Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

srdjanpn

Sta je plasticno,,,pa vidis na slikama.Kao i na vecini danasnjih masinica,valjda je to sad moda,lezajevi pogonskog zupcanika leze u plasticnim caurama koje su sa tri kilava srafica pricvrscena za kuciste,ako ih jednom odvijes tesko da ih vise zavijes nazad,kod azoresa je i ceo pogonski sklop u tom carbon-corpusu,koji sluzi kako pise na slici da stabilizuje mehanizam?Otisli su i korak dalje pa je i lezaj,pinjon i nepovratni takodje u komadu plastike-carbona,,,spolja imas fullmetal unutra Spro Pasion.
Ne kazem da je to jeftina plastika mada na slikama se vec vide odredjeni nedostaci,ostecenja,ali sam siguran da u mnogome smanjuje radni vek masinice i nemogucnost bilo kakve popravke.Ne znam gde bi pronasao neki od tih ''plasticnih''delova da zamenis ako zatreba.

mrjr

Ako je plastika=karbon, po tebi, onda mi svi pecamo plastilčnim štapovima, takodje, a i f22 i f35 avioni, koji koštaju milione su plastični... I na kraju,, vreme će pokazati.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

srdjanpn

Pa koja je onda poenta metalnog kucista,mogla je cela da bude od carbona,bila bi laksa,jeftinija,ne bi se kupci lepili na full metal nego bi je zaobilazili.
Mi malo matoriji sve sto nije metalno u masinama zovemo plastikom,,,,sad dal je carbon,teflon,f22,nebitno,zamisli razocarenje da kupis Stelu od 500eu na kutiji pise full metal,,,,a unutra carbon.Tad bi rekli prevara,obmanjivanje kupca,ovako je to ''Mechanical Stabilizing System''.
Tacno je vreme ce pokazati dal je ovo sto ja tupim tacno,al sam siguran da ce pre stradati ovaj carbon kakvog god da je kvaliteta u masini od 8000din nego da makar lezajevi stoje u metalnom kucistu.
Tica je imala isto izleta sa tim fullmetal kosturom i ''plasticnim'' poklopcima pa se to zavrsilo neslavno,brzo su te masine zaboravljene.

mrjr

Za mene je pitanje br1 kod kupovine mašinice za varaličarenje slaganje strune, a br. 2 kočnica,... a koliko če da traje je potpuno irelevantno, jer ću je zameniti drugom. Tvrdim da 90% varaličara sa ovih prostora iskoristi 10% mašiničinog radnog veka, pre nego što kupi novu. Jednostavno, of varaličara praktičara svede se na varaličara pozera. Zato je jako bitan odnos cost-benefit pri opredeljenju za vrstu mašinice. Na kraju, sasvim je logično da se unutar mašinice stavljaju i delovi od karbona, tamo gde nije neophodno da budu od metala. Smanjuje se masa, a u tekstu, koji možda nisi ni pročitao, stoji i radi sprečavanja pojave galvanizacije, šta god to značilo.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka


srdjanpn

Pretpostavljam da je onda to pojava kod svih SW masina,Stele,Saltige,,,Pennova oni su pravljeni za pecanje tuna,marlina,,,spolja metal unutar carbon.Nije rasturao sam ih,unutra je sve metalno i to ozbiljno metalno.
Nemam ja nista protiv plasticnih masina,cak pre biram njih od fullmetal zbog tezine koja je meni najvaznija,ali mi ovaj koncept nije jasan,ne vidim njegovu svrhu kod masine koja se predstavlja kao robusna,fullmetal za tesko varalicarenje.
Sumnjam i da je negde na sajtu ili specifikaciji to i napisano da covek bar zna sta kupuje.

mrjr

Kad nešto porediš,porediš u cenovnoj klasi,a ne škodu i ferari.Zato i postoji izraz "best money can buy" .Opet naglašavam pitanje dugotrajnosti,kao drugorazredno. Ajde neko ko ima saltigu,stelu i slično da napiše da je koristi deset godina,za koje vreme nije ni pomislio na drugu mašinicu.Dešava se sledeće, da kupi model 2018,a onda ga 2020 proda da bi kupio model iz te godine,a u oglasu tvrdi kako nije ni pecao sa njom,... :cool:

srdjanpn

Penn Spinfisher koji sam predlozio je ista cenovna klasa,od toga smo i poceli, pogledaj negde recenziju pa ces videti njegovu unutrasnjost i o cemu pricam.
Sta su neciji razlozi za kupovinu ili prodaju to je deseta prica nema veze sa ovim.Mozda ta Okuma tebi odgovara,tvom stilu pecanja,tvojoj filozofiji kad se polomi kupim drugu,mozda sa glavama 20-30gr traje dosta,ne verujem da bi sastavila dugo sa 50-60gr glavinjarama,,,,ili tezim.
Ako pitanje dugotrajnosti nije bitno onda kupis Pasiona,kad se polomi bacis i kupis drugu.

mrjr


bulmil

sta fali passionu?
ja ga arčim već 5 godina i ništa mu nije.napeco se riba,nabaco tereta kolko oćeš i i dalje vrti ko sat

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Džamajka

srdjanpn

Dobro nisu u dinar iste ali su tu negde.
Ne bih bacao ni ja ali ima ko bi.Sta bi bacao sa Z55,Z8000,kalipsa.

Germina

Ma kad plastična čaura na Slammeru u kojoj su spakovani pinion, lageri i anti-revers još nikom nije stradala a pinion je još bez oslonca u donjem delu.... verujem da će i sa Azoresom to biti slučaj.
Slično rešenje kao na Azoresu je već postojalo i na starom snagatoru Mitchell Nautilu gde je grafitno/plastično kućište vešto sakriveno gumenom oblogom pa su kupci bili u zabludi da kupuju full metal mašinicu.

srdjanpn

O tome ja i pricam,fullmetal,marketing,slucajno ili namerno nigde ne pise da je hibrid u pitanju,pola metal pola carbon,,,,mozda se to pokaze i dobro,mozda traje i 20god,al posle Tice Scrambler,Dynaspin,Splendor koje su slicnog koncepta a nisu se bas pokazale sumnjam.
Slamer ima oslonac osovine u donjem delu tako da taj oslonac pinjonu i nije potreban.

Isa

Meni ovo na azoresu deluje kao na motorima. Ram je naravno od metala, a okolo plastika karbon kako vec ko zove. Dobijas prakticno cvrstu masinicu kao da je full metal a opet redukovana tezina. Ne vidim kako bi to jezgro uspelo da skrati vek masinici, pa da je koristis u ne znam kako teskom ribolovu?  Zasto ljudi megalomanski razmisljaju, pa je samo metal ono pravo i najbolje pri tome ne znajuci nista o kvalitetu tog metala niti koja je legura, to vec ne znam, ali vidim da NAM znaci i da dobro grizemo.

xerion

Prijatelji koju masinicu izabratiza jig smuja. Okuma Epixor XT 30,,TICA GALANT SPIN X GEAT 3000 ili RED ARC - THE LEGEND 3000. za jig smudja.

marina1983


Teme sličnog naslova (10)