Skadarsko jezero

Započeo Dubinko, 02 April 2023, 21:21:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dubinko

Već godinama prelazim preko Skadrskog jezera i čežljivo gledam. Hteo sam ove godine sa klincima malo da pecam, na plovak. Idemo sad oko Uskrsa 10-tak dana dole.
Ali ne znam ništa o mestima, prilazima autom i slično. Zamolio bih nekog kolegu koji poznaje jezero da da neki savet.
Dakle bićemo u Podgorici, nosimo neke takmičarce i mečeve. Gde bismo mogli da prođemo autom? Koji mamci u ovo doba godine?
Takođe sam video da na putu od Podgorice ka jezeru se prelazi preko jedne reke, izuzetne lepote. Mislim da je Morača i tom delu je prava ravničarska reka. Širine kao Tisa, samo 10 puta bistrija voda. Da li tu ima mesta i kako se može prići?
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

srce

Proveri lovostaj na krapa ?
Na Morači kod mosta pecaš ukljevu na crva , plovak  ( znaćeš posle pola sata da li je tu , ako nije pali odatle)
Na jezeru pecaš na crva i šećerac izmedju tvrdjave Lesendro i mosta ( parkiras kola kod kafanice , videćeš)
Planiram i ja malo dole tada , i preferiram pecanje sa mola u Petrovcu .. sad radi bukva na crva ili gambora ( plovak-vegler) , ukljata mozda poneki cipol i salpa .. noću radi i dalje lignja na peškofondi 2-3,5 gr, a mozes i dobre murine da upecaš na parče ( jači štap , i frljni ka pučini :)


Sent from my SM-S901B using Tapatalk
nikad ne veruj zeni koja laze

Dubinko

Hvala na pomoći. Ne brine me lovostaj na krapa, sve vraćam u vodu.

Što se tiče mosta na Morači, gde se siđe sa puta kolima ako idem od Podgorice ka moru. Posle, mosta, pre mosta, desno, levo. Više puta sam tu usporavao gledao, ali nikako da shvatim.

E sad ovo što si mi objašnjavao za jezero. Kada se prođe Vranjina, par stotina metara  pre tvrđave Lesandro je restoran sa leve strane, čini mi se da se zove Jezero. Posle tvrđave put ide nasipom ma onda ide most. Da li misliš da ti parkiram kod tog restorana, pa pređem put, dođem do tvrđave, pa tu negde?

A kad već pomenu Petrovac i ja ću biti tamo sad 2-3 dana. Možda se sretnemo na molu. Sa mola sam pecao bukvu više puta, ali na testo u ranu zoru. To mi se ne sviđa, to je nikakvo pecanje. Ovo na vegler već ima smisla! Bacaš li neku primamu ili što?

Još jedan info bi mi druže bio značajan, gde mogu crvi da se kupe u Podgorici, da ih ima uvek? Kupovao sam u nekoj radnji megafish, ali ne bude uvek.

Ala bombardujem pitanjima. :rolleyes: Hvala još jednom.
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

srce

Morača , kola odmah kad prodjes most ima skretanje levo ( bar tako bilo ) ..
Iza lesendra , kod mosta imas par kafanica ( mislim da piše "kod Zokija " ) , pa predjes prekoputa , ili sa malo vratis unazad peške ( 50tak m) .. to ako nije visoka voda ( obicno nije)
Crvići u radnji na putu ka Petrovcu ( iz centra kaf krenes , pa pred izlazak iz Pg sa leve strane ( relativno novi blokovi zgrada ).. radnja je dobro opremljena , imas i prihranu ( Ja uzimam Milo neku ) .. mada hrana onako , kad su jata tu verovatno doprinosi , ali se lepo peca i bez hrane ( jak je tu kurent , koji ide malo na levo , malo na desno , pa nisam siguran gde zavrsi na kraju hrana )

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

nikad ne veruj zeni koja laze