Pravljenje boili i miksevi

Započeo Neski, 01 April 2009, 13:59:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Mićo123

Zanimljivo je to sto pola ribolovaca na nasim vodama(o takmicenjima mislim) peca na jake napucane mikseve M1, Trigga itd. A druga polovina se kune u te u koje ide maks 10% ribljeg brasna najobicnijeg. I jedni i drugi koje znam, a znam ih stvarno jako puno imaju vrhunske rezultate i gotovo uvek su u plasmanu.

Nadla

Zanimljiv odgovor Mićo. Ja verujem da nas ima raznih i da svako ima svoju teoriju i dobro je sto je tako. A ja iskreno o takmicenjima blage veze nemam...Tek toliko da svi teze da upakuju nesto dobro,nezavisno o procentu ribljeg.Ne verujem da neko uplacuje kotizaciju, a da peca na klot mamac i na zez.

Mićo123

Naravno da nije klot, npr ta "slabija" u sebi sadrži atrakt natural i Trigga likvid-sto znaci da uopste nije klot kad se sve to doda u nju😂

Nadla


pijanisaran

Pozz

Pocetnik sam u pravljenu boila,pravio sam par komada,zanima me za plum shellfish neki recept,pocetnicki ne bas skup cisto da probam da napravim i da testiram :) ?

Bee Happy

Vrati par stranica u nazad ima mix plum shelfis napisan.

Sokan

Ja kad sam bio klinac nije bilo kuknjave po forumima da mi neko da recept  :lol:  sala mala, imas recepata milion pa vidi nesto. Kad bi znali ovi danasnji klinci da je taktika i pristup 99% uspeha ne bi trazili recepte ovde habahab

Nadla

Ako neko zeli da sprema boile na pari, evo jedan izuzetno jednostavan i jeftin nacin.



19 Decembar 2023, 20:35:19
Domaci boili mix M1 korigovan za zimske uslove, gde uz malu korekciju mixa i tecnog dela, boila lepo lovi i zimi.
https://youtu.be/VisfKcPavXE?si=FEKVpxVJ_N1NK7Qc

markoni

Pozdrav Kolege sarandzije smiley033

Da li se neko susretao sa Keen Carp komponentama, da li su za nase vode? Navodno su bas jake, intenzivne. Nisam nasao apsolutno nista o iskustvu nasih ljudi sa proizvodima ove firme, na nasim vodama. Ako je neko od kolega koristio komponente gore pomenute, molim da podeli iskustvo, moze i PM.

Hvala unapred

Nadla

Ja sam kupio 2 arome prosle godine. GLM i Fresh Water Mussel. Planirao sam da ih uparim jer su radjene na drugacijoj bazi. Dosta su intenzivne i mala su doziranja...Ali im se nisam jos uvek posvetio...Neki tvrde da je Fish Witch opasna aroma,ja je nisam tada nasao u ponudi kada sam porucivao.Inace zaista imaju dobar asortiman i stvarno dosta raznih flavor-a.

markoni


Mecka

@Nadla

Kako si konstatovo različitost baza?
Gledam oznake zeleno i crveno dal mu to dođe ph kiselosti ili bazicno.

markoni

Ako si gledao Keen Carp kolega, ta zelena crvena polja su dostupnost odredjenog proizvoda na stanju firme. Baze, tj. nosioce arome mozes naci u opisu proizvoda tipa propilenglikol, ulje, alkohol, triacetin (vezivo estera sircetne kiseline i glicerina, izvor wikipedija), ili kombinacija nekih od navedenih.

Nadla

Kao sto kaze markoni, u opisu proizvoda/aroma...uglavnom pise koji je nosioc/baza na kojoj su radjeni. 👍 Ukoliko nema,potrazi na drugom mestu na netu taj isti proizvod,jer se desava da opisi nisu isti,samim tim i nepotpuni.

Mecka

Koji su vaši izvori za dodat opis ovih artikala, meni baca sve nešto bvz  smiley033 .

Jel možda znate te njihove arome su samo arome ili daju i ukus?

Zahvaljujem

Teme sličnog naslova (10)