Kupusinski dunavac - Šarkanjoš

Započeo pikeman, 08 Avgust 2008, 12:30:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zmaj Strasni

Koji je to deo kanala? Stuka je u lokvanju

dejansom

Otprilike na pola puta između čarde Brunaj i ustave na DTD.

CostaK

Ma tamo riba i nije bitna, toliko je lepo da je riba sporedna.
Jos da nema one gamadi vikendasa i lopovcina to bi bila voda br 1 za mene!!
A Bad Day of Fishing is Better Than a Good Day of Work.

dcarp
bez vikendasa tesko da moze.iako su gori od kormorana i lopova zajedno.em su bez pameti em bez postovanja za druge ribolovce.moze se pecati i saranski samo treba mnogo ulaganja.
New thinking
New possibilities

CostaK

Bez obzira prema drugima, neko ce tamo dobiti po usima, to je sigurno!!
A Bad Day of Fishing is Better Than a Good Day of Work.

Tomislav82

Pozdrav vukovima!

Muvam se po ovoj vodi već dve nedelje i nikako da pohvatam sa sigurnošću kako se zove koji deo. Pecao sam nekoliko puta na plovak, ali bez značajnijih rezultata. Ostali koje sam pitao prošli su slično kao i ja. Ako ima nekog ko poznaje ovaj kraj i zna nazive, bilo bi lepo da napiše. Unapred zahvaljujem!zoki80

Dajte kolege neke kontakt telefone za iznajmljivanje i spavanje? Stuka ili koja vec carda?

Saša

"Štuka" - 064/324-52-32 (Miške, domar)
"Smuđ" - 064/583-20-32 (Andrej, zakupac čarde)

"Štuka" ima dvadesetak i više ležajeva u glavnoj/velikoj spavaonici (ona je u stvari podeljena na veliku, centralnu prosotriju i dve manje prostorije sa strana - u toj jednoj manjoj čini mi se spava domar). Kreveti su metalni, vojni, na sprat. Imaju takođe i jedan manji objekat gde imaju 2 ili 3 sobe sa po 2-3 klasična kreveta (to je malo lepši smeštaj kod njih). Nemaju kupatilo već poljski WC iza objekta, a tuširanje je napolju (bojler koje greje sunce). Struju nemaju, samo mali agregat kojeg uveče upale za osvetljenje. Hrana se može spremati tamo u dogovoru sa njima. Piće imaju podrumski hladno po vrlo pristupačnim cenama.

"Smuđ" (bivša "Pčela") ima 12 ležajeva u dve lepe brvnare. Spolja su malo oronule ali je unutra baš ekstra, kao novo. Svaka ima 6 drvenih ležajeva na sprat i pravo kupatilo sa tuš kadom, tečna voda, struja, pun komfor. Na Smuđu služe piće (nemaju restoran) ali tu je puno ozidanih roštilja i talandara ako hoćete sami da spremate hranu (dobićete i posuđe).

Do Smuđa se dolazi autom i parkira u njihovom dvorištu jer je na samom bentu, a do Štuke se mora pešačiti oko 3 km kroz šumu (auto se ostavi na ustavi kanala DTD posle Kupusine), pa odatle peške stazom kroz šumu. Drugi način da se dođe do Štuke je čamcem sa Smuđa (iznajmljivanje čamca na Smuđu na ceo dan je tamo 250 din, spavanje 600 din).

p.s. Za čamac im se morate mnogo ranije najaviti i rezervisati ga. Štuka trenutno kuburi sa čamcima, izgleda da su im se polako raspali.
Bass mi je opsesija...

zoki80

Da sam trazio bolji odgovor ne bih dobio! Hvala SALE majstore!

Saša

Nema na čemu.  :)

Da pomenem još i da tamo treba posebna dozvola za Gornje Podunavlje (godišnja 5.000, nedeljna 2.000, dnevna 1.000 din). Dnevne se mogu kupiti na "Smuđu" a i ostale verovatno uz raniju najavu. Ako sretnete ribočuvara Šotu - on vas (ako je dobre volje) može prevesti ili odšlepati ribočuvarskim čamcem sa motorom do Štuke. :)

Telefonski signal i Internet preko telefona funkcioniše na Smuđu a kako se udaljavate od čarde - polako nestaje. Na Štuka čardi se baš moraš pomučiti da nađeš mesto gde imaš slab signal mreže (poželjno imati telefon što starije generacije) a Neta jednostavno nema. Tek kada čamcem priđete "Štalama" (sam desni kraj Kupusine) tamo opet funkcioniše jer se hvata signal od Monoštora. :)
Bass mi je opsesija...

Grbo

Citat: Tomislav82 poslato 24 Jul 2018, 12:11:35Pozdrav vukovima!

Muvam se po ovoj vodi već dve nedelje i nikako da pohvatam sa sigurnošću kako se zove koji deo. Pecao sam nekoliko puta na plovak, ali bez značajnijih rezultata. Ostali koje sam pitao prošli su slično kao i ja. Ako ima nekog ko poznaje ovaj kraj i zna nazive, bilo bi lepo da napiše. Unapred zahvaljujem!1- Franjina Skela
2- Rokaš
3- Brunaj - čarda
4- Pčela - čarda (imaš tu i ovaj kanal desno koji se odvaja, tzv. Kupusinski dunavac")
5- Štuka čarda
6- Rankovićeva vila
Ako dalje nastaviš dalje kanalom u tom pravcu ka severu, imaš tzv. "Štale" blizu mesta gde se ona dva rukavca ponovo spajaju oko ostrva.
7- Zabranjena bara za ribolov, bar tako piše na tabli.Našao sam neku matoru mapu iz vremena Austrije gde se vidi ovaj teren (obeležen crvenom) dok je tu još tekao Dunav.

Sada Dunav teče iz pravca severa ka današnjem vikend naselju "Vagoni" koritom koje je veštački prokopano (obeleženo zelenom), dok je Šarkanjoš odsečen bentom.