avatar_mrcko

Vode naše mladosti: Borča, Sibnica, Sebeš, Buk, Pretok, Vizelj, Zekine vile...

Započeo mrcko, 27 Februar 2012, 18:44:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vožd

Bio sam u utorak kod BSK-ovog stadiona na Vizelju.
Lep kanal, dosta fideraša a ja bacao varku.
Utisak je da je mesto prelepo, da su neki fideraši imali uspeha sa šaranima (čak sam i pomogao čoveku kad je vadio šarka od 1.5kg-2kg).
Ja sam bacao varku jedno dva sata i ništa.
Kaže kolega da je jedan momak pokupio tog jutra štuku, spakovao se i otišao. Uveravali su me da ima smuđeva i štuka ali nije bio "taj" dan.
Otići ću opet čim grane malo sunca. Kanal je bundes liga.Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

Little_fisherman

Kako su ga očistili na celom kanalu ima ribe a šarana je prepun...
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Vožd

Little_fisherman@ Jel ima u Kovilovu na Vizeljaku riba i dobrih mesta za pecanje? Ako ima koji su to delovi Vizeljaka? Hvala ti drugar!
Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

Medved


Vožd

Medved@ Ja imam godišnju pa se ne sekiram. Inače nisam video kontrolu pa nisam ni pričao sa njima. Obično ih pitam koliko je dnevna baš zbog prijatelja koji idu samnom. :wink:
Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

mrcko

Meni tu deluje bas jako prljav. Kad god idem prema nasipu, zastanem kod prvog mostića, iznad Vizelja i Bože sačuvaj kako to izgleda ispod! Mislim da celo naselje roka klonju u taj kanal. Plus što ima različitog djubreta, otpada i crkotina. Možda je bolje otići prema Padinskoj Skeli na mesta oko bivšeg punkta milicije i sl. :huh: A pre ulaska u naselje. Jer ga tamo oni djubre! :sad: Taj potes je nekad bio odličan za babušku. Verovatno da je ima i dalje.

Vožd

@Mrcko mislim da je najbolji potez Vizelja kod mosta na letnjem putu koji ide prema pumpi (koju su roknuli 1999.)
Taj deo je očišćen i deluje pristojno. Drugi deo Vizelja koji je ok je u Borči. :)
Pozdrav
Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

Little_fisherman

Vizeljak u Kovilovu je zagađen na max i kod letnjeg puta nije bolji jer Al Dahra pere traktore i sve ide u onaj kanal iza koji se spaja sa Vizeljom. Jedino posle nadvožnjaka mi je izgledalo koliko toliko ok al opet to je ista voda. Video sam i štuku ce po površini...
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Vožd

U principu, Vizeljak je bezveze.
Jednog dana možda bude bolje?
😔
Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

Little_fisherman

Ma Vožd ne shvati me pogrešno ja samo kažem kako je sad i dalje ga truju nažalost. Meni je uvek bilo draže da idem na peticu, veliki kanal,žuti,kubici i eto sad i Vizeljak. Tu je blizu je   očišćen, nadam se da neće opet da ga zapostave. Buduće generacije mogu detinjstvo tu provesti umesto provođenja detinjstva pored kompa, mobilnog, itd. Ribe će biti sve više barem se nadam. Vraćam se na otpadne vode koje se mogu rešiti ali nažalost niko neće..
🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Vožd

Ma jasno druže. Pecao sam ja u životu  više na Petici , velikom kanalu, Jagodini i Balatonu. Ali mi je nekako drago da taj Vizeljak zaživi. Kad sam video da su ga očistili srce mi je poraslo. Kad svratim u Kovilovo Vizeljak je odma tu. Pecao sam pre 10-ak dana na Vizelju u Borči. Osećaj za 10. Čovek izvukao 2 šarana za sat vremena. Pomislim zašto ne bi tako i ljudi u Kovilovu?
Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

Little_fisherman

Ja sam malo mlađi nisam pecao na Balatonu i Jagodini nažalost.Jagodina ne postoji ovaj Balaton je koliko sam čuo proglašen mrestilištem.. Ma Vizeljak može da se dovode da bude kao u Borči što se ribe tiče... Mislim sadašnja slika daje neku nadu

🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Vožd

Štuka je riba, sve ostalo su mamci.

Little_fisherman

🐳🐋🐬🐟🐠🦈

Vožd

Štuka je riba, sve ostalo su mamci.