pomeranje balansa na bolje za oko 1cm, što mu neće značiti ništa, jer će taj štap i dalje biti u debalansu. Sa druge strane Stradic ima neuporedivo bolje slaganje i glatkoću rada, hagane zupčanik, itd, u odnosu na te teže Okume i Tice. 

Gliga79

Narucio sam Stradic 4000 FA.
Konacno sam resio slagalicu 😀
Hvala na odgovorima.




Teme sličnog naslova (10)