RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Mamci & primame

Pogače od prekrupe za prihranu

<< < (18/18)

Mrkela:
Danas sam posle dugo vremena opet kuvao prekrupu za hranilicu.
U serpu sam sipao 4 solje vode koju sam pustio da prokljuca pa sam onda dodao 4 solje prekrupe i dve kesice vanilin secera, malo kuvane konoplje i malo secerca. Sve to kuvao sa konstantim mesanjem od nekih 20 min. Posle toga sklonio sa sporeta i ostavio da se malo prohladi pa rukom izmesao jos. Posle toga spakovao u kesu da saceka sutra kad cu da je koristim.
Evo i jedne slike dok se kuvala.


Zoran:
Da izvineš komšija, a kojim povodom i za koju vodu si to krčkao?  :smiley:  Za šarana nisi verovatno, a za belu je trebalo dodati i malo belog brašna, otprilike 1/4 do 1/3 u odnosu na prekrupu. Onda em bolje ''stoji'' na lubeničarki, em bela radije dolazi ako ima malo belog brašna.
I nemoj u kesu nego u vlažnu krpu, u kesi hoće da se ''podpari'' i brže prozviždi. Mada neki kažu da je bolje kad malo prozviždi, iliti prokisne  :wink:

Mrkela:
Komso trebala je da bude za baru kod nas i za babusku ali ce sacekati vikend jer se danas neplaniramo ide na neko rostiljanje. Kod nas najbolje ide na starinski nacin, prekrupa u hranilicu i udri. Sarana cemo da postedimo ovaj mesec.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju