Pravljenje boili i miksevi

Započeo Neski, 01 April 2009, 13:59:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

markoni

Naravno da moze, sa pravilnim odabirom liquida, dodataka i opciono malom korekcijom mixa, mada i ne mora. Mix je lepo skockan, taman kako treba da bude.

Sokan

Miks ima sve sto treba da ima i bas lepo upakovan jos hemiju kad skockas nema sanse cak i uz konkurenciju na komercijali da ne bude rezultata. Naaajjjsssss  :wink:

markoni

Evo da napisem koju ;nadam se da nije OFF; vezano za koriscenje boila (takmicarskih, kompletnih, kako ih ja zovem, iz licnog iskustva) na reci. Sam naziv takmicarska, ne znaci uvek i skupa :takoje: Prihvatim poziv poznanika iz Titela, da otpecamo kampanju od pet dana iz sidrenog camca na njegovom, godinama hranjenom mestu. Posle Carp Cupa Srbije odrzanom na Miki mi je ostalo oko 10kg boila. Spremio sam dodatno sitan spod, kuvani kukuruz, spakovao stvari u camac i pravac Titel. Po dolasku, sledi dobrodoslica, dogovor i krecemo na mesto. Vezujem sisteme, kolega me posmatra sa blagim podsmehom, covek je stara garda, 365 dana na vodi. Tek kada sam otvorio sak sa boilama, nije izdrzao i prasnuo u smeh. Na te klikere neces videti ni rep. Posto sam hteo da nahranim mesto i zrnevljem i boilama, sto se kolegi nije dopalo, da mu ne rasturim mesto, usidrm se 20m ispod njega na sam kraj kosine. Sondiram odredim dubinu, nacrtam, da imam pregled, stavim marker na kraj spruda plus 10m.
Prva dva dana nisam imao sarana, po koja deverika, nista vredno pomena, dok je kolega maximalno koristio jutarnje cugove od 04:00 do 07:30. U 01:30 mi se oglasio signalizator biiiiiiiiiip... podignem stap, tu je, posle pet minuta dizem sarka, po mojoj proceni oko 5 kg. na boilu. Vracam stap na isto mesto. Legnem da spavam, samo sto me uhvatio san opet, da ne duzim, udarce sam imao do kraja kampanje na svaka 2 sata, ponekad i dva u isto vreme, ne samo u vreme cugova. Zanimljivo kolegi je izostajao jutarnji cug. Kolega nije mogao da veruje. Posle zajednicke kampanje, kolega je promenio pristup saranskom ribolovu.
Summa summarum, bez bojazni koristiti, kompletne boile na reci, nece se uplasiti saran, ako ste na pravom mestu smiley033

Sokan

Vlada misljenje medju mnogima da je takmicarksa boila = boila sa abnormalnom dozom hemije i cudnovatim skupim kombinacijama. Takmicarska je ona koja daje ribu nakon 2 sata pecanja i nakon 202 sata pecanja. Na nju nije gadljiva ni divlja riba !!! Drugo, takmicenje nije samo boila vec i najbolja moguca taktika sa najboljom mogucom prezentacijom i ono najbitnije - snalazenje pri jakoj konkurenciji. To mnogi ne razumeju. Inace za tekst svaka cast imao sam i ja licno prilike da neke neverne Tome uverim u suprotno.

markoni

Lepo napisano, nista ne bih dodao.

BokiRS

Kako vam se cini ovaj recept?
Spremam se da pravim pa da vidim da li sam nesto pogresio. Sto se tice hemije sve je Meleg.

250 gr mleveni tigrov orah                   
200 gr sojino brasno                             
100 gr palenta                                         
100 gr psenicni griz                               
100 gr mleko u prahu                           
100 gr meleg biskvit                               
100 gr lt riblje brasno                           
50 gr meleg alcer                                   

Csp puder kasika
Amino digest pro kasika

Betain hcl 10 gr                     
Attract natural 20 ml         
Multi amino 10 ml                 
Sweetener 5 ml                   
Power oil 15 ml                   
Tiger nut aroma 2 ml           
Tutti frutti aroma 3 m

Sokan

Ako ti je cilj da napravis Tajger boilu, na tvoju veliku radost, ona je mnogo jednostavnija od ovoga  :cheesy: . Ako se o tome radi onda sve sto ti treba je izuzetno kvalitetan tajger koji ces spremiti u fullu, samleti i povezati odredjenim brasnima u kompaktnu boilicu. Procenat mlevenog tigra u tajger boili se krece od 30% pa u ekstreme do 90%... Sto veci procenat tigra koristis bolja veziva moras korisititi.
E sad ako ti je cilj neki modifikovani tajger, sto da ne i taj tvoj recept ce pecati. Samo konstatacija, da ako zelis tajger boilu, mozes mnogo jednostavnije da je napravis a da bude neuporedivo lovnija :wink:
Ja sam pravio tajger boilu i probavao sam je u Zmajevu i fino je peckarilo, samo nekako moj razum je vezan za Fish boilu i nekako uvek cu se njoj vratiti.
Ja sam pravio tajger boilu u kolicini od 80% mlevenog tajgera i u pocetku nisam odma ubo iz prve bilo je problema kod rolanja i vezanja, ali posle sam se snasao.
PS...jedan mali savet sto se tice ovoga, tajna u dobrim stvarima je u jeddnostavnosti, kad god mozes prostije, uradi tako.

Marko T.

Nadam se da ne remetim temu....
Interesuje me šta predlažete od kupovnih mikseva za pravljenje boila!

Pozdrav

Sokan

Ovako ja sam kada sam poceo da pravim boile poceo sa melegovim kecer miksevima i sa njegovim fish mixom. To je bilo kratkog daha jer sam odma poceo sve svoje raditi i mogu ti reci za to malo sto sam ih koristio fino je peckarilo. Famozne 3d, club, red hering itd nisam koristio ali cujem samo reci hvale za njih, stim sto svaki ima svoju namenu.
Pazi nerealno je da das pare i da to ne peca. Peca sigurno. Ja to malo sto sam probao bilo je okej, e sad sve ostalo je do tebe, mesta gde pecas, konkurencije itd.

Marko T.

Ranije sam nesto pravio, ali obično od kupovnih mikseva...sada pokušavam da se ponovo, koliko toliko aktiviram...uvek neki manjak vremena!!!
Imam nesto hemije, pa ću nešto da bućkam
Kako Vam se pokazala boila S&O/JAGODA, u SBS ovom miksu?

glos

Hipromine - Hiprogubs - Hipromeal 40, 45, 50.
ZOV

Sokan

Na kom SBS miksu ? S&o i jagodu pravim uvek za prolece i radi odlicno, samo ne znam na koji sbs miks mislis ?

Probaj varijantu SBS catcher miks S&O, a da u jaja dodas jagodu znaci miks kecer od skvida a da od arome stavis jagodu, malo betaina sladila i ulja i pecace sigurno.

Marko T.

Da, bas sam na taj miks mislio i da ga jos nasviram sa solarovom S&O, jagodu imam DT...
Sta predlazes za jesen...

Sokan

Moze apsolutno samo nek skvid preovlada. Malo samo jagode cisto ispod skvida da se oseti. Dt jagoda 0.5 ml do 1 ml maks ne vise. Skvid isto samo malo miks vec njuha lepo na skvid, neka 2-3 ml solarova dovoljno.

Marko T.

Tako sam i ja mislio....hvala

Teme sličnog naslova (10)