Pravljenje boili i miksevi

Započeo Neski, 01 April 2009, 13:59:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

dragan2006

Možda bi udarao na bilo koju crvenu, trebali ste da probate :huh:

laki22

imam i cranberry koja je isto crvena pa nije hteo

Trigga

Pravilo je da nema pravila
Pogotovo na komercijali

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

mihabg

Tako je... Nekad "građevinski materijal " završi posao (podizac od pene, ili stiropora  tretiran aromom)

kabr1vlada

Dobijaju na oazi al na fider prevaru i mikro pop up sbs boile 8 mm,m1,jagoda,c1...provereno

vlada1978.

Prošle godine sam probao  Melegove Catcher-mix-eve. Iz čiste radoznalosti sam probao aromu monster-crab i med.
Ne verovatno je da sam na njih imao dosta solidnih i uspešnih rezultata s obzirom na vreme koje su mi obaveze dozvoljavale da provedem na vodi i u ribolovu. Pola mix-a sam napravio čistog, jednu količinu monster-crab a drugu med. Dok sam treću sastavio  sa jednim svojim mix-om i dobio još bolje rezultate .  :takoje:
Ali nisam pravio veće boile od 12 i 16 mm. Bez obzira na veličinu mamca imao sam dosta lepih i krupnih šarana na njega. Kapitalnih primeraka babuške i karaša takođe. Stim što sam usklađivao aromu primame sa aromom boile što je i logično. Za kolege koji nemaju baš toliko vremena da eksperimentišu u koju grupu i ja spadam na žalost a hteli bih koliko toliko da imaju "da nazovem kako-tako nekakvu svoju boilu", koju oni hoće samostalno da izrolaju ovo je jedna od varijanti. Takođe Sbs-ov Catcher mix sam probao i zadovoljan sam i sa njim. Može da se kombinuje i sa nekim sopstvenim a i ovako. Mnogo je jeftinija varijanta nego kupovina gotovih boili od istih proizvođača ako ste na to primorani zbog obaveza i vremena a volite ribolov i pravi ste sportski ribolovac. Ja gledam da to vreme koje imam slobodno provedem što je više moguće na vodi. Jedno vreme sam npr.kada dođem iz druge smene 22h. Pravim boile i mamce do jutra, spakujem opremu i krećem u ribolov. Tako i kada sam treća. Ali to je bilo mnogo naporno i teško. Mogao sam to jedno vreme ali kasnije.... :huh:

Pozdrav i bistro na vodi. smiley033
Strpljenje je umetnost nadanja.

Mrkela

Pa sad koliko je jeftinije to je pitanje, dok se kupi mix i dok se jaja kupe, izadje na isto kao da se kupilo 1kg gotovih boila. Verovatno su bolje od kecer mixa jer su svezije i moze se jos malo pojacati sa aromom i drugim komponentama. U svakom slucaju srecniji si uvek kad upecas na svoj mamac.
Ja sam bas danas razmisljao o tome da pravim ove godine svoj boili pa se premisljam dal uopste da se upustam u to iz razloga sto za pocetak mi treba  minimum 5-6000 din za osnovno + razni dodaci + arome razne i dok eksperimentisem prodje pola sezone, a za to lepo kupim 10kg gotovih boila i pecam, ovo sam pisao za pecanje na reviru, za pecanje na reci dosta toga manje treba. Ne mora biti narokana boila. Al u buducnosti moguce da cu i ja praviti.

Trigga

Nema potrebe komplikovati cak i za revire,aroma+amino na neki homemade mix ili catcher mix i pecas(ovo vazi i za divlje vode)

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

djmisha77

Ako si sam na reviru onda ok, ali ako ti sedne Laki sa leve strane a Miha sa desne mos' kuci odma ici.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Trigga

Moze a i nemora biti...
Uverio se licno i to vise puta,no ovde nisam pricao za "nasvirane" kuglice vec za klasicnu boilu za rekreativno pecanje prilagodjenu svacijem dzepu

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

djmisha77

Veruj mi da Laki i Miha dodju skroz rekreativno na pecanje. I jos takvih kolko hoces... Za divlju vodu se slazem ali na revirima bi bio vrlo siromasan ulov.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Trigga

I dodje onda treci sa tajgerom spremljenim po ps-u i oskrnavi ribu za medalju,ali to vec nije tema.Hocu da kazem da ipak nije potrebno mnogo para za pecanje na komercijali i napominjem da pricam iz licnog iskustva...

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

nslemi

Pre neke cetiri godine kada sam poceo da idem po komercijalama ,nosio sam kesu peleta i dve vrste mini boila.Od toga sam jednu boilu koristio na 90% pecanja a pelet mi je bio dovoljan za dva pecanja.Kada smo krenuli da se takmicimo sve otislo u honduras..

Trigga

Takmicenje mnogo trazi ali i ono se moze otpecati sa mnogo  manje para

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

laki22

jeste, umesto 8k spucamo 6k  :lol:

Teme sličnog naslova (10)