RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Mamci & primame

Pogače od prekrupe za prihranu

<< < (3/18) > >>

Izletnik:
srdjane ja sam probao tu foru prosle godine par puta, prekrupa
je bila malo krupnije izmlevena, tako da se pri otapanju jasno videlo
zrno. kamen sam nagnadno ubacivao u valjak, a kuvao sam ga bez zrnevja i aroma, samo prekrupa i belo brasno da se propari, dodavao sam i tek malo psenicnog griza, meda, i pomalo mlevene plazme. ako na tom mestu ima sarana, on ce doci da vidi sta je to sigurno. ko sto meni jeste. e sad koliko je ta varijanta dobra za hranjenje novog mesta koje si pikirao, a nisi pre pecao tu, i nagadjas da tu cirkulise riba, to ne znam. ja cu ove godine isto da probam, al cu bacati uz to i kukuruz, naravno manje nego sto bi inace. pozdrav svima smiley033

srdjan72:
Kamen definitivno mislim pre kuvanja da ubacim u smesu sa mislju da ce se donekle slepiti sa hranom,kao i vec skuvano zrnevlje sa istom namerom a u cilju da se po susenju na suncu sve stvrdne i sto duze otapa u vodi.Imam neku zicanu mrezu sa vecim okcima pa necu spustati pri kuvanju na dno lonca da ne bi zagorevalo.Mozda ako neko ima jos neku ideju o sastavu pogace razmislio bih o tome,evo polako se priblizavamo startu.
Sto se tice mesta proverio sam ga sonarom a i vec neko vrema pecam tamo i sarana definitivno ima.  smiley033

Sax:
Pošto nisam još pravio ne mogu ti dati neki savet ali evo kako ću ja kombinovati.Staviću sigurno mlevenu preženu konoplju,mlevenu golicu ,kikiriki i kokosovo brašno.Ne sve sastojke zajedno nego u nekoj kombinaciji.Jel imaš neki odnos za prekrupa brašno?

Izletnik:
malo sam neobavesten, pa bi da pitam sta je mlevena golica?
inace, ja sam stavljao 3 ili 2 na prema 1 u korist prekrupe
u odnosu na brasno
malo se umesah ako ne zamerate smiley033

srdjan72:
I jeste cilj da se umesas i bas tako sto se odnosa tice:3 ili 2 prema 1 u korist prekrupe.  :takoje:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju