RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Mamci & primame

Umjetni - veštački kukuruz...

<< < (2/13) > >>

damjan:
saran je kao usisivac,cisti na dnu sve sto mu mirise i deluje hranjivo,znaci kada naidje na nesto sa njemu odgovarajucim mirisom,on ce usisati i ispitati taj mamac,ako mu se ukus ne svidi,deluje sumnivo,on ce ispljunuti,ali uvek tu postoji mogucnost da ga udica zakaci.svaki mamac ima period da se svidi ribi,ako posle nekog vremena riba shvati da je taj mamac-hrana ne odgovarajuca ona ce odbijati uopste da uzme usta taj mamac,obilazice ga.zato npr odredjeni mamac ume da radi samo kratko vreme,a ondah tajac,ni da pipne,sto znaci da ga je riba provalila i tad mu treba ponuditi nesto drugo.zato mislim da tu plastiku treba kombinovati sa pravim bioloskim mamcem.a pecati samo sa tim vestackim mamcem,mislim da to ima kratko dejstvo,i uglavnom rezultira slucajnim zakacinjanjem ribe prilikom ispitivanja mamca,odnosno dok riba odluci,hoce li poneti mamac ili nece,udica je zakaci i mi tu sticemo utisak da riba voli taj vestacki mamac.

rajko tehnium:
Veštački kukuruz je idealan i za postizanje balansiranog mamca-na dlaci-sa prirodnim kukuruzom.

TopMix:
Nesto slicno kao za grabljivice, tako i mamce za sarana mozemo podeliti na prirodne i vestacke, a moze i kombinovane. Tako je i vestacki kukuruz jedna vrsta "varalice" za sarana, kao napr. stiropor, spuzvice i sl., a koji se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji sa onim cime ga prihranjujemo.
Ako je jedina svrha vestackog kukuruza da izbalansira mamac, onda mozemo koristiti i stiropor, pa ne moramo davati novce za vestacki kukuruz. Pogotovo ne na reci, u dubini gde nema sanse da saran vizuelno procenjuje svoju hranu, pogotovo ne boju... Mozda je jedina prednost vestackog kukuruza ako je bolji nosac aroma od stiropora ili spuzvice.
S obzirom da niko jos nije prihranjivao sa stiroporom ili vestackim kukuruzom, saran ne moze da oceni da li mu se to svidja ili ne. Kao i varalica, uzece ga u usta da ga proba, dakle iz znatizelje, a ne zbog kvaliteta hrane, al ce kasno shvatiti da to nije za jelo, jer ce se u vecini slucajeva ubosti na udicu.
Mislim da sarandzije na reci nisu dobili nista posebno sa ovim "izumom".

Hemingway:
citat..
"Mislim da sarandzije na reci nisu dobili nista posebno sa ovim "izumom".

"i na koji mogu bezbrige pecati" ..ali kome treba nek koristi ..

rajko tehnium:
Mislim da pored toga što odlično može poslužiti za idealno balasiranje mamca od kukuruza dobar je i što kada se jednom kupi može i duže vremena koristiti kao zamena za prirodni kukuruz kada se prirodni kukuruz zaboravi da ponese na pecanje,

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju