avatar_orka

Opovački dunavac

Započeo orka, 09 Decembar 2010, 20:17:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Olovo

gde je ona opcija eartha što je ademir ubacio? :eek:


Odo krečit šljive.

rulerus

Ima josh jedno odlicno mesto tu jako blizu. Kad skrenes kod opova sa zrenjaninskog puta i ides ka mostu parkiras kod prvog nasipa, odatle peske jedno 1,5 km i sa leve strane ima neka stara pumpa za vodu na kojoj pise "pecarosi motike u ruke". Tu je neko kao jezero dublje kod pumpe a kad ides na levo sve plice. To mi je jedan taksista rekao, ima krupne bele, stuke a naleti i sarance. Tamo sam imao najkrupnije bodorke ove godine a ima i ogromnih kauglera. stuka bolje radi na kedera nego na varalicu...  :ok:

z@ks

Ja kad sam prvi put isao na rukavac stao sam na nasipu jel nisam znao da trba jos malo da se nastavi napred,i sisao sam dole i iso,iso jedno kilometar,dva i nista nisam nasao samo putic koji se prekida i siblja.

rulerus

Ne moras nigde da silazis, ides nasipom (u pravcu ka beogradu) i sa leve strane je ta stara pumpa.

z@ks

Znaci samo desno nasipom i onda cu da vidim tu pumpu.
:ok:

zivko_89

daj te neke slikeda vidimo...ako imate negde...posto je tamo sigurno necu zalaziti...pozzz drustvo... :eek:
..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

z@ks

Na sta si pecao na plovak ili dubinjak?
Nasao sam na google earthu tu branu i vidim neko jezero i tu ima slika na kojoj pise-crpna stanica na Tamisu-opovacki dunavac jel to,to?
Bas me zainteresovalo to mesto i voleo bih da ga nadjem i isprobam.

rulerus

Peca se na balerinu sa olovom na dnu zbog velike kolicine granja, a bela na plovak. 1 kg tit bit breame, 2 kasike crvica, 4oo grama prezle i male udice. Probao sam i feeder ali ima puno zakacaljki ali udara na secerac.

z@ks

Jel se vidi jezero ili se ide kroz sumu do njega?

Da li imas neku sliku da postavis?

Sliku tog jezera.


Imaš opciju izmeni da ne kuckaš 3 poruke za redom0pt][/size]

pikemanz@ks

Rulerus ako mozes da mi kaze da li na to jezercetu vazi neka zabrana ribolova zbog mresta kao na badzinom jezeru ili ne?

zec

 taj deo levo od stare pumpe je u stvari nastavak opovackog dunavca,nekada dok nije bilo nasipa to je bila jedna voda.i sada je povezan podzemnim vodama.kolega koji je primetio da je levo sve plice je u pravu jer se ta voda spaja sa tokom tamisa cim je vodostaj malo veci.ima sve vrste ribe a posebno krupne babuske i stuke.
zaboravio sam da kazem da tu nema posebnih zabrana sem ovih normalnih.

z@ks

Izvini,a koje su to normalne zabrane jel to podrazumeva zabranu ribolova u toku mresta do 31.marta?????
Da li se ta pumpa vidi sa mesta gde se parkiraju kola na nasipu-IZVINI STO TE GNJAVIM

orka

taj produzeni nastavak opovackog(razdvaja ih nasip),zovu ga jos i duboka bara,dugacak je nekih 600-700m, je poluprazna voda zadnjih nekolkio godina,svake godine se spoji sa tamisem u prolece kada su visoke vode,i odredjena kolicina ribe udje u tu mtrvaju,desna strana je visoka i moze se pecati i kada se tamis izlije i tada je najbolje,kad tamis spadne,ribokradice stizu i svu iole krupniju ribu pociste..nekada je tu bilo stuka i po 5-6kg,krupnih sarana,sada ko uhvati stuku jacu od kile,taj je sampion...
ja imam obicaj da je obidjem svake jeseni zbog stuke,ali ostanu samo gloce i sitna bela.. :grin: zadnji put je 2005 bilo solidnih stuka...

zec

 pumpa se ne vidi sa mesta gde ostavljas kola jer nasip ide levo,ima jedan put malo pre nasipa i sa njim mozes ako je lepo i suvo stici do stare pumpe.zabrane su standardne za sarana u mrestu i druge ribe kad je mrest.sto se tice ribokradica sve ih je manje jer su kontrole cesce a i u blizini zive pravi ljubitelji reka.