Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Popovic

Pod 2 uzimaj kad vec imas love!

pikeman



orka


Bobiska

Stela, dugo da pecas da ne razmisljas.

ibanezi

 Ono što može i treba da vuče Rewo 14# sigurno neće upropastiti nijednu od nabrojanih mašinica. Samo, ako pare nisu problem, meni je to sve za taj divni suptilni štapac preveliko. 2500 po Daivi ili 3000 po Šimanu. Oko 200 -220gr težine.  A ove iz pitanja na Rewo 18 ku. Jbg, meni pare jesu problem :lol:

Meci

Danas sam ih gledao meni stella 3000 izgleda bas malo i bas je lagana...imam osecaj kao da je igracla za decu

srdjanpn

Sta bi sa Stradicom 5000 koji si pazario pre nedelju dana.

Meci

Prodao

Spojene poruke: 25 Jul 2018, 23:19:20

Pre dva meseca sam ga kupio

ibanezi

 Pa da i Stela 3 i rewo 14 su lepe, lagane igračkice za veliku decu. Po meni nema logike da na 14, 16 i 18 Rewo ide ista mašinica? A znam da na 90 % 18ki stoji 4000 po Šimanu. Tek pokoja veća. I na 90% 16ki. Tek pokoja manja, a veća je statistička greška. Mnogo ribolovaca u stvari bez obzira na štap stavlja 4000, prosto "ne znaju" da postoje i mašinice u drugim veličinama. Jeste najuniverzalnija za onog koji sve peca jednim isto univerzalnim štapom. Kako hoćeš naravno, ali meni mašinica 4000 izgleda kao nasađen budak na tankom elegantnom Rewo-u 14. Treba mašinicu koja prima 200m monofila 0,28 i napuniti strunom 0,12 recimo.  Ima nešto i u eleganciji, vizuelnom efektu, umetničkom dojmu....Ej, to je komplet od 1000e! Sve mora i izgledati tako, ako već daješ pare. A tvrdim, ne Stelu, Tvina i tako to, nego Rewo 14 sa varalicama koje može da vuče, ne može brzo upropastiti ni mašinicu veličine 3 od 50 -60e, a kamoli od 500 -600. Glavice od 7-8 do 17 -18gr, minou i šed vobleri za smuđa i bucova, leptirići šarenići do 3ke max (mrzim leptire).... Znam da za veće imaš drugi Rewo i da ovaj neće biti silovan. Da ga nemaš, pa 'ajd, daj tu 4ku, pa nek izgleda ko  kramp šta se može ....U svakom slučaju, eto, ponesi štap u prodavnicu, nakači jednu pa drugu veličinu, pogledaj dobro sa svih strana, pa onda uzmi u ruke i mlatni, podigni, spusti...kupi šta ti se učini i bolje i lepše i da ti niko ne soli pamet. Pogotovo mi koji o takvom kompletu samo sanjamo.

Meci

Ibanezi svaka ti cast na analizi i sugestijama.Ja sam ipak hteo da se konsultujem malo sa iskusnim ribolovcima da vidim sta kazu pre nego sto pljunem 600e za masinu.i ja se slazem sa tvojim textom,ni meni nema logike da masine iste velicine idu na dva razlicita tipa stapa....
Ukratko:
Revo #14 namenio sam ovde u becu na kanalu dunava gde je skoro stajaca voda dubine par metara i ja mislim da nema potrebe veca masina od 3000,jer nema kapitalnih smudjeva i stuke....
Revo #18 je namenjen dunavu,gde cu u skladu sa tim i da stavim masinu vecih dimenzija

ibanezi

 I da ima kapitalnih smuđeva i štuka, oni nisu problem za Rewo 14 i Stelu 3. Važno je da je dubina nekolko metara i stajaća voda, tako da čisto sumnjam da ćeš prelaziti 10 gr glavu ili bacati dubokoroneće voblere koji prave veći otpor. Za vodu kakvu si mi opisao, meni i Revo 14 i Stela 3ka prejako :lol: Taj komplet i te kako ima primenu na Dunavu za vobleraj smuđa i bucova voblerima primerenim njima, za džig zimi kada se riba povuče u zimovnike - duboke limane sa sporim ili nikakvim protokom, za puštanje lake glave niz maticu,  za pretragu džigovanjem ili dropšot uz strmu obalu,...ukratko za sve tehnike koje traže laku varalicu, za koje je 18ica gluva ili jedva osetljiva pa traži veću koncentraciju, a to je do min 15 gr. 14ica je za sve do maks 20 gr bolji štap od 18ice. 18ica je za od 20gr glave, za dubokoroneće voblere, za glavinjare, kašiketine....Videćeš ubrzo da će 14ica i na Dunavu sa obale biti potpuno ravnopravno korišćena sa 18icom, pa nek udari slobodno kapitalni smuđ, pa i solidno somče, nema razloga za strah po pribor. Ide napolje bez problema To je pravi dunavski komplet za prave ribe, ali finim tehnikama! Pošto vidim da ti pare nisu problem, imam "lud osećaj" da ćeš kada se uštosiš, za taj kanal tražiti savet za neki dobar japanski 15 - 20gramac i biti u dilemi - Exist ili  Morethan brancino, 2500 ili 1500 :lol: :lol: :lol: :lol:

Meci


alexander28

Ima li neko preporuku koju masinicu upariti us Sert Exceed 1.8m, 1-5g?
Mudrost je ćerka iskustva.

vradojicic

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ibanezi

 Odličan predlog Vlado, ali je Alexander zaboravio da napiše cenovnu klasu. Lično ja ne bih za štapče od 30 e (ispravi me Alehandre ako grešim) kupovao mašinicu klase 150 +, pa ne verujem da će i on. U svakom slučaju, slažem se sa veličinom. Dakle, mala, lagana i pouzdana mašinica. Kad Alehandre napiše koliko novca izdvaja, probaćemo da nađemo nešto takvo.

Teme sličnog naslova (10)