Bare i kanali u okolini Apatina

Započeo pikeman, 06 Avgust 2008, 15:51:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

dejansom

Prosle godine sam redovno pecao na DTD, oko 200 metara od mosta.
Ove zime sam bio tri puta, bas kod ustave, prosetao malo bolonjez. Nisam video grabuljase, ali sam cuo da zimi tu redovno grabuljaju.

Zmaj Strasni

DTD je zahvalan za pecanje bele ribe, ali niceg drugog se nisam napecao niti sam video da su ostali imali neke vrednije ulove. Bar na delu gde sam pecao. Dosta se razlikuje kanal od poteza do poteza sto se tice ulova. Negde se hvata i som, smudj, šaran, ali kod Apatina slabo.

sinisake

Da, to je zanimljivo... Na ovom 'kupusinskom' delu naidje, vrlo retko doduse, i stuka. Kazu da moze da iznenadi velicinom, mada se nisam licno uverio u to, osim kad je brat izvukao jednu od ~1,5 kg sto ce uskoro, po svemu sudeci, postati trofejna velicina za rekreativne ribolovce. Prosle godine sam imao nekoliko komada (vise je bilo izlazaka, naravno:)), a ove kad krene bela, obavezno cu uvek drzati i jedan pampur u vodi. E, da... Kod samog mosta, bucov je prilicno aktivan. Jedan moj drugar ima neki svoj sistem (setnja kedera na povrsini) i imao je uspeha... Ja cu probati sa varalicama, kad se bucov aktivira. :)
Citat: CostaK poslato 21 Januar 2015, 23:39:05
Javila se...cujem da su privredni ribari imali pune mreze stuke...naravno pretpostavljam da cu cesljali bare ali njih niko ne dira zbog toga, ipak sam veca opasnost ja sa jednim blinkerom.


Nadam se da ce stimulativno smanjenje cene dozvole za privredni ribolov ubaciti jos ljudi u biznis... :( Tuzno, jbg.


zoranjoza

Da li se danas 2016 sme pecati sa dozvolom na srebrenici blizu apatin?

Zmaj Strasni

Sme se pecati i sa dozvolom i bez nje. Ali samo dok te ne cape cuvari ;)

pikemanTeme sličnog naslova (10)