Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sasabosko

Ova Ecooda Royal Sea u drugom delu poslednjeg klipa, je po meni najzanimjivija, masinica koja ima 10kg drila na samo 300gr tezine, 8+1 lezaja, full metal, 5,1 prenos. Sad kakav je kvalitet materjala, koliko ce potrajati moze  se zakljuciti kroz vreme explatacije. Inace po performansama, i cenom mogla bi biti naslednik Arc- Zaubera, za neko srednje varalicarenje ima super performanse po prihvatljivoj ceni, samo mora da se nadje neka budala da kupi prva, mislim da cu biti ja :lol:
Znoj nilskog konja je roze boje

slob

Ono što se meni, pored ostalog, naročito dopada kod Ecooda Black Hawk su dva kuglična ležaja na stabilizatoru oscilatora sa jednim gumenim ringom za utišavanje zvuka. Ne znam da li je kod svih Encooda tako. Ovakvo nešto imaju samo najskuplje Daiwe.

"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

shulesd

BLACK CAT SHADOW SPIN FD 840
Veličina   4000
Broj ležaja   7+1
Prenos   5.2:1
Kapacitet   0.30/210 m
Težina   382 g
cena 13.990

Gde ja ova mašinica u odnosu na Daiwa BG 4000 i  Spheros sw 5000 ?
Treba da je bolje od Tidala 545 ?
I ono što me najviše zanima kakva bi bila u kombinaciji sa PB 1-4

Germina

Ta masinica ti je isto  sto i Tidal 545 samo malko redizajniran i sa dva lagera pride ispod spulne a dva puta je skuplji  :cheesy:. Black Cat masinice su ti zapravo Fin Norovi izradjeni po narudzbini trgovaca iz EU.

https://translate.google.rs/translate?hl=sr&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.trofei-avalona.ru%2Farticles%2Fid%2Fblack_cat_shadow_spin_fd_840

Za te novce bolje dodaj jos malo i pazari SpherosaSW....mislim da je to prava alatka za Pacific 1-4oz. Ili stekaj jos malo pa pazari Quantum Caba  :cheesy:

sasabosko

Ta Black Cat je ustvari Lehtal 40, samo drugacije ofarbana i skuplja, ja imam LT 80, i on je ok, ali ima metalni rotor. Ne znam kakvi su su 40 velicine, jedino sto me brine je nosac zice preklopnika, sve ti je isti djavo, al ipak bih, iako volim Daiwu, posle onih Germininih snimaka zaobisao Bg.
Znoj nilskog konja je roze boje

Germina

Lethal, Tidal, Sportfisher, Blak Cat....sve ti je to isto u velicini 40, par legera manje -vise, druga kozmetika i karbonski rotori. Od velicine 50 su ozbiljnija prica, imaju bronzane biksne na dodatnom zupcaniku, dva lagera na pinionu i metalne rotore sto se i vidi po njihovoj tezini od 550g pa na vise  :help:

U toj klasi masinica od 80 i kusur evra meni se najvise svidja WFT Pro Salt http://www.fishingtackle24.de/lng/en/wft-pro-salt.html  :ok:


sasabosko

Black Cat Shadow spin je lehtal, ova sa snimka se ne razlikuje bitno sem u par lezajeva, pogledaj punjenje spulne na ovom snimku, nije ko kod mene ravno s obodom, ipak to su oni tako predvideli :takoje: Nisam razmisljao o tome, ali fin ti je strugao nosac zbog prepune spulne :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

Germina

Druze moj....moram da ti ponovim jos jednom  smiley033

I kad sam skinuo 20m strune desilo se isto ali je u pitanju bila jos veca riba, sigurno 20+ koja je krenula da driluje kao luda ka drugoj obali. Za 99% situacija na Z. Moravi i riba do plafon 15 kila Fin Nor 40 zavrsava posao apsolutno (najveci komad koga je izvukao imao je 15kg)....ali kada naleti nesto krupnije lose dizajnirana vodjica, nosac preklopnika od metala i malo poduza ''ramena'' rotora od karbona jednostavno naprave veliki problem .

NikolaNS

Shimano Sedona 2500 ili Shimano Exage 2500 za pecanje stuke, smudja, bucova, bandara na kanalu? Strunu bih koristio oko 0.12 debljine. Obe su oko 50 ojra.
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

vradojicic

To ti je isto, samo malo razliciti detalji. Koja je sporija uzmi nju.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

NikolaNS

Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

dxdandy

Shimano Soccoro SW ili Okuma Azores Blue ?
Koju od ove dvije izabrati...prvenstveno uzimam rolu za more za tip pecanja kao sto su jigg ili bacanje poppera od 30-55g. Mozda bih uzeo i rezervnu spulu pa roku kombinirao i za dubinsko pecanje iz barke na arbune i ostalo sto dodje. Koja je bolja i lakse podnosi tj. recimo vadjenje jiggova od 50g ili recimo vadjenje olova sa 30-40m dubine. Vjerojatno Socorro zbog manjeg prenosa ali ako Aozores Blue nema s time problema mozda onda cak naginjem vise njemu. Zapravo me zanima koja je po vasem misljenju rola opcenito bolja i zasto. Uzeo bih recimo Azorea u velicini 5500 ili Socorro SW u 6000.

sasabosko

Po mom mišljenju, pošto nisam pecao ni jednom poslušao bih Alan Hawk - a, jer je Socoro njegova preporuka. Što se tiče Okume, rekao bih da treba imati sreće da ti se zalomi dobra, jer dosta njih budu reklamirane. Iako volim full metal, poslušao bih Alana  :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

marina1983


Isa

Pecao sam okumom nekih 9 meseci, u pocetku sam bio vrlo nezadovoljan. Srafovi bukvalno nisu bili dovoljno zategnuti na njoj, lufta  na svakom mogucem mestu, samim tim zbog mnogo nepreciznost je teret vukla ocajno. Reklamirao je, cekao 1,5 mesec da mi je vrate i dobio nazad neuporedivo bolju masinu. Lufta u rucici imaju kako god okrenes, ostalo je bilo maksimalno utegnuto i besumno je radila. Sto se tice prenosa, jednostavno se oseti veci napor pri okretanju rucice spram Blue Arca kojeg takodje imam. Medjutim to je primetno kad neposredno nakon jedne uzmem drugu. Inace o tome nisam ni razmisljao niti imao problem pri pecanju glavama do 35 - 40grama kolike sam tad bacao. Pri pecanju bucova na glavinjare, odnosno glisiranjem glavinjare, BA je bio superiorniji u odnosu na nju. Iskreno opet razmisljam da je kupim u velicini 40. Nije preteska, a ima odlicnu kocnicu, metalna, dobar i fin rad i dovoljno snage za sta mi treba. Znaci u svakom slucaju dobra masina.
U toj velicini 55 je u klasi malo tezih masina tako da je od okuminih modela raw i salina debelo siju, Shimano ako je taj Soccoro isti kao Spheros sw, takodje bolje vuce.

Teme sličnog naslova (10)