Savsko jezero - Ada Ciganlija

Započeo STUKOLOVAC, 28 Februar 2010, 00:12:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dragan2006

Hvala, valjda se deverika izmrestila... smiley033

miroslavmov

Pozdrav svim.
Bio sam na Adi proslu Subotu (06.12.), to mi je bio 2 izlazak na tu lokaciju u periodu od samo par dana nakon pauze od 15 i vise godina u pecanju.
Dan je bio suncan ali je jutro bilo hladno, bilo je pre svega za uporne ili jednostavno nalozene kao u mom slucaju.
Sa drugarom sam bio prvo na poziciji kod kule "Coca Cola" gde su oni pontoni za veslace, ti smo imali laksi pristup dubljoj vodi. Kako je otoplilo imao sam i prvo otkacinjanje, nisam siguran sta je u pitanju ali satuka nije, telo je delovalo siroko i sjajno. i dugar koji ima puno vise iskusta je bio u cudu.
Nedugo nakon toga stigla je i prva za upis. Naravno vracena je uz veliku paznju.Mamac je SG Canibal Shad, Fire Tiger dezen, 10cm sa 8g/3.0 jig glavom. Prezentacija je bila recimo na ivici nivoa trave, na nekig 2 do 1 m kako se priblizava obali, pustanje da malo potone zatim postupno povlacenje stapom ka gore u 2-3 lagana cima. Bukvalno je izletele iz trave na nekih 4-5 metara od mene.

Druga lokacija je bila kod Bandzija, kao skolski za stuku, trava, kamenito dno. Dok smo se priblizavali ivici betona bukvalno sam video jednu manju kako je osetila vibracije nasih koraka i polako krenuloa da se povlaci u travi. Tu sam mislio da ce da radi samo tako.
Spremili smo se za jedno minut-dva i krenuli, nalazos je nakon 20-tak min sunce zaslo za neke guste oblake i odjednom se uskomesala povrsina novde. Dugar je imao jedno otkacinjanje i to je sve, nazalost.04 Maj 2022, 16:30:34pikeman