Jezero Paljuvi

Započeo Petar i Pavle, 11 Septembar 2013, 20:09:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SrdjanR99

Radi li babuška na Paljuvima?

Ima li neko svežih informacija?

Zoran Pavlović27

Citat: vradojicic poslato 12 Septembar 2013, 09:27:35E sad malo poblize.
Babuske ima, najvise one dlanare oko 150gr a nekad nece ni ona da radi. Ima cverglana ali se zaobilazi secercem.
Sarana ima, ne znam da li ima kapitalaca ali onih po 2, 3kg ima i nalete ponekad na takmicarac i tesko je izvaditi onda.
Kazu da ima dosta soma a ima i stuke.

Po meni, jezero je unakazeno nekim limenim i drvenim kucicama/sklonistima na obali, to je sam uzas.
Po sredini jezera su pozabijane neke motke, ljudi koji hrane sarana, i da se pitam i da me malo vise zanima prosao bih camcem i pokupio sve  u cama i nakupio 5 kubika drve, kakav je to nacim, jok treba da pozabijamo svida motke i okacimo flase.

Camce koriste iako su zabranjeni.
U sustini, po meni, osrednje jezero, mnogo vise puta se neces proslaviti, pokrupna babuska i ne udara cesto.
Nista posebno kao i sve ostale vode u Valjevskom kraju.

Ruglo od jezera,daščara,šupa,koliba,
prikolica,vagona,...nemoguće slobodno sportski pecati.
Udruženja i korisnici gazdovanja vodama primaju novac od dozvola a veze nemaju sa ekologijom,higijenom,zaštitom priobalja jezera i reka,ribe sve manje,otrova sve više.


ZGODNI28

Vala u pravu si nekad je to bilo mesto vrh za pecanje i uzivanje,puno je podzemnih izvora i riba je vrlo zdrava ali i mrsava posto je ima previse.....Ali one dascare po obali i prikolice,dovelo je do toga da je jezero malte ne privatizovano od lokalaca,sva su mesta zauzeta,meni licno sluzi za otvaranje sezone<pocinje tu prvo babuska da radi> za mozda prva 2 pecanje posle cao zdravo...a leti nikako jel ne postoji nikakva hladovina...koliko sam cuo u nekoj blizoj buducnosti bice povecana povrsina jezera zbog kopova,mozda je to sansa za to jezero...jedino sto je stvarno super je sto ide non stop kontrola

NešaBG

Bio u nedelju na Paljuvima. U 4:40 stigao na jezero i nema mesta osim na brani. Namestio se jedva na kamenjar. Vetar nabio macu na tu stranu, jedno 3 metra od obale tepih od maca. Dva feeder štapa na pop up jagoda i ananas, do 13h preko 12kg babuške. Jedno kidanje šarana odmah po prvom zabačaju. Šarko od otprilike oko 4kg uzeo je lagano da ga nisam ni primetio dok sam se još nameštao, otpustio najlon i verovatno se zapetljao i presekao najlon leđnim perajem jer dril je bio podešen i nije bilo napinjanja... Došle su i 4 deverike od oko 700-800g i puštene su odmah. Od 12 kg ribe poneo sam oko 2kg ostalo još pliva... Generalno lepo pecanje sa puno akcije ali mesto i ambijent nije bio baš za pohvalu. Istina je da su kućice zauzele 80% mesta za pecanje i da bi taj problem trebalo da se reši. Pohvala za ribočuvara koji se pojavio oko 10h, i pregledao dozvole i naplatio dnevne kolegama koji nisu imali godišnje...

Teme sličnog naslova (10)