RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Šaran - svetski rekord

(1/6) > >>

genjura:
Ulovljen šaran, novi svjetski rekord

U susjednoj Mađarskoj je 18. svibnja 2015. godine ulovljen goli šaran rekordne težine. Češki ribolovac Tomaš Krist ulovio je šarana teškog impresivnih 47,80 kg, dugog 125 cm. Ovim ulovom srušen je aktualni svjetski rekord od 46,10 kg ulovljen na istoj vodi.Novi svjetski rekord u kategoriji šarana ostvaren je na komercijalnom jezeru Euro-aqua koje se nalazi u neposrednoj blizini poznatog jezera Balaton.

Vlasnici jezera kontinuirano hrane šarane kvalitetnom hranom kako bi postigli što veće težine. Pravila ribolova na jezeru propisuju korištenje mamaca isključivo kupljenih na licu mjesta kod vlasnika kako bi se spriječilo unošenje hrane upitne kvalitete.

Ribolov je dozvoljen samo članovima kluba koji moraju poštivati stroga pravila ribolova. Dozvoljen je ribolov sa 2 ribolovna štapa, udicama maksimalne veličine broj 4, zabranjeno je korištenje shock leader-a i osnovne strune slabije od 15 lb ...

Ulovljenu ribu treba vratiti neozlijeđenu u jezero u roku od 5 minuta te je zabranjeno slikanje s ribom na obali u stojećem položaju radi opasnosti od njenog pada iz ruku ribiča.

Tovljenje riba s ciljem „umjetne proizvodnje“ rekordnih riba vlasnicima se višestruko isplatio. Ulov ovog rekordnog šarana podigao dosta prašine u šaranskim krugovima. Naime, postoje zagovornici i protivnici takvih metoda uzgoja kapitalne ribe ali zaključak je isti, ovo je trenutno najveću ulovljeni šaran svijeta.

http://www.eribica.com/vijesti-ribolov-svijet/saran-svjetski-rekord-2015

pkv-pecaroš:
 Koliko je taj eura u bojlama samo pojeo. Sretniji bih ja bio sa jednim ulovljenim na tekućici među granjem pa makar bio desetak puta lakši i pustio ga natrag ali kod ovakvih rekorda samo se kilogrami računaju.

koleq3:
pa to je taj isti koji je drzao rekord,posto kazu da je na istoj vodi ulovljen :)
tako da za par god. op op opet oboren rekord ce da bude :D

Блок_64:
Мученик,нигде главе све му у тело отишло.

vradojicic:
Jeste odvratan.
Koji rekord kad se racuna sa komercijale.
Pa 75% sarandzija kod nas ne moze na divljoj vodi da uhvati sarana ni od 5kg, vise ih ja hvatam na Kolubari pecajuci skobalja na hlebnu ruzu...
Pecanje na komercijalama racunam kao vid odmora i rekreacije ali iskreno me i slike u galerijama nerviraju kada su ribe sa komercijale.
Samo ulovi sa nasih divljih i nazalost opustosenih voda se priznaju, po meni.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju