Jezero Perućac

Započeo zorter, 21 Jul 2009, 00:07:25

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zeljoni

Jezero se nalazi 260km od Novog Sada 190 km od Beograda samo 13 km od Bajine Bašte. Oaza mira i tišine.I Čičin ponos budući pecaroš , jedini on i ja volimo vodu i sve uz vodu


srce

Obici cu jezero za vikend. Da li neko od vukova ima savet i preporuku za ribolov ? Da znam sta da ponesem i cemu da se nadam . Da li je dozvoljen ribolov na Godini i da li radi taj restoran?
nikad ne veruj zeni koja laze

zeljoni

Restoran radi , mislim da nije dozvoljeno pecanje na Godini.


chupo

Idem za prvi maj na odmor u neku vikendicu na Peruckom jezeru. Šta možete da savetujete po pitanju pecanja tamo. Hvala u napred :-)
--------------------------------------------
Rođen da peca, nateran da radi!!!

vradojicic

Gotovo vecina ribe je u zabrani tada, sto ne znaci da ne smes da je pecas ali treba da je vratis.
Pecao sam par puta, mnogo sam vise na zivom toku ali znam da mozes lepo da hvatas ploticu i skobalja (mada su u mrestu pa pitanje gde su) na klizeci plovak a takodje moze lepo da se lovi bandar na plovak. O krupnijim ribama ne znam, soma ima ali tada krece zabrana...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

chupo

Hvala mnogo vradojcic na informacijama.

Jos par pitanjaca, da li tamo ima smudja ili stuke, oni nisu u zabrani (smudj prestaje sa zabranom od 30.04. tako da se uklapam :smiley: )
Drugo pitanje je da li tamo vaze ove redovne pecaroske dozvole ili mora da se kupuje neka dodatna, dnevna ili slicno?
--------------------------------------------
Rođen da peca, nateran da radi!!!

VladimirR

Koliko sam upoznat, lično se uverio sad za vikend za Drinu i Zvorničko jezero netreba doplatna, već važi ova objedinjena. Takođe mislim da je isto i na Perućcu, ali na Zaovinama iznad Perućca, treba doplatna. Ponesi slobodno varaličarca, voblere, glavinjare i kašike, prijatno ćeš se iznenaditi. Bistro.


Sa malim zakašnjenjem, ali u buduće ko bude išao na jezero Perućac, da ima malo smernica.
Elem, u avgustu mesecu posetio sam pomenuto jezero i sa ekipicom od kojih jedan ima i splav, uživali smo. Ja sam manje pecao(kasnije o tome) najviše sam uživao u vožnji po jezeru sa ribo-čuvarem Zoranom Lazićem, i roštiljanju.
Što se tiče ribljeg fonda na jezeru, nisam skroz upoznat šta sve ima ali, najviše se peca som, kako meštani kažu na vuču (troling) i plovcima pampurašima nešto slično kao balerina (ne znam nisam se mnogo raspitivao, a ja takve tehnike neprimenjujem, pa verovatno će nako skontati o čemu pričam). Zatim,  peca se klen, plotica i jaz. Ono što sam u čuvarkama video sve sami krupni primerci što bi rekli za  smiley167 E sad smo tu zbog čega ja nisam pecao, pomenuta riba se peca isključivo mech štapom i kliznim plovkom na dubinama od 6m i dublje, a ja takvu opremu neposedujem  :no: :lol: Mamac je isključivo kuvana pšenica, ili žito (kako k'o zove-vika) jedno zrno do dva na udicu.
Dubina jezera je ogromna, na nekim mestima dubina dostiže i po 70m, u zavisnosti od terena dubina se kreće, na 1 metar od bale, zna da bude i po 4 i više metara.
Čuo sam da ima i štuke, ali ja nisam pokušavao, jer sam bio na splavu ispod kojeg je dubina bila oko 50m.
Da napomenem da za jezero važe isključivo posebne dozvole nacionalnog parka Tara. ove objedinjene nevaže!
Evo par slikica pa uživajte, ja već jesam, a i opet ću bože zdravlja!  smiley194


Pogled sa splava


Pogled na opremu, koju sam imao, a zbog iste takođe nisam pecao xexex

Obilazak jezera sa ribočuvarem


E sad malo i klope

a bilo je i roštilja

Moćna makina, za uživanje i snadbevanje potrepština za splav  :lol:
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Isa

Kakva lepota, odmor za dusu i telo.  :ok:  Nisi ti brale moj pecao uglavnom  zbog pete slike, povedi mene sl put da ti pricuvam te plave pakete.  :rolleyes: Kolika je dubina jezera?  smiley033

orka

Stvarno prelepo jezero.. :ok:   Ali ni malo mi se ne dopada privatizacija na vodi i uz vodu..Razni splavovi i drugi objekti.Odmah dobijem ospice kada ih vidim.. :grin:
Tako je i Sava okupirana kod Bg-a..Takođe bih strogo zabranio upotrebu benzinskih motora.Može samo na struju.
Žalosno je da ne znamo kako treba da se ophodimo prema takvim prirodnim lepotama..

VladimirR

Orka 100% si upravu, i ovde je ista situacija kao i u Beogradu. S tim, što je ovde načičkano splavova sve do zaliva-uvale Derventa, dalje nije jer nema puta. I dalje se samo čamcem može, a o lepoti da negovorim, teško i slika može da prenese utisak.
Znači, do ovog mesta se može kolima prići i tu sa leve starane na slici je zaliv Derventa.


Dalje nizvodno nema splavova, sojenica, vikendica. kašto se vidi. Samo čamac!Ovo pristanište pripada Nacionalnom parku "Tara" i namenjeno je za pristanište ribolovaca, sa čamcem i bilo koga drugog sa čamcem, ako se nađe u nevolji na vodi ili u nevremenu, oluju ...
Stvarno lepo uređeno. I samo se čamcem može prićiIso, takođe i ti si upravu, oni paketići plave boje su presudili xexexex. Dubina ispod samog splava je 50m
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

pikemanDDj

Jezero Perucac (klikom na foto dobicete bolju rezoluciju)


VladimirR

Posle skoro celih mesec dana odmora, provedenih koje kuda, zakačio sam i koji dan kod drugara na splavu u Perućcu. Što se pecanja tiče, najviše se peca som, na troling ili kako tamo kažu "vuču" ili na balerinu uz samu obalu na durdubak, zelenu glistu... uz samu obalu. Jednu mnoć smo imali jednog oko 5kg. koji je završio u čorbi i tanjirači. Što se uživanja i lepote jezera tiče evo fotke pa pogledajte i sami.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Jeremija

Prelepa priroda  :ok: Al' nije ti dobar ovaj selfi na čamcu, moraš da napućiš usne, a ne da ih skupiš  :lol:
Nou frks. Nou paniks.

VladimirR

Jedva sam telefon sadržao. Mercuri 350ks
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Teme sličnog naslova (10)