Nosara (šljivar) na prirodne mamce

Započeo Pecaros, 16 Novembar 2011, 11:46:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pecaros

Nosaru (Sljivara) imao sa priliku da upecam zadnji put pre par godina na gliste ali kad sam hteo ciljano da je pecam bas i nisam imao neke uspehe. Dal neko zna neku tajnu i da li bi je podelio sa nama ?






Zato smej se do smrti,pocni da zivis svoj zivot.

Caky

Meni se pokazala odlična feeder tehnika. cage hranilica s dužim predvezom i manjom udicom.. puno crva crva crva... obilno hranjenje i od 6 - 8 mjeseca peca stalno... bar meni na Dunavu. Hvata se svakakva deverika između ostalog i nosara. Kad dođe jato na hranilište mamac nestigne i past na dno već ga pokupi neka mala deverikica.. onda je potrebno preći na šećerac na dlaku... jel ce ga pokupit onda s dna neka veća deverika a nerijetko i šaranac lupi... bitno je naći mjesto, uvalicu, liman, prijelaz dubine gdje ne dere jako voda i gdje se hrana može zadržat... neki kontratok ili ispred nekog granja ili špornja. Kad je vruće po ljeti najbolje mi je išlo u popodnevnim satima kad sunce oslabi. Sretno...
work is for people who don't know how to fish

Nikola007

Kod mene sljivara ima koliko hoces :) mi ga obicno pecamo na plovak ali na brzaku ;) Stavi se crvena glista i dodje on ili protvis ako naleti ali vecinom on.  :wink:

pozitivo

jel to ovo-uhvaćen u brzacima na crva(plovkarenje) ili je neka druga riba



Misur


Nikola007


Pecaros

@ Pozitivo    To je to...


Moram reci da je riba izuzetno ukusna... :ok:
Zato smej se do smrti,pocni da zivis svoj zivot.

vladicapevac

Zna li neko sa cim da se primami...

tomislav34

Ja sam sad zbunjen. Jel to škobalj? Jel to ovo: http://www.bistrobih.ba/nova/?page_id=9037

Analno peraje izgleda drugačije na ovom linku od ove što je ulovio pozitivo.  :sad:
... smuđ, šaran, a bogami i kečiga ... :)

juzba

Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo! Bolje junački pobjeći, nego kukavički poginuti!
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak! Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Bolje živjeti cijeli život bogat nego sedam dana u siromaštvu!

Mangup

Dodji ispod Brankovog mosta....sa beogradske strane...i poneses feeder dubinac...sta god hoces crvove i hleba i kombinuj mozes da navatas i preko 30 komada kada radi....ali upornost!
Zver udara kad srce spava!

Zmaj Strasni

Onu sam gornje slike sam danas izvadio iz vode meredovom. Komad skoro 1.5 kg. Izvrnula se i povremeno okretala na povrsini. Imala je neku zelenu sluz sa obe strane malo iza glave. Kao da se negde zaglavila i bila tako uklestena par dana. Vratio sam je u vodu, ali nece preziveti s obzirom u kakvom stanju je bila

markoimilena

zanima me kada pocinje da radi nosara? ja je pecam na velikoj moravi na feeder,ali dosta slabo radi,pecam na srvice i prevari se ponekad neka veca,ali obicno su ove male i to bas slabo,uhvatim desetak malih za 4h pecanja....da li neko moze da mi kaze neku tajnu,kada ta riba pocinje da grize,posto mi neki kazu da tek tamo u julu dobro radi

vradojicic

Podust/ skobalj i nosara nikako nisu isto... Razlikuju se najvise u ustima i nosara ima grbu na vrhu glave, zato se i zove nosara.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sarplaninac

Zanima me da li za šljivara može primama kao i za skobalja, sa mirisom sira i naravno dodatkom crva? Pre neki dan sam slučajno na Nišavi zakačio jednog na tanku glistu, pa me zainteresovao. Hvala.

Teme sličnog naslova (10)