RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Šaran - Povratnik?

<< < (6/6)

VooDoo_Chile:
Ćale je na Moravi kad sam ja bio klinac uhvatio povratnika sa dve udice od "jež sistema" u obrazu.

Leto 2006. ili 2007. godine.
Na jednoj pomoravskoj bari sam hranio šarana 2 dana za redom i treće veče došao da pecam. Teška voda, nigde nikog pogotovu noću, ali se nadam ulovu. Oko 10 uveče mi zvizne majmunče u štap, dril na mašini, ja kontru (nema baitrunner i bi-bip, nego otpuštena kočnica na klizećem sistemu i majmunče na najlonu) sa rukom na špulni. Riba nastavlja jak beg, proklizavam špulnu kroz prste polako, sve kako treba, ali posle par sekundi otkačinjanje. Izvadim sistem i imam šta da vidim - predvez pokidan! Vežem novi i zabacim (klasično, starinski, od najlona, dva zrna starca direktno na dvojku udicu). Posle 45 minuta drugi udarac i ovaj put vadim ribu. Prelep divljak oko 4 kile. Da mu skinem udicu... Šta je sad ovo, otkud udica u bočnom peraju... da je otkačim, vidim samo parče najlona od 20 cm, a drugi viri iz usta. Nađem se u potpunom čudu jer su obe udice iste i na istom najlonu - MOJE! Prvo veče pecanja, ovo je riba koja mi je prethodno pokidala! O.K. nije se upecao prvi put nego zakačio, pa možda se ne računa kao povratnik, ali nisam čuo da se nekome desilo ovako nešto u roku od sat vremena. Bio sam sam to veče i kad sam pričao kolegama šta mi se desilo nisu mi verovali. Do duše nisu verovali ni da sam tu uhvatio šarana i da sam ga pustio, ali su išli sa mnom na pecanje narednih dana...

Posle 2 dana kolegi na tom istom hranjenom mestu udari veliki amur i uplete se u grane uz obalu desno od mesta na kom smo pecali. Video je da je amur jer je ulazio u vodu pokušavajući da istera/otkači ribu. Pokidao mu, naravno.
Sutra uveče ja uhvatim velikog amura sa udicom u ustima. Tačnije sa dve! Moja, koju otkačim i još jedna - drugarova specifična crna udica na debelom najlonu sa čačkalicom u bužiru (drugar je vezivao direktno udicu a ovo mu služi kao graničnik za olovo).
Kad sam mu pokazao da sam uhvatio "njegovu" ribu nije mogao da veruje. Posle dan i po od onog kidanja on je došao opet na hranu i upecao se! 12kg.

Sličnih avantura je i na komercijalama, ali autor teme je rekao da se ograničimo na divlje vode...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju