Jezero Tvrdenjava

Započeo pinki, 26 April 2013, 10:40:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pinki

Vidim da je pominjano u nekim temama, pa da otvorimo temu. Kakva je trenutno situacija, sta se peca, kako itd...

sremac13

Peca se šaran, babuškom bi trebalo da je poribljeno ovih dana.
Ako već ne može živeti od pecanja, čovek može da živi za pecanje. I u najmračnijim vremenima čovek koji peca je slobodan čovek. S pravom da cele zime sanja, a celo proleće, leto i jesen čeka ribu svog života.

meda


Po meni stara prica sa mnogih voda, '' juce je radio k'o blesav, al' samo na med ..." koje smo se naslusali. Kad ubace tamo nesto malo ribe , sledecih mesec dana traje okupacija, sede jedan drugom na glavi dok to ne povade, a posle nigde nikoga osim cverglana naravno. Mulja na dnu - jedno metar . Vec par godina ne idem tamo i mislim da bi korisnici Tvrdenjave morali da se uozbilje ako im je u interesu da ta izuzetno lepa (ambijentalno lepa) voda postane interesantna ribolovcima

orka

Nekada je Tvrdenjava bila lepo mesto za pecanje u smislu bogastva ribljeg fonda..,bilo je kapitalnih amura,sarana,stuka..,jedno vreme se trazilo mesto vise..,ali riba se odnosila a bilo je i krivolova..,zadnjih nekoliko godina se slabo posecuje,a najveci razlog je riblji fond koji nije na zavidnom nivou..

sremac13

Bio danas kod drugara. Poribili su Šaranom i krupnom Babuškom. Babe su od pola kg do kilo, jedino što somić skače na sve živo osim na kukuruz i to odmah čim plovak padne u vodu. Ovaj je na 20ak somića dobijao po jednu babu, tako da je za do 13h (kad sam ja bio kod njega) navatao oko 4kg fine babuške.
Šarana do tada nije imao, videćemo do večeras :)
Ako već ne može živeti od pecanja, čovek može da živi za pecanje. I u najmračnijim vremenima čovek koji peca je slobodan čovek. S pravom da cele zime sanja, a celo proleće, leto i jesen čeka ribu svog života.

orka

Na Tvrdenjavi je nekada bilo i kapitalnih stuka..,da li zna neko kakva je danas populacija stuke u bari,i da li je uopste ima.,ali je zato populacija cverglana rapidno uznapredovala  :rolleyes:

meda


Bas kao sto si rekao nekad bilo, ne secam se kad sam video da je neko dobio stuku tamo

zoran29

Jel bio neko ovih dana na Tvrdenjavi,kakva je situacija,planiram sutra da odem?

pinki

ponesi belo zito (psenicu) jer samo njom mozes zaobici cverlane , a inace ima lepe babuske i zna cesto da iznenadi saran do 4 kg.Pre dve nedelje sam imao oko 4 kg krupne babuske i jedan neralizovan udarac na sarana.

zoran29

Bio danas na Tvrdenjavi,upecao tri babuske... od cverglana ne moze ni da se peca,kukuruz uzima kao blesav a za zive mamce da i ne govorim,ta voda me nece videti u skorije vreme!

pinki

Rekao sam ti ,samo psenica !!

Povratnik

Isao bih za vikend sa klincem da se malo zanima da li vredi baciti I neki stap na dubinku Ili samo na plovak

dragan2006

I mene intresuje da li može da se peca na fider,
koliko košta dnevna i da li se vadi neka članska karta ili slično?
Pitam za fider jer sam čuo da je prošle godine bilo jako puno trave.

Povratnik

600 din je dnevna dozvola I cena je ista dosao ujutru ili u podne, zene I deca mogu po jedan stap bez placanja dozvole, kako sam cuo trave nema I voda je pristojno visoka

Toothless

Ja sam bio u nedelju sa drugarom. Na plovak samo mikroskopski cverglan, a na dubince tri baš lepe babuške na pšenicu. Mislim da još dosta treba da se radi na ovoj vodi jer cverglana ima na tone, i to sve mikroskopski primerci...

Sent from my smederevac na drva
"Nothing makes a fish bigger than almost being caught."

Teme sličnog naslova (10)

25718

Odgovora: 46
Pregleda: 29388

8753

Odgovora: 21
Pregleda: 13752

33546

Odgovora: 2
Pregleda: 5279

184

Odgovora: 234
Pregleda: 109967

32306

Odgovora: 1
Pregleda: 8360

18124

Odgovora: 45
Pregleda: 45151

23777

Odgovora: 15
Pregleda: 18797

7811

Odgovora: 36
Pregleda: 27379

22256

Odgovora: 15
Pregleda: 12130