Kanal Galovica

Započeo orka, 01 Februar 2011, 22:29:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Štrumf

U prethodnih 15tak dana bio sam u okolini Dobanovaca, u Decu, Prhovu i u Pecincima kod secerane.
Nisam imao ni trzaj. Pecao sam na hleb, glistu, crva, secerac, zito... Matori i ja po 3 stapa. Nije to neko ozbiljno pecanje bilo, 2-4 sata, ni pipkanje...

U Decu i u Pecincima voda je bas prozirna dok je u Prhovu i Dobanovcima mutnija. Tece poprilicno i jos je hladna, bas hladna.

IvanVa

DRugari radi li riba u Galovici ? Idem u subotu na kanal u Petrovcicu

egocentrik

Kolege jel neko pecao ove godine na Glovici ..konrektno potez oko Ugrinovaca ?
Volem sunku rakiju i Srem ,i da gori nebo ja odavde ne idem

Codaaa

Pozdrav, radi li sta na galovici? Zanima me potez oko vinogradske i surcina...

NešaBG

Nažalost Galovica je u tom delu toliko zagađena da tu ne može da se diše od smrada a kamoli peca. Jedino deo iza zabrana pa do Deča je još uvek živ i ribe ima. Ovaj krak što iz Dobanovaca dolazi je mrtav...

ljuba1970

da li neko zna kavo je stanje na Petracu,nisam čuo odavno da neko tamo peca,nekad je bilo ili Galovica ili Petrac negde je uvek radila babuška.

Dervis88

Sta se desava sa Decom?

Mrkela

Koliko sam u prolazu video dosta je zatravljen i uhvatila ga trska s obe strane kanala, cistine ima samo u srednjem delu kanala.

ljuba1970

Nestaje Šuganica, kanal koji je u centru Surčina u obliku potkovice bio povezan sa Galivicom, tamo negde početkom 80 ih ribe je bilo dosta, ćale bacao sačmu, 3,4 bacanja za nas i komšije dovoljno za  ečeru

Dervis88

Jel bio neko skoro u Decu??

zheX92

Искрен да будем, не знам дал се исплати овде у сурчинском делу прихрањивати неко место па пробати са пецањем тамо од пролећа. Наравно пловак и бабушкице чекати. Ранијих година ('05 - '08) биле су и штуке вађене ту, било је и шарана лепих. Што се тиче вараличарења, дно је одлично уколико покушавате да извучете нешто од Ei Niš.  :cheesy:

Eто ако има неки ентузијаста да се осмелимо па ту мало покушамо да средимо, дотерамо и уз помоћ свевишњег, и пецамо.  :bye:

skespa

Danas mala patrola od obilaznice do usća u Savu.
Iz daljine izgleda kao lepota a iz blizine tuga, nema ni sitnih ribica, kao da je potpuno sterilisana voda.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Radije bih sada pecao drugovi!

DuNo.Zemun

 :help:
Mrtva država, mrtvi "ljudi", ... MRTVE i VODE !!
Deda Dušan

skespa

Ne znam kada riba ovde strada? Da li bi vredelo da se poribi?
Radije bih sada pecao drugovi!

mrcko

Još je hladno, pa se samo čini da nema ribe. U to me je svake godine s proleća ubeđivao bivši kolega koji je imao kuću u Surčinu s placem koji izlazi na kanal. Do pretprošle godine je svake godine lovio ribe u velikim količinama. I konzumirao istu. A na opaske o zagađenjima se nije uopšte obazirao. Lovio je što bi se reklo "iz bašte", sa formiranog mesta i hranilišta koje je konstantno prihranjivao. Gledao brojna zagađenja koja su tuda prošla i mrtvu ribu ali je uvek preostajalo ribe. Nekad manje, nekad više. Tako da sam siguran da je ova voda neuništiva. Naravno, ne pričamo o kapitalnim primercima plemenitih riba (mada je i toga bilo) već o babuškicama i sitnoj beloj i zanimaciji na plovak.

Teme sličnog naslova (10)