IHTIOLOGIJA, EKOLOGIJA & METEO > Ihtiologija

Alohtone vrste riba

<< < (2/26) > >>

orka:
Na privatnim vodama iliti vodama koje su u zakupu važe pravila koja vlasnik odredi i postavi..Svugde gde važi dozvola koju je izdala država važe i pravila i propisi koje je ista donela..

djmisha77:
O tome i govorim. Drzava je donela Zakon a "lokalne samouprave" kazu max 5kg babuske. Ovde nije rec o privatnim vodama vec iskljucivo o drzavnim na kojima vazi jedinstvena dozvola. Takodje ne ulazim u raspravu da li odneti 100kg babe danas pa sutra nemati nista za upecati.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ibanezi:
 Babuška ko babuška. Toliko se odomaćila, da mnogi više i ne znaju da je to alohtona vrsta koja je potisnula našeg zlatnog karaša. A i mnogi koji znaju, više je ne doživljavaju kao alohtonog došlju i štetočinu. Tu je gde je, i neka je. I slčna je vrsti koju je potisnula i po izgledu i po prosečnoj veličini i po ukusu na talandari. I došla nam je iz prijateljske Kine i bratske Rusije, preko Mađarske. Dakle bez zlih namera! Što nije imala svog muškarca, pa je švrljala sa ovim domaćim i otimala ga od njegove žene i porodice, šta ćeš, to je ženska priroda i tu se ništa ne može. A i mi muškarci ko muškarci- samo da malo promenimo, pa makar kod kuće imali lepšu. Ni sam ne bih imao ništa protiv da mi malo padne šaka neka zaobljena ruskinja ili sitna pa zgodna za rukovanje kineskinja. :takoje: Od babuške mi  daleko  više smetaju američki proždrljivci ikre i mlađi, uništitelji svega i svačega, tipični agresori bez časti i skrupula, poput sunčanice, regana-klintona somića, pa i one prokletinje basa. :grin: :veryangry:  Uz krivolov njih smatram glavnim krivcima za ugrožavanje opstanka pravih riba, pa čak i prvopomenute alohtone radodajke.

dragan2006:
Poslednje dve rečenice su 100% tačne, bar i ja tako razmišljam.

Isa:
Realno zapad nam je opet pomrsio racune.  :grin: Ove istocne vrste, tolstolobik, amur realno i nisu toliko lose, sem onog amurcica, cebacok kako ga vec zovu, narocito sto im je po gabaritu samo som iznad. Jos da tolstolobik jede ko sve normalne ribe, joj radosti.  :lol:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju