Rečni šaran - vesti sa vode

Započeo TopMix, 11 Oktobar 2010, 10:22:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

god-ar

Verovatno sve manje i manje ljudi peca sarana na reci, vise su okrenuti komercijalama.  :cheesy:
A oni koji su ostali verni divljim vodama se preorjetisali i pecaju feeder tehnikom belu...
...pretpostavljam...
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

sasabosko

Ja krecem ovih dana, samo jos hladna voda, sneg se nije otopio uzvodno Z.Morave. Al moze da se proba na kisnu glistu.
Znoj nilskog konja je roze boje

Panonski vuk

Ja cekam da spoji par dana lepo da vratim camac nazad u vodu.dva-tri dana hranim i onda lagano krenem sa pecanjem.ja nikad ne spajam par dana,uglavnom uhvatim vremena u vecernjim satima od 20h pa do 1-2h iza ponoci.prosle godine bogu hvala jako je lepo radio retko koji izlazak je bio da nisam upecao bar jednog.najmanji prosle godine je imao 2,7kg.nadam se da ce ova godina biti isto tako dobra.

tonyboy

A meni je pozicija preko 60km u jednom smjeru. Pa kad već idem na Dunav, onda to bude uglavnom 48h pecanja.

Nadla

Sezona uveliko zvanicno otvorena,iako nije ni prestajala,prvi izlazak ove godine 13 Januar,nista.Drugi 22 Februar,2 ribe i jedno spadanje.Izuzetno nestabilan i Januar i Februar za razliku od prosle godine.Ove godine mnogo varira vodostaj,bistrina...Uhvatio sam par dana stagnacije vodostaja da hranim i imao te dve ribe.Sad je opet voda narasla,mutna,boje gline...Mislim da je to to do polovine Aprila posto dolazim u SRB na odmor uskoro.Ako u medjuvremenu uhvatim vremena idem na novu poziciju par stotina metara nizvodno,iza krivine,spoljni deo...Da ispitam dno i pripremim poziciju ako bude delovalo dobro.Dosta stabala u vodi i levo i desno od mesta gde bih se stacionirao,deluje obecavajuce.

tonyboy

Prošli vikend jako toplo, voda prebacila 10c evo već na 11c.
Otkad ja pratim, to je najvišlja temperatura vode u 3. mjesecu.
Šaran dobro grize na Dunavu od kraja 2. mjeseca, što je takodjer nezapamćeno.

Prošli vikend u 20:30h mi se 100m od pozicije , usidri brod sa teglenicama i upali onaj jaki reflektor točno prema meni i mjestu gdje pecam. Puštao je sidra, mislio sam da je rasterao svu ribu u krugu kilometar.
Nakon pola sata zakuco šaran 5 kg.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Nebo

Toni, bravo za ulov, na šta ti je došao, šta si mamčio :tongue:
Ko jamu drugom kopa ne čini proleće

tonyboy

Klasika druže, 3 zrna kuhanog kukuruza na dlaci.


Sent from my iPhone using Tapatalk

orka

Od početka sezone, na Savi sam uhvatio 2 šarana, a imao sam oko 10 izlazaka. Ono što sam primetio je jako čudno i nespecifično ponašanje šarana. Juče ujutru je bilo šarana u obali, travi, koji se i dalje mresti, iako je temp. vode u tim zatravljenim plićacima sada oko 24-25 stepeni, a šaran se po literaturi mresti kada je temp. vode od 17-20 stepeni. Zanimljivo je da sporadično ulazi u mrest. I dok se neke ribe mreste, druge se u isto vreme okupaju čak i na pola Save, na 15, 25, 50m itd, bukvalno ga ima svugde. Pa onda par dana nema mresta, pa onda opet neka manja grupa uđe u travu i mresti se. I tako zadnje otprilike 3 nedelje. Praktično sam svaki dan na vodi, pecao ili ne, pa se jedino tako ovakve stvari mogu videti.

glos

Zato što mu je prioritet porast vodostaja, i posljedična, travnata, poplavljena površina.
ZOV

Ljuba

Prođe leto a vesti niotkuda.
Pecao sam šarana uspešno na Dunavu dok nisu krenule vrućine a vodostaj opao. Od tada do danas a to je mesec i kusur dana, šarana nisam video a izlazio sam redovno na po par dana.

sasabosko

Ja sam isto pokusavao da ga pecam na noklu, al nisam uhvatio ni jednog, nit sam video da ga je neko uhvatio. Voda preniska i pretopla, jos su promenili tok pravljenjem koridora. Svako vece, vodostaj u opadanju, vrlo losi uslovi za ribolov.
Znoj nilskog konja je roze boje

orka

Pretopla i niska voda. Na velikim rekama je dalje, u toku, dubini. Teško ga je dohvatiti sa obale. Naravno, postoje mesta i pozicije koja su izuzeci. Usisivači tek treba da prorade. Juče na Dunavu jedan kolega je na muvanje, na belog kedera, regularno uhvatio divljaka od oko 20kg . Iz čamca naravno, tok, dubina oko 10-12m .

Hranki



Drava mala  i topla.
Uspio prevarit šarana 2 i 4kg

glos

Da sam juče umro, ne bih znao, da se ovde čovjek, u sred zime, divljaka od 5 -10 - 15 kg, na boilu nahvatao ( više s jeseni ali i u decembru, nije mnogo komada u danu, nego ih se na-čeka, i prikazane su situacije po godinama, 19 - ta, 20 - ta 16 - ta valjda takođe, ali ipak.. ). Takođe, zabacuje u teške panjeve koje Dunav tu pohranjuje:





Nego sada odgledah epizodu Čari ribolova na RTV.

Reko leleee


P.S. Mišo tamo di si pecao bolonjezom, na zaravni onoj, tu blizu, pa reče da se tu deverike i bjela riba noću tu pecaju - nalaze, jer se hrane.
Mislim da je prije slučaj da se tu sklone, od soma. Po-plitka voda, zaravan , bez prepreka. Grabljivica gabaritna nema načina da u zasjedi sačeka ili se prišunja.

28 Avgust 2022, 19:04:23



ZOV

Teme sličnog naslova (10)

19479

Odgovora: 360
Pregleda: 183017

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274479

7122

Odgovora: 867
Pregleda: 361247

9808

Odgovora: 186
Pregleda: 98490

5842

Odgovora: 203
Pregleda: 175691

2702

Odgovora: 803
Pregleda: 313436