Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

no names

Hvala svima  :ok:
Poručena je Ultegra i sad je dilema rešena.
@genjura na žalost ne mogu da je vidim nigde i probam, a i izlazi malo van cenovnog razreda koji sam hteo da izdvojim za mašinicu, već sam poručio Ultegru.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

klenboy

Yumoshi 5000 bx stigla

Poslato sa ATU-L21 uz pomoć Tapatoka


xerion

Dobar dan.
Posto sam kupio Team Dubna 2.7   12-50gr.  Hocu da ga uparim sa nekom boljom masinicom. Koristicu ga najvise za jig  do 30gr. Izbor pada na Tica x treme  2500, Sustain 4000fi ili Twin  2015,
4000hg.  Eventualno  Vanquish ili Certate 2016.  Bitno da radi glatko i tiho sto blize Stelli.  Naravno cilj da dobijem najvise za ulozeno.

orka

Po meni, najbolji odnos uloženo dobijeno je sa Sustainom 4000 fi koji može da se nađe na KP za 180 evra. Twin je znatno skuplji,a Certate još skuplja..
Ne znam da li si mislio na Ticu talisman x-treme ili na novu Ticu samiru x-treme? To su kvalitetne mašine,ali mislim da je vel. 2500 mala, teška je 255g,a veće su teške i sa velikim prenosnim odnosom, a što se tiče glatkoće rada tu su lošije od Daiwe, a pogotovo Shimana.. :smiley:

xerion

mislio sam na TICA TALISMAN X-TREME 2500 , 14 kuglicnih lezajeva. Pise glatak hod itd. srednje varalicenje.


cena je kao i sustain.  Sustain nemam gde videti .Vrteo sam Twin ,Nasci  i nisam bas uvideo neku veliku razliku, tako da se bojim da je nece biti ni sa Sustainom.

ibanezi

I ja mislim da je Tica 2500 premala. Kao i što mislim da između TP i Nasci nema velike razlike na prazno motanje novih u radnji. Na vodi pod punim opterećenjem mislim da je neka druga priča. Pogotovo posle nekog perioda. Sustain je zlatna sredina između te 2. U svakom slučaju, što pre nas izvesti o karakteristikama tvog novog štapa. Imaš otvorenu temu "Team Dubna champion" i mnogi od nas su vrlo radoznali da čuju utiske iz prve ruke nekog vlasnika.

orka

Pa neće je biti. Sve su to nijanse u pitanju. Pre neki dan sam provrteo novu Stellu 4000 Fj i nisam video neku razliku u odnosu na Twina u glatkoći rada.
Taj Talisman x-treme 2500 je težak 265g i ima prenos 5,2-1 . Imao sam priliku da vidim i provrtim veći model u vel. 3500 . Izuzetno robusna i kvalitetno urađena mašina.
Kakva je praksi ne znam.. :smiley:


xerion

Treba da mi javi poznanik iz prodavnice dal ce biti tica za probu(sve me nesto kopka da je dobra). Pri kupovini na internetu moze da se vrati do 14dana. Trenutno su cene takve da za tica+sustain=TWIN.    Bojim se samo da neki vlasnici Twina,Certate ne smeju da kazu svoje ojektivno misljenje .   I interesuje me  kolko je tu kvalitet u pitanju a kolko reklama. Za cenu Twina ima dobra Singer sivaca masina.
Ibanezi ja sam stavio slike stapa i napisao utisak ali to nekako zapadne u fioku Team Dubna da se nevidi.

komša015

Twin je odavno dokazana mašina.. neke serije odskaču, ali generalno pouzdan sklop.
I jedno je novo i bez tereta, a sasvim drugo ono što ostane od mašine, posle više godina na vodi.  smiley033

Ako ti se ne daju/nemaš pate, kupi Spro BA

xerion

Zato i pitam ovde. Mnogo je lakse kupiti Twin nego Sustain pa Twin. Imam Spro RA i hocu nesto bolje.   

Germina

 Imao sam prilike da varaličarim sa TICA TALISMAN X-TREME 4000 i da ispratim njen rad tokom jedne varaličarske sezone jer je koristio jedan moj kolega dok je nije prodao. U startu je imala primetan luft u ruchici, odnosno pogonskom zupčaniku pa njen rad i nije bio gladak kako se reklamira. Stunu je jako loše pakovala i prilično gomilala na rubovima špulne, nisu pomogle ni razne kombinacije podloški za korekciju konture namotaja. Možda mu se zalomio loš primerak pa treba dobro obratiti pažnju prilikom kupovine  smiley033

Zoranbast

Potrebna mi je pomoć kod kupovine varaličarske mašinice za štap težine bacanje 15-45 gr. za pecanje bucova i štuke na Velikoj Moravi. Budžet mi je oko 130 evra. Zapale su mi za oko tri mašinice Penn Battle II 4000, Spro Red Arc i Ryobi zauber 4000.Interseuje me Vaše mišljenje da šta je od ovih mašinica najbolji izbor, ili ima neko još nešto bolje da mi predloži u tom cenovnom rangu. Hvala.

vladimir022

Daiwa BG je mislim u tom cenovnom razredu, a jednom sam je provrteo i izgleda ekstra
Pisano je dosta o njoj

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

kundak86

Sve 4. masinice su dobre.
Duzina stapa, tezina.?
E sad zavisi sta bi bacao, i sta ocekujes od masinice?
Za moj ukus Penn Battle malo teza i brza.


Sent from my SM-J530F using Tapatalk


Zoranbast

 Dužina štapa je 2,85m ,a bacao bih leptire,kašike i voblere.

Teme sličnog naslova (10)