Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

šile

Moj Saltist je zamenio Red Arc 10400 na stapu i meni je bolja, Red Arc je i dalje kao nov i nije ni bilo potrebe da se menja ali...
Ps: računaj + 33% na cenu sa Alija a sve što prodjes ispod si na dobitku, meni su naplatili nešto oko 8-9e ako se dobro secam

Sent from my Mi MIX 3

srdjanpn

I spremi se na cekanje od par meseci.

šile

Pre neki dan mi je stigao paketić za 15 dana od plaćanja ali isto tako imam neke koji su u putu više od 70 dana tako da kako ti se zalomi ali računaj da sada u glavnom traje malo duze

Sent from my Mi MIX 3


srdjanpn

Mali,sitni paketici stizu relativno brzo,kopce i kanap su mi stigle za 15dana,malo veca kutija je na cekanju treci mesec,posta ne nosi vece pakete,kod njih je zastoj.

šile

Imam nekoliko malih paketa do 10e koji putuju 60 dana a stizali su mi telefoni od par stotina € za 20-30 dana na carini su proveli od 7 do 20 dana kako koji tako da u ovoj situaciji nema nekih pravila, za redovno stanje u glavnom bude kako si rekao ali opet zavisi od dosta faktora

Sent from my Mi MIX 3


Germina

I meni je danas stigao paketić sa udicama koji je putovao 20 dana bez trackinga  a i ostali su brzo izašli iz Kine pa se nadam da će stići po nedelji . Što se tiče LureKillera drago mi je da su svi kupci iz Srbije prezadovoljni sa mašinicom a komunicirao sam sa 15ak kolega sigurno, nikom nije naplaćena carina od 33% i najčeće su prošli sa PDV-om od oko 800 dinara a neki i bez tog harača  tako da su ih mašinice koštale od 7200 - 8000 dinara. Nedavno je poručen i Lurekiller Black Gull pa ćemo videti koliko će da putuje s obzirom na trenutnu situaciju  :huh:

js.bobrock

Ja sam uzeo malome masinicu za njegov SG MPP 7-23 gr, posto mu stara- neka no name, ne slaze nikako. Danas stigla konacno, Meredith Daphne Keen 3000, pa cemo videti kako ona slaze.


Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока


Pedja76a

Kolko košta?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


js.bobrock

Oko 22 $.
Mene je sa nekim kuponima sa alija izasla nepuno 15$.
Verovatno je ne bih ni uzeo, da nisam bio kod majstora Rihtera u Novom Sadu. Njegov sin je kupio, pa sam tamo imao priliku da je vidim, provrtim i tako mi se svidela.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока


Underwud

Pozdrav svima, kupio sam nov stap, formaxov Zenon spin 2.7m 70g, ali bih uskoro uzeo i novu masinicu, u cenovnom rangu do 7000, tako da bi mi trebala vasa pomoc pri odabiru, jer ste me kod stapa vec odlicno posavetovali.

Drug mi preporucuje SPRO passion, velicina 4000, 5,1:1 (malo preko 300g), video sam je uzivo i deluje zaista kvalitetno, ali mi se cini da bi mozda bila malo preteska za moj stap koji je tezak 180g. On je koristi na stapu koji je za nekih 50g tezi od mog, tako da sto se tice tog faktora tezine, kod uparivanja masinice i stapa, nisam bas siguran kako ga treba uzeti u obzir. A sto se prenosa tice, s obzirom na to da mi je potrebna za neko srednje ili srednje tesko varalicarenje na stajacim vodama i Dunavu ponekad, mislim da bi mi najvise odgovarao 5,0:1 ili mozda 5,1:1 prenos (a koliko je sad to drugacije  u odnosu na 5,2:1 nemam pojma). Ribe koje lovim retko prelaze tezinu od 3kg, ali zelim biti spreman i za nesto vece kad naidje.

Formaxov Zenon 3000 mi deluje primamljivo, ali cu naravno vase predloge uzeti u obzir.

Hvala.


glos

Prenos ti je najmanje bitan za borbu sa ribom, tu štap odrađuje.
Kod vuče ribe se računa kočnica, a prenos za rad sa varalicama.
Što teže varalice za povući, niži prenos se bira.
ZOV

Underwud

Jasno. Mislim da mi ne treba ispod 5,0:1, samo ne znam da li se oseca velika razlika kada se vuce ista varalica na 5,0 ili 5,2.

glos

Pa vidi, ako ti je raspon od najjačih, do najbržih, od 4 do 6, a pritom su te dve krajnosti nebo i zemlja. sam zaključi.
Znači imaš 20 decimala.
ZOV

Underwud

E sad je jasno sve oko prenosa, ostaje samo masinica da se nadje :D

srdjanpn

Citat: glos poslato 17 Maj 2020, 12:55:34
Prenos ti je najmanje bitan za borbu sa ribom, tu štap odrađuje.
Kod vuče ribe se računa kočnica, a prenos za rad sa varalicama.
Što teže varalice za povući, niži prenos se bira.
To nikako nema veze jedno s drugim.Kojom lakocom masina vuce zavisi od celokupne konstrukcije masine,telo,rotor,spulna,njene namene,,,,,,dal ces samo da dzigujes,bacas leptire,teske glavinjare,velike dubokoronce,,,,tezak je dzig od od 40gr al je mnogo teza za masinu glavinjara a za vobler dubokoronac da ne pricam.
Tica Aries sa kojom pecam 10god,plastikaner,6.2 prenosa lakse vuce Ujku vobler od Bluarca,a tri puta je jeftinija.
Za pocetak uzmes Spro Pasion od 4000din pa kad njega skrsis za par godina,sam ces da ukapiras kakva ti masina na dalje treba.

Teme sličnog naslova (10)