Kumho jig udice

Započeo kova, 03 Decembar 2010, 18:08:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Izgledaju dobro :ok:, videćemo kako će se pokazati kad prođe lovostaj - Kumho 2330BN.Veliki89

Kakvo je ostrenje u pitanju? Okruglo ili viseugaono?  smiley033

pikeman

Okruglo ali sa bokova malo spljošteno, oštra i žilava udica, deluje da će biti prilično otporna na otvaranje.


ossa

Jel ova 3/0 ista veličina kao EC 3/0 ?
Hej, haj baš nas brige...

ibanezi

Već nekoliko godina koristim Kumho vormulje 2/0 i 3/0. Najjeftinije, su a fenomenalne. Tanke, oštre, a dovoljno čvrste.

simbadunavoplovac

Najgore Worm udice koje postoje na svetu, tanke ostre iskrive se na ribi od 0,5kg, smudj bandar!!!
A stuka je veze u cvor!
A soma samo zagolica, vrh se iskrivi 90+°!

Nekoliko velikih riba sam izgubio zbog Kumho worm udica, a svaka manja riba ispod 1kg ukljucujuci smudjeve ispod mere, malo vece bandare, bucove, je iskrivila vrh... sto se mene tice uzimao sam ih jer su badava, i shvatio sam da jedini deo pribora gde ne treba stedeti novac su dobre udice!!!
Wormulje se ne trose bas toliko cesto kao obicne udice i po meni bolje uzeti kvalitetnije udice nego posle zaliti za ribom!
Od tih jeftinijih su mi se Formax Attack dobro pokazale, ali ni one nisu blizu nekim kvalitetnijim udicama!
Neki srednji cenovni rang, BKK Chimera i BKK Nemesis odlicne!
Nesto skuplje po meni Decoy savrsene tj najbolje kao i VMC!

ibanezi

Moje iskustvo je drugačije. Vadio sam krupnije i preko 2kg ribe na o'ruuk štapom, izvlačio iz panjeva i kamenja...Ispravi se do neke granice luk  umesto da pukne kao kod nekih "mnogo čvršćih", a vrh nikada. Vrh koji je povijen unutra, kada se ispravi luk taman dođe  u paralelu sa vratom i dalje čvrsto drži ribu. I tih pola cm vrha sa kontrakukom je nemoguće i ispraviti zbog naglog savijanja bez luka. Nije mi još spala riba sa kumho vormulje zbog ispravljanja. Naravno spadale su mi kao i sa svake druge udice, ali ona koja je ispravljala luk, nije spadala sa vrha ni kada sam je dizao iznad vode preko banka.

ossa

Hvala na odgovorima. Uzecu 3/0 .
Hej, haj baš nas brige...

simbadunavoplovac

Koristio sam ih 2 godine jer sam bio u slaboj finansijskoj situaciji, pa je bilo daj sta das... sva sreca/nesreca pa ih je bilo u lokalnoj ribolovackoj prodavnici u Sr. Mitrovici.

Izuzetno lose iskustvo, pri kontri sam vrh, sam spic udice se iskrivi ne moze da probije udicu, ne moze ni da se naostri posle toga... svako somce koje mi je udarilo upravo je iskrivilo taj vrh... par bas krupnijih smudjeva mi je spalo zbog njih, znaci udarac bam kontra i spadne, i pitam se kako kada je sve bilo skolski, vadim sistem vidim sam spic iskrivljen...
Stuke kilu dve su ih bukvalno vezivale u masnu koliko su ih iskrivile!

I ostale Kumho udice koje sam koristio su me bas razocarale... kao npr cuvena Kumho Jig Special na oko savrseno deluje, ostra do bola... probode manju ribu sve super, a na vecoj ribi mi pucala na kontri... znaci udarac odlicna riba i ode kao da nesto puce... vadim sistem vidim nema pola udice... ajde jednom da mi se to desilo ali 5-6 puta... sto se mene tice KUMHO zaobilazim u sirokom luku!


ossa

Ove osonesi mi deluju zadovoljavajuće 1/0 za male šedove 7-8-9cm i manje glave 6g-8g-10g , a veće logično za veće...
Jedino u Novom Sadu se ne isplati kupiti u Ribo shopu 100 udica izadje 600-700 dinara skuplje nego kod pkvm. Zavisi od veličine.
Hej, haj baš nas brige...

Teme sličnog naslova (10)