RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Mamci & primame

Hrana u briketima za ribnjake

<< < (10/11) > >>

dcarp:
ajd prosledi taj recepat sa mesnim brašnom ovde ili na pp.

limovac74:
Nema tu recept  :no: . Čovek koji izgaja šarane i od koga sam uzimao brikete za šarane ili samlevenu smesu koja nije prošla kroz mašinu za briketiranje ujesen pojačava hranu sa većim postotkom mesnog brašna. Nisam ga ni pitao koliko čega ide jer mislim da nemam potrebe da ulazim u njegovu recepturu do koje je došao posle niz godina rada sa ribnjacima i proizvodnjom sopstvene hrane. Znam samo da po ceni kojoj sam dobijao nisi mogao ni prezle kupiti...

dcarp:
ok. mogu doći do recepture za stočnu hranu pa reko da uporedim. pitaću u drugoj temu.

SUPER BONUS:
recept je tvoja masta.ti mozes da kupis razne pelete po povoljnoj ceni.sad da li su pastrmske ili saranske ili nesto dugo nije bitno.dobijas komponentu za manje novca nego da kupis firmirani mix koji nije ispod 1000 dinara.npr sojin griz 10 kg kosta u poljoprivrednoj apoteci 950 dinara.takodje i riblje brasno nije supo.u bio hrani kukuruzno belo zuto psenicni griz krompir pire  pirincano brasno razano sve se to moze iskorititi za boilu.pa i  u skupim kupovnim mixevima od elitnih firmi ima svega toga.pa i kad kupis nutrin mix 50 50 u pakovanju od 2.5 kg kupio si soju koja nije bas i jeftina.ne potcenjujem fabricke mikseve ali mislim da se na reci moze i bez toga.ali ako i dodas 10 ili 20 procenata npr 3d nutrinog mixa neces pogresiti.uglavnom ako u prolece pojacas mlecni protein u toku leta pojacas ulje ili u jesen pojaca riblja brasna neces pogresiti  sigurno ce biti dobrih rezultata.tako da ako pravis duzu kampanju ne reci ili nekoj ne napadnutoj vodi treba ti vise mamaca a po mogustvu jeftinijih.tako da i ako je energetski malo slabija od  tamicarski supih boila tvoja boila ce sigurno loviti.probao sam da umesto zasladjivaca stavim med  a u vocnu boilu slag pa sam se prijatno iznenadio rezultatima.tako da se sigurno moze napraviti dora lovna a jeftina kuglica.ako bilo sta mogu da pomogenem u upotrebi hemije u bili pitaj mnogo sam vremana proveo eksperimentisuci.

dcarp:
pazi, ni ja ne volim slepo prepisivanje, a mesno brašno mi je dostupno i probao sam ga pa reko malo Da uporedim recepture i vidim dal negde grešim? meni je boila ispred kukuruza i gledam i ja kako Da smanjim cenu, gde ima smisla smanjivati a da ne dobijem "luk i vodu ".

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju