Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

srda83


jamal

Citat: nadal poslato 15 Avgust 2020, 21:02:50
Koje su mi opcije do 100 eura, 5000 velicina po Shimanu, oko 350 grama tezine? Shimano Sedona 5000, Slammer 360, jos neka?

Nije mi jasno bas sto su strunu poceli da pakuju na 150 metara umesto 100?
Slamer ti je tu mozda najbolja opcija ,ne znam samo kako slaze upredenice ali sumnjam da ih lose slaze.
Sigurno da ce da nadzivi plastikanere i pouzdaniji je od vecinu tih masinica u tom cenovnom rangu.
Pogledaj i formax zenon on je od magnezijuma i on moze da bude dobro resenje po meni.Sedona nije losa ali je plastika ja bi je zaobiso da sam na tvome mestu.
Te dve slamer i zenon su po meni najbolja resenja plus imaces i kusur od 100 e.
Moj glas ide za slamer a ti istrazi malo takodje mozda iscackas nesto bolje.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

vladimir022

Ja imam 2 zenona 4000 i lepo rade za sad.. najteze sto sam vukao je 120g i ide lepo.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


nadal

Jel smem jos da punim ovu spulnu?




slob

Slobodno puni još.
U principu na 1mm do 2 mm ispod ivice špulne. Neke mogu da se napune i na nulu a da struna ne spada. Najbolje da ti kaže neko ko ima Slamera.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Saša

Još malo možeš. Slammer se najbolje ponaša kada špulna izleda kao da fali 20-30m strune.
Bass mi je opsesija...

mi-ne

Citat: nadal poslato 16 Avgust 2020, 11:33:19
Jel smem jos da punim ovu spulnu?

Davnih godina si postavio isto pitanje.
Secam se kao juce da je bilo. :wink:

Druga strana na ovoj temi
https://vukovisadunava.com/ostali-brendovi-masinica/penn-slammer/15/

igork

koja je bolja masinica za lako varalicarenje na moru, Shimano Sahara ili Daiwa Exceller

gorta

Pošto ne znam gde,pitaću ovde,mala anketa je u pitanju.Šta bi ste uzeli od navedenih mašina za varaličarenje štuke.Bacam uglavnom voblere i kašike,gume....znači nešto osrednje,veličine 3-4000.Da li bi ste kupili Dam Quick 5 FD ili Shimano saharu?Ili možda Ryobi zauber ili Spro blue ili red arc za malo više novaca(koliko su kvalitetnije?) Hvala na učešću

vradojicic

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Isa

Ako je taj zauber gt isti kao i pro, onda 3000. Lakši je od 4000 dosta a na njega paše špulna od 4000.

peroxy

Pozdrav, tražim dvije role, jednu za Okuma Helios SX 228cm 12-35, za smuđa i za Abu Garcia Vendetta 245cm 30-60, uglavnom za štuku. Ono što mi je zapelo za oko su Ryobi Zauber CR, Mitchell MX6 FD, Shimano Sedona, Shimano Sahara. Svaki prijedlog je dobrodošao.

ibanezi

 Pisao sam da me je oduševljavala glatkoćom, finoćom i lakoćom rada nova, hagan Sedona. Čak sam pisao da je prosto zapanjujuće da radi lepše od prvih Stradika i Tvinova. Međutim, komšija koji ju je proletos kupio, kod nas, u prodavnici, bez greške, baš takvu sa takvim radom, veličinu 4000, srgao ju je za nekoliko meseci. Kada sam je pre jedno mesec dana uzeo u ruke, zabacio i počeo da povlačim fraprao sam se koliko melje i zapinje u radu. Nije komša nju štedeo, ali nije ni baš enormno opterećivao. Džigovi do 25gr za smuđa i glavinjare do 30 grama za bucova koje nisu baš šala, ali nisu u niskoj, sporoj Savi kakva je bila letos ni ekstremne. Prebrzo je popustila. Fina je, nema šta, ali izgleda i da može da radi samo najfinije stvari da bi takva i ostala. Lakši do srednji džig, vobleraj plitkoroncima, ništa što daje neku malo jaču vibraciju i otpor. S obzirom da je Sahara isti koncept, isti sklop a tek jedan stepen iznad, ne bi me iznenadilo da bi joj se isto desilo. Ne tvrdim, nemam sa njom iskustvo, ali ako već imam izbor, izbegao bih te dve Šimano mašinice. Šimano izgleda i dalje u varaličarskoj klasi mašinica počinje sa Stradikom kao najjeftinijom mašinicom koja je za poštovanje. Zauber (Ark) bilo koji model je i dalje neka"sigurica" u klasi do 100e, meni već dosadan do bola i siguran sam da ima bolje za te pare, samo nikako da otkrijem šta. Neki hvale Formaksov magnezijumski Zenon, kažu strah mašina, ali lično nisam probao, možda vredi pogledati.

Isa

Ultegrica fb 4000 je po meni ispod čega ne treba ići kad je shimano u pitanju. Zauberi su sigurica, suvišno je bilo šta pisati o njima. Formax Zenon je odličan u veličini 4000, na ručici je osetno jači od TP '15 4000 PG. Mali Zenon mi se nije svideo il smo loš primerak odabrali, rotor mu se klimao, kočnica uzasna i rad nije bio u klasi velikog zenona. Pre mesec i jače sam takodje kupio Zenona 4000. Tačnije otišao sam po daiwu fuego lt 6000, al ovo mi je znatno pouzdanije izgledalo. Namotao sam mu kairiki vt 30lb i vući će isključivo glavinjare, teške džigove i velike kašike. Tako da taj veliki zenon je ok ako će ići na štap za malo grublji ribolov.

peroxy

S obzirom da sam iz Hrvatske pa mi Formax nije dostupan, vjerojatno ce past Zauber. Ima možda netko iskustva sa Ryobi SLAM ili Ryobi MATURITY, cijena je otprilike ista kao i Zaberu, cca 90e.

Teme sličnog naslova (10)