RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Mamci & primame

Pravljenje boili i miksevi

<< < (313/324) > >>

Marko Djuka:
Odlicno su ispale za prvi put, Hvala jos jednom.

@poslednji post se ne citira

Drill Junkie:
na oko izgledaju tako ukusno  :ok:

Trigga:
Banana,Bela Cokolada,Jagoda Krem, sve uopste neke kreme i kombinacije lepo lezu na ovakve vrste mixeva,trpe i hladniju vodu a bogme i topliju,trpe vece kolicine hranjenja,uz manje izmene mogu i za komercijalne vode,zaista je versatilna vrsta mixa i veoma zahvalna..

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
A toliko neki put zamirisu da bi ih i sam jeo

andricbranislav:
Pitanje... Napravio sam boile više puta ali pucaju prilikom sušenja. Nisam dodavao vodu. Samo jaja. Imam milion recepata, a od aroma sam koristio najviše slatki kukuruz ili jagodu, a dodavao sam i izazivač gladi u prahu. U čemu je caka oko tog pucanja?
Obično od sastojaka stavim kukuruzno brašno, belo brašno, mleveni kornofleks, mlevenu konoplju, mleveni tigrov orah, jaja, šećer u prahu... Ali ne kontam zašto pucaju.  :rolleyes:

Drugo pitanje, ako mi ostanu 2 dana usmrde se, bukvalno se ukusele ili pobuđave. Imam neke melegove koje sam kupio pre 100 godina i ste su kao i kada su kupljene a stoje mi u podrumu u kesi... Kako oni uspevaju da održe te boile mimo zamrzivača a da se ne pokvare???  :eek:

no names:
Uz pomoć konzervansa kako drugačije  :smiley:

Za pucanje može biti više razloga. Jedan od njih je tigrov orah koji je baš gadan za rolanje, a i pucaju boile. U ovome mixu deluje da ti fali masnoće i da bi trebao ubaciti i nešto masno tipa kikiriki ili možeš da dodaš surutku u prahu ili mleko u prahu. U jaja moraš ubaciti bar 20ml ulja nekog (može i suncokretovo), a moraš i odmoriti testo pre rolanja i dati mu vremena da sve upije. Postoji varijanta i da ti je mix presuv ako nisi stavio dovoljno jaja. Na oko mi deluje da ovo pije dosta tečnosti i da bi trebalo mimimum 8kom jaja srednje veličine.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju