RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Mamci & primame

Pravljenje boili i miksevi

<< < (4/332) > >>

baracuda:
Ma opusteno to je soba koja sluzi samo za peglanje vesa  :ok: Vec sam ih spakovao u zamrzivac. Ma ispale su extra samo jos da vidimo da li ce da vataju sarane. Hvala Neskiju za recept  :thumbup:

zoki80:
Napokon sam pokupovao sve nevedeno... Samo jedno pitanju za izazivače gladi i betain. Beitain se dodaje kada se skuvaju boile koliko sam razumeo a izazivač gladi sam kupio u praskastoj formi. Interesuje me u kom trenutnu se dodaje ? U mix pre stvljanja jaja ili kasnije sa betainom ? Hvala unapred na odgovorima

aco:
ako si u mogucnosti, vrati ih a, za tu kintu srolaj jos boilija


www.vodenalisica.eu

misoo83:
ja sam pre jedno par meseci pravio boili po prvi put nasao na netu neki recept i napravio osusio i stavio u zamrzivac na vodi sam probao 2 x da ih koristim i nijedan put nisam imao udarac , il sam ja smotan pa neznam da pecam sarana il im nije bio dan  :cheesy:

nesa69:
E Misoo, ako si pecao na Deliblatskom jezeru onda ovako, radi uglavnom noću, na voćne boile (jagoda ili tutifruti), moraš malo da nahraniš, malo da redovnije proveravaš u zavisnosti koje si boile pravio jer ih cverglan oglođe do jutra, obavezno dve na dlaku, mesta od crkvice do sela (iz pravca Mramorka) i to ona gde je uže jer mora da se baci oko suprotne obale (kod trske) ili u panjeve, tako da ako nemaš čamac da razvučeš, možeš i da dobaciš i da nahraniš.
Nisam tamo stigao da odem na par dana ove godine, čuo sam da malo slabije radi, inače na deset udaraca možda dva budu na kukuruz ostalo na boile.
I jedna važna stavka ako sam potrefio da tamo pecaš, gledaj da boila ne upija mnogo miris mulja (mislim da ide sirće) i da bude tvrđa (malo ih bolje prosuši) i ne manja od recimo 16 mm (zbog cverglana), slobodno zamesi i 20 mm otprilike.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju