RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Rečni šaran - vesti sa vode

<< < (2/282) > >>

Slaven:
Ovaj vikend nisam mogo ić, al bili mi frendovi na Dunavu, "kamen", dosta tekuće jer je relativno visok vodostaj, hranili od četvrtka sa većom količinom kuhanog kukuruza cca 2 jupolke dnevno, do subote ni z, a onda subota popodne i nedelja ujutro lom, dobili su 7 šarana ljepih debelih , par mrena, deverika lopata, a bome bilo je i nezaustavljivih ranova preko kamena i krc, ćao pa pa, a ja nisam nikak mogo ić, a zvali me, slali mms  smiley278

TopMix:
Ako su saran i krupna bela radili ovih dana na Dunavu, to ne znaci da ce riba jednako dobro raditi i na Tisi. Nije problem u izboru lokacije, lokacija je prava za ovo doba godine.
Tisa je inace spora reka, pogotovo kad je u opadanju. Pecam iz camca blize obali, prepreke su i uzvodno i nizvodno, a voda toliko sporo tece da najloni stoje prilicno olabavljeno. Glavna matica je blize sredini reke, a cak ni tamo ne dere jako.
Nije mi jasna ta neaktivnost ribe, kao da joj nesto smeta. Desi se da se saran ne javi, al da bela ne udara u hranilice i nokle, e to je vec simptomaticno...
Voda nije zatrovana, al nije iskljuceno da je nivo kiseonika nizi nego sto bi to bilo pozeljno. U toku je kampanja prerade secerne repe. Secerane su poslednjih godina pod vecom kontrolom, kao preciscavaju se otpadne vode, al dobar deo melase, u tzv. dozvoljenim kolicinama, verovatno ipak dospeva u reku, a riba to oseti.
Ako riba radi na Dunavu, onda je to dobra vest. Znaci da pretpostavke o uticaju zemljotresa mozemo eliminisati kad je u pitanju Tisa.
A moze biti da u jesenjim uslovima instant pecanje daje slabije rezultate i da je potrebno ipak duze vreme od dan-dva da bi se riba "smilovala" i proradila na hranjenom mestu.

fore:
definitivno ti je lokacija kriva...zadnji ribolov na Dunavu na provjerenoj lokaciji za ovo doba godine 2 dana ništa, ćorak, ni peca,..i onda zadnji dan promjena lokacije i za 3 sata 4 komada a da nije slučajnost prijatelj ostao još dan i ujutro još 2 komada na novoj lokaciji...treba ga tražit malo je promjenio navike od ovog ludog vodostaja.. :smiley:

TopMix:
Definitivno se Dunav i Tisa razlikuju. Na Dunavu ocigledno riba radi, pa kad omasis lokaciju premestis se na drugu i nabodes sarana. Na Tisi promena lokacije nije pokrenula ribu, kako kod mene tako i kod drugih ribolovaca. Nisam ja tamo jedini pecaros. I drugi su ostali praznih cuvarki. Voleo bi da me demantuje neko sa Tise. Nije mi poznato ni da li je uzvodno od brane bolja situacija sa saranom, nisam cuo bas neke dobre vesti.
Becejci i Titeljani i drugi ribolovci sa Tise nesto slabo ucestvuju na ovom forumu... Eto, i g. Kosava je otplovio put Dunava... smiley033

Master:
fore,
jel bi mogao malo opisati obe lokacije, mislim konfiguracija dna, dubina i brzina vode? Da probamo naci neko pravilo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju