Vode naše mladosti: Borča, Sibnica, Sebeš, Buk, Pretok, Vizelj, Zekine vile...

Započeo mrcko, 27 Februar 2012, 18:44:36

prethodna tema - sledeća tema

zolja i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ribohvatac

bandarise li neko  po ovim kanalima, oko bsk ili kovilovo, tj. da li ga ima? deluje mi kao stvoreno staniste za njega.

mrcko

Toga dana kada sam ja lovio (prethodna subota) pao je još jedan sitniji od mene preko puta dijagonalno. Nisu još u punoj snazi. Što mi je pomoglo da im sa vrlo laganim match priborom, kojim najčešće lovim ne dozvolim da se dokopaju prošlogodišnje suve trske. Inače osim nekoliko babuški koje su došle na crviće, veći šaran (oko 4kg) je uzeo kombinaciju šećerac-crvić. A drugi, oko kilogram lakši, šećerac-glista.
Ipak iako padaju poneki šarančići ne mislite da riba Bog zna kako radi. Dok sam se vraćao ka kolima čuo sam mnoštvo ribolovaca koji kukaju kako pipanja nisu imali.

Little_fisherman

Citat: Ribohvatac poslato 19 Februar 2022, 21:40:05bandarise li neko  po ovim kanalima, oko bsk ili kovilovo, tj. da li ga ima? deluje mi kao stvoreno staniste za njega.
Druze veliki kanal na Kovilovu pun bandara jedno jutro se nisam mogao odbraniti od njega. Doduše bilo je leto. Sad ne znam kakvo je stanje tamo.
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Ribohvatac

druze hvala puno,samo da ga ima iscackacu ga ja lako sad na gumicu.
kao sto spomenuh, deluje mi kao njegovo staniste.
ima ga u kanalu nekom kod cente, al to mi podaleko.
bistro !

Little_fisherman

🐳🐋🐬🐟🐠🦈

mrcko


knezevic76

Ovih dana forsiram varalicu namerno kod BSKa, dva udarca, jedno kidanje i jedno spadanje. Slabo se pokazuju grabljivice, mislim da je još rano. Udarci su ujutro i uveče u sumrak. Čekam da još malo zahladi i da se povuče sočivica sa površine, pogotovo na kanalu kod Kovilova, pa da krenem na bucova a i štuku.
Tolstolobika ima na tone, babuška krupna na hleb, od cverglana ne može pecanje na crviće. Javlja se šaran a izvađeno je i par amura oko 10-12kg, za koje ja znam.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

"Neki bi voleli da voze sporije,ali,na žalost,više ne mogu"-Duško Radović

ikovacevic

Da li kanal Belanoš čišćen kada su čišćeni drugi kanali, ako nije čišćen da li taj kanal uopšte u životu? Da li radi pumpa Belanoš?
Njihove sudbine direktno su vezane za milost njihovog vođe, jer su uzeli nešto što im ne pripada i rade ono što ne umeju.

DuNo.Zemun


Danas prošao ... mnogo sočivice a, bogami i podosta "žabokrečine" .. videćemo šta će današnja košava da učini ! možda se neko seti da uključi i pumpe kad treba - PLAĆA se to! smiley033
Deda Dušan

ikovacevic

Njihove sudbine direktno su vezane za milost njihovog vođe, jer su uzeli nešto što im ne pripada i rade ono što ne umeju.

DuNo.Zemun

⚠️🟥🟥⚠️
Bio sam u obilasku gotovo svi hidrotehničkih "kanala" od traverze Čenta i Ćenćanskih jezera i pritoka pa južno uz dunav preko B. Foka, Kovilova, .. do Crveke, Kožare ..istočnije obišao Glogonjsko Jabučki Sibnički i jugostočni Sebeške poteze do traverze Pančevo ... Kanala je nebrojeno ... i danas ih znam kao svoj džep, .. kao dete, omladinac i student, sam još tada sve to obilazio .. nakon promene načina pecanja sam prestao tamo da odlazim .. sada zbog "Škole Pecanja" za unuke i klice iz kraja .. obišao sam gotovo sve ... Prevalio sam kolima 100-200 km ..
ZAKLJUČAK - (mogao bih nadugačko) ali ovako je mnogo jednostavnije

MI i ova NAŠA razvaljotinaod tzv. države .. samo jedna reč opisuje SVE - .... "Totalno N I Š T A V I L O"

PS. Bio sam ne malo iznenađen (zgranut) kada sam ustanovio da su čak i neke komunikacie (dolme) zatvorene privatnim rampama kao se NE BI moglo doći do njihovih "imanja". Rampe se otvaraju aplikativno sa "satelitskim" antenama i GPS komunikatorima .. i rampe služe samo njima ..a NAMA je taj kraj nedostupan. RATNIH znanja mi ne nedostaju i obišao sam i to .. znači ništa drugo se ne žože očekivati osim ... dronova i bombi ... to su bili komentari OBIČNOG sveta sa kojim sa usput razgovarao ... Ko ima malo soli u glavi VIDI čemu sve to vodi ...
Kako DAHRA kupuje sve ... uskoro će i svoju "sigurnosnu armadu" dovest .. imaće imidž preduzeća doo ali naoružani do zuba ... SVE to je već viđeno !! I ZNA SE ...
A MI ĆUTIMO .. kao Piz**
Deda Dušan

Vlajko 1

To sto cekamo da nam neko drugi resava takve,i mnoge druge stvari,dovelo nas je do ovde.Izgovor "to drzava treba da resi" je linija manjeg otpora,drzava i dozvoljava ovo ludilo na obalama reka. E sada,da li je jaca volja onih koji bi da pecaju sa obale,ili onih koji su tu obalu uzurpirali,pokazace vreme.Najbezbolnije bi bilo da naidje voda kao 2014,i da se malo zadrzi,kako bi sve to odnela i unistla. Daće Bog!

DuNo.Zemun

Poštovani Vlajko ... Ovako kapitalne stvari REŠAVA ISKLJUČIVO DRŽAVA ... !! MZ mogu da pomognu ali to je besmisleno ... PKB i RITOVI, Dunav, reviri ..čuvarski putevi ..to je STVAR DRŽAVE ... i ZAKONA, ali, kad je zakon "BEZAKONJE" ..tada se ovo dešava !! Dalje nema ! KRAJ !
Deda Dušan

Dragan Nešković

Citat: Vlajko 1 poslato 15 Oktobar 2023, 14:35:44...Najbezbolnije bi bilo da naidje voda kao 2014,i da se malo zadrzi,kako bi sve to odnela i unistla. Daće Bog!

Јел живота ти, да ли ти знаш шта је овај народ задесило те 2014-те? И да ли је могуће да пишеш овако нешто?
Аман човече ...
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

Vlajko 1

Naravno da ne mislim na takvu vrstu tragedije, daleko bilo. ishitreno i iz ocaja je rečeno. Ne znam sta treba da se desi da ovi kompletni idioti stanu negde sa ovom anarhijom. Da,zagovornik sam unistavanja svega sto je na obali sklepano. Takvima zelim da ostanu bez tih kontejnera,vila i svega ostalog sto su sklepali, bez izuzetka.

Teme sličnog naslova (10)