Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

xerion

Simano sustain 2.7 7-28      ,voda mirna dubine 24m. glave neznam. Recimo  max 20gr.

marina1983

Ove druge mašine ne poznajem pa ni ne kudim kao ni sve ostalo što probao nisam dubina pa ni  glava nije ni malo zanemarljiva .
Ja sam za reda  i za njega glavu na panj stavljam  ali starog pošto mi ova nova cigla potresno izgleda :cheesy:

sasabosko

Moj glas isto za stari red zbog metalnog rotora. Novi jes da je malo laksi, ali volim metal, sta cu...
Znoj nilskog konja je roze boje

srdjanpn

Moj glas za plasticnu, sto laksu masinu kao Passion, Ceymar, Rtx, Ne ide mi na taj stapic masina 300-350gr.

sasabosko

Moze i stari red 2000, za to sto njemu treba, vrsi posao i prema stapu :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

marina1983

Aj da vi još jednom razmislite 20gr , al kada ste vukli zadnji put sa 25 metara  ima bre da motaš oči da ti ispadnu još ako ima ribe a verovatno da nije kao kod nas ipak treba neka ozbiljnija mašina.

srdjanpn

JA bi se pre razmislio o tom stapicu,meni je pre on slab za to nego Pasion.

marina1983

To je tek priča za sebe , upropastismo čoveka kao i većina većinu  kad pita za nešto  :cheesy:

xerion

Ovako da ja vama pojasnim.  To gde pecam je sljunkara gde se jos uvek vadi sljunak. momentalno velicine 30ha. Dubina je 24metra(dubinu sam nedavno saznao,pre toga sam uzeo sustain) . Uz obalu negde manje gde se obrusilo.  Smudjeve pokusavaju da pecaju na balerinu i dubinku(slabo im ide)  Ja sam imao nekolko smudjeva na jig. Posto nemam od koga da vidim tamo moram da sam nekako saznam sta mi treba od opreme. Dno je sljunak ,pesak nema drveca,prepreka. Dosad nisam imao ni jedno kidanje. Poribljeno je pre nekih 7-8 godina sa saranom ,smudjem,jesetrom(keciga ,stuke ima i bandara. Babusku sam uvatio jednu ove godine. Ranije bilo ko pleve. Nedavno su izvukli stuku od 13.5kg .  Al su je pokupili sa povrsine imala olovo u zelucu.Posto nas tamo dolazi maximalno 10. svaki peca nesto drugo. Meni taj jig i gumice odgovaraju. Momentalno imam Daivu exeler spin  3m 10-40(uzeo polovnu privremeno)  i ninju 30. Daiwa mi lepo radi na leptirice al mi nije za jig. Sad molim za neki savet. Stap i masinica i koje glave da pokusam.

Isa

Passion 730, Blue arc 730, 930, Red arc 10300, Zauber 3000, Aplause 3000, Zauber Pro 3000. Passion je najlosiji i najjeftiniji, ostali su tu negde od 60-90e zavisi kako gde. Svakom od navedenih masinica ces biti zadovoljan godinama, ima da se napecas i iz dosade da kupis drugu a ove neces unistiti ako iole budes pazio. Izguglaj gde i za koliko para mozes nabaviti svaku pa se pronadji finansijski. Pozdrav.

mrjr

Mislio sam da je zauber stvarno best money can buy, ali mom prijatelju rikne drška mašinice pre neki dan,tačnije, neka plastična čaura koja treba da uzubči dršku i pogonski mehanizam,jer drška se ne uvrće u pogonski zupčanik,nego osovina prolazi kroz njega.Ta čaura se nalazi na osovini. Elem, pukne ta čaura i mašinica postane neupotrebljiva.Odemo do MG servisa,a Miki nam kaže da je to uobičajen kvar i boljka kod zaubera i da je ko zna koliko novih ručica prodao ljudima,jer ta čaura ne može zasebno da se nabavi. Lično ,nikada ne bi kupio mašinicu na kojoj se ručica ne uvrće u pogonski mehanizam,a da mogu da izdvojim stotinak eur za nju.

nslemi

Pa verovatno i taj pogonski na drugoj strani drzi plasticna caura kod jeftinijih modela.Tako da uvrtanje rucice u pogonski nece puno pomoci u trajnosti.Zar ne moze da se ubaci lezaj umesto caure kod zauber -ecusima modela ?

Germina

Ta čaura je baš slaba tačka na Zauberu...deo obeležen sa br.1 na fotografiji.


nslemi

Malo je mutna slika kada povecam ,ali ne deluje nista sto strugar ne bi mogao od masinske plastike ili bronze da napravi ,cak deluje dosta slicno caurama koje idu na anlasere kod kola.Jer kupovinom originalne rucice i te caure opet se resava problem na odredjeni period.

ossa

Šraf drži ručicu kod preklopne ručice, a kod one koja nije preklopna tu je šraf uliven u plastičnu ukrasnu kapu. Koliko se sećam tih detalja...




Koristim blue arc 9300 i prezadovoljan sam, imao sam i zaubera, i nikada problem , ecusima odlična, appplause super !
Hej, haj baš nas brige...

Teme sličnog naslova (10)