Malo jezero Mikica

Započeo chmi, 06 Mart 2012, 19:08:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nenadbeograd

jezero postalo mamac za kačenje.očekuje se da ga iduće godine sređuju, pa niko ne čisti trsku (osim pecaroša koji stalno kače). ranije je bilo puno subotom i nedeljom a sada i radnim danima krcato. babuška u zadnje vreme slabo radi, šaran samo ako dobro nahranite, bar 3-5 kila hrane. nekada se lovilo po 30-50 komada babuški i savije štap do pola. sada 2-3 takva udarca za pola dana. nešto se čudno dešava na mikici.

meda


I ja sam došao do sličnog zaključka nije to onaj Mikica od pre 2-3 godine

milan.krstic

Jel bio neko skoro na jezercetu, planiram sutra da idem.. Da li je guzva, da li radi babuska, saran eventualno?
Nisam besan, al bi da imam neki osnovni info pre nego odem...
Hvala unapred
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

nenadbeograd

radi sve ali zavisi da li si fideraš, plovkaroš ili dubinac? boila, pelet, kukuruz. ima dosta zakačaljki i najlona u vodi tako da se spremi na kidanja. subotom i nedeljom je uivek gužva kao i svuda. od 6 do 18h. neki put otvori ranije, kako kad. babušla stalno radi. šaran ako dobro nahraniš i amur ako naleti. bacaš na drugu stranu 20 cm od trske. da li je dovoljno?

milan.krstic

I vise nego dovoljno. Sve si lepo objasnio... Nadam se lepom vremenu...
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

Velickom

Pozdrav kolege ribolovci! Da li je neko bio skoro na malom jezeru, radili sta? Vidim po pisanju da ima dosta krsa, zakacaljki i sl... Planiram jedan dan od ponedeljka da dodjem malo, da ulepsam dan  :cheesy: Zanima me da li imate predlog za mesta (pozicije za pecanje) koje mogu da ciljam-zauzmem, da li znate vise kako se krece dubina jezera. Hvala
Loš dan na pecanju je bolji nego jedan dobar dan na poslu!!! :D ;)

nenadbeograd

 ja sam jednom nedeljno na miki jer mi je blizu a i napecam se. nema rezervacije nego porani pa šta ugrabiš ako ideš vikendom. ako ćeš radnim danom iduće nedelje javi se pa se možda vidimo tamo. bio sam pre 10tak dana dok nije počelo ovo loše vreme. imao sam oko 40 babuški i to od kilo na više.zabijala je štap do vode. dva štapa, bacim,vadim od 11h do 14h. šarana nisam imao. sada je vreme lošije pa ne očekujem ovakav ulov, ali šaran treba da se sprema za zimu i mora da bolje jede.


Velickom

@nenadbeograd   Najverovatnije bih isao od utorka, gledam zbog vremena. Pecao bih na feeder. Klsicne kavezne hranilice, kratak predvez zbog jezera, udice 12-16ice. Na koj mamac si pecao? Mozemo da se cujemo pa lepo se organizujemo od utorka, trebalo lepo vreme da bude, koliko sam gledao.

Spojene poruke: 22 Oktobar 2020, 14:57:13

Bio danas na malom jezeru mikica. Sobzirom da je radni dan nisam zurio, jer svice tek oko petnest do sedam - sedam, na jezero sam stigao oko 6 i 40h. Zatekao sam gomilu vozila. Nasao mesto koje mi je preostalo i poceo sa pecanjem. Od ribe ni traga ni glasa.  :eek:
Pecao do 14h, imao jednu babusku. Na ostalim mestima gde je pecalo oko 20-25 ribolovaca, mizda je bilo, kazem mozda dva sarana i neka babuska. Niko nista. Cuvar laki kaze da riba nije aktivna od kada je bilo ovo zahladjenje... Valjda je i sita od cele ove sezone, sto se bacala prihrana i ostala hrana. Sve u svemu, lep dan na jezeru. Bistro kolege
Loš dan na pecanju je bolji nego jedan dobar dan na poslu!!! :D ;)

meda


  Pecao sam juče od 6.30 do 15. Četiri babuške i jedna deverika. Jako loše radila riba, uzimala pipavo jedva primetno. pecalo još 5-6 kolega, vidim pao jedan pristojan amur
U nedelju poslednji dan za ovu godinu, zatvara se do proleća

milan.krstic

Medo, sad sam zvao Lakija, kaze malo jezero radi do 08.11., a veliko jos danas i sutra.
🚤 Mene babo za tarabu vez'o, sto sam feeder na mrene potez'o 🚤

meda


  Lepa vest. Ja kad sam pecao nije bio Laki nego Goran i tako mi reče ....

Velickom

Da li neko ima informaciju kada se otvara sezona na malom miki?
Loš dan na pecanju je bolji nego jedan dobar dan na poslu!!! :D ;)

meda


Poslednji put kad sam bio negde početkom novembra, Laki reče da neće biti pecanja pre maja 2021 jer će navodno da čiste jezero, sređuju, produbljuju

Velickom

Na malom Mikici sporadicna javljanja ribe tokom ovih suncanih dana. Javlja se saran i lepa babuska(sve na dipovane, smoke pop up boilice).  Laki mi je preneo da je ubaceno oko 200kg vretenara ove god. Jos uvek je hladna voda, ali ima desavanja. Pa cekamo da otopli. Bistro!!!Mikica 2021Loš dan na pecanju je bolji nego jedan dobar dan na poslu!!! :D ;)

chasslav

Pozdrav. Ima li dešavanja na jezeru?

Teme sličnog naslova (10)