Jezero Kraljevac - Deliblato

Započeo pikeman, 24 Mart 2009, 00:58:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

misoo83

Tamo koliko sam ja mogao videti svi pecaju soma na plovak i kedera, ja nisam nikada video da neko u prolece baca varalice na soma. Neki kada dodju na soma u prolece budu tamo i po mesec dana sa satorima cekaju udarac. Ja ga ne pecam nikada ciljano jer nemam opremu za njega a pre par godina oni mali bebe somovi do 1 kg moglo se za pecanje i 2-3 upecati a sada vec oko dve godine nisu se pecali ti mali. Ima tamo i dobrih smudjeva to sam video licno a stuku nisam video nikad da je neko upecao kada sam ja bio  tamo na jezeru.
Ja sam jednom imao soma na dubinski sistem kao slucajni ulov, borba trajala 5 sekundi a zdrobio mi je hranilicu skroz, pokidao  i pobegao.

marina1983

Moze da se blinkerise bez problema . Bolji mamac od kedera na tom jezeru je zaba . :wink:

DDj

Citat: misoo83 poslato 05 Decembar 2021, 11:10:38
--- stuku nisam video nikad da je neko upecao kada sam ja bio  tamo na jezeru.
---
Stuke je uvek bilo na Kraljevcu i to kapitalne. Vidjao sam upecane i 7-8kg komade. Soma je bilo u izobilju i naravno da se moze loviti i na varalicu, moje omiljeno doba godine za to je prolece. Cak nije bio ni pod zastitom jer je bio prenamnozen. Bilo je i smudja. Kada se masovno pojavio retko ko ga je pecao. Da ima sarana i babuske ne treba ni govoriti. Loveci belu ribu hvatao sam i pustao sarane na veliko negodovanje lokalaca, koji ih retko pustaju mada je obavezno.

Nisam tamo odlazio nekoliko zadnjih godina i nisam siguran za trenutnu situaciju. Jedino sto sada ima bas previse cverglana i bas smeta ribolovu.

orka

Lepo takmičenje i bogati ulovi..marina1983


misoo83


pikeman