RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Rečni šaran - vesti sa vode

(1/282) > >>

TopMix:
Ovog vikenda odradio sam malu kampanju, od petka popodne do nedelje uvece, na Tisi, nizvodno od brane, na standarnim proverenim terenima. Rezultat: nula! Primenjivao sam metode "instant" pecanja koje obicno daju ulov, ali ovaj put nista. Na kraju sam forsirao mekane nokle, i jos kojesta iz repertoara, ne vredi. Samo sporadicno riba (najverovatnije bela) dodirne mamac i ostavi, kao da kaze: tu sam al necu da jedem. Nisam preterivao sa prihranom.
Pokusao sam da analiziram u cemu je problem, al nisam skontao. Voda polako opada, izbistrila se taman kolko treba, vreme stabilno, pirkao je neki lagan nw vetric, al sumnjam da moze tako negativno da utice na riblji apetit. Temeperatura vode polako ide dole, bilo je tacno 14,2 stepena, sa udicama sam pokrivao dubine od 2-3m pa do 6-7m, ne tece prebrzo, takoreci curi idealno. Okolo panjevi, dno tvrdo...ni meseceve mene nisu nepovoljne. Ma sve je bilo kako bog zapoveda, al saran cuti i ne mrda.
Nije mi prvi put da lose prodjem sa saranom, al me kopkaju razlozi zbog kojih riba ne jede, a po logici stvari bi trebalo. Ajd saran sto je nepredvidiv, al sta je sa belom? U vecini slucajeva stapovi "rade" stalno, posle izvesnog vremena saran mora da se javi... Ovaj put - neki cudan mir na vodi.
Ne bih rekao da je neko zagadjenje, a ne znam ni da li se ovde oseti zemljotres sto je bio ovih dana u Makedoniji i na Kosovu i kako riba reaguje na te male potrese koje mi neosetimo?
Sta kazu ovih dana sarandzije sa ostalih reka? Ono zagadjenje Dunava tek treba da stigne, pa nije moglo da smeta ovog vikenda.

maverick:
ne lovim sarana...ali mogu ti prenjeti iskustva kolega koji samo njega pecaju...sto se tice dunava i poteza oko apatina i ispod...odlicno se lovi na starom dunavu....deverike velicine lopate za snijeg...u zadnjih par pecanja vidim da ih vade ko blesave...ocito mjesto ti je krivo...

Nebo:
I ja sam slicno prosao na Dunavu u Surduku, pecali smo na kukuruz, direktno i na dlaku, ma jok, ni da pipne, ni krupna bela ni saran, prihrana saranska i za krupnu belu, nesto bre nece ovih dana  :no, kanda se blizi kraj sezone polako
Spojene poruke: 11 Oktobar 2010, 10:50:41Moze biti to sto Maverick kaze, lokaciju treba menjati...

damjan:
sava je jos mutnjikava,nije idealna za pecanje sarana,ali moze da zvrkne koji.nisam cuo da ga trenutno neko dobija u blizoj okolini.
po mojoj proceni,saran je vec zauzeo pozicije u blizini zimovnika,a to znaci da je u blizini veceg krsa i skoro obavezno u mirnijoj vodi,a zimovnici obicno i jesu takvi.
hocu da kazem da je saran daleko od zimskog mirovanja i suzenog kretanja,ali ga sada ne treba ocekivati vise na udarnim letnjim pozicijama,makar to bio i krs,znaci samo mirnija voda,gde matica reke preskace.(ali kao uvek glavno pravilo je da nema pravila) :no: .
sada preporucujem vise potrage za saranom,nego samog pecanja,jer ako mu sada nadjete lokaciju,postoje velike sanse da ce te ga tu dobijati do zime,pa mozda i zimi.znaci sonar+camac.oni koji uvek tvrde da na sonaru ne traze ribu,neka sada to promene i traze bas ribu,a potragu neka suze bas na navedenim terenima sa krsom i mirnijom vodom. smiley033

dusan12:
ja sam isao i imao sam par udara na crve.......bilo je bele ribe....pecao sam na savi izmedju ostruznice i umke.....ispod neke fabrike...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju