RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Rečni šaran - vesti sa vode

<< < (277/280) > >>

Popovic:
Pitanje za sarandzije koji pecaju na Velikoj Moravi, da li ste imali medju ulovima nekog golaća(onog skoro bez krljusti), ja ove godine samo dva komada i oba bili golaći? Nisam cuo da je neko imao pre mene moravskog golaća, verovatno su prebegli u vreme poplava iz nekih akumulacija ili ribnjaka?

sasabosko:
Ja jesam na Zapadnoj, par ulovio i to malih ispod mere, a izgubio makar 5-6 po 2-3kg, i video jos toliko vecih da se izbacuju, zadnje susrete sa njim sam sam imao ovog proleca. Uglavnom sam ih gubio pred obalom, zbog krutog stapa i kanapa, a dolazili su slucajno pri lovu mrene i soma na glistu. Ono sto je zanimljivo je da se ne bori ni slicno divljaku, rekao bih mnogo slabije, a skoro pa svi su mi verovatno cepali usta u zadnjem begu od obale, do koje prilazi bez neke borbe, e onda krene u beg nezamoren, u nekoliko situacija nisam ni znao sta imam na stapu do obale. E, sad nije voda njega izvukla iz ribnjaka, nego je taj saran iz poribljavanja, kad se vrsi poribljavanje ubacuju sve vrste sarana, a za Moravu je tipican samo divljak :thumbup:

Popovic:
Nikad nisam cuo da je po Moravama vrseno neko poribljavanje, samo prekomerno izlovljavanje raznim tehnikama.Ja sam jednom pre par godina iz jednog ribnjaka u pokusaju nahvatao preko 100kom. oko 50gr. mladji i u kofe sve pustio u Moravu svi su bili krljustari :cool:

Uhvatio 5 i 3.5kg oba ne ciljano, pa cudan je borac vuces ga kao krpu pa naglo cimne glavom levo-desno nije kao divljak koji ima nenormalne i nepredvidive begove.

sasabosko:
Vršeno je kod nas na Zapadnoj više puta, no od toga slabo šta ostane, naravno zbog halapljivih dzukaca koji ne puštaju ni ličinku. Kad su vršili poribljavanje, on jadnik ide kao suntav na sve i svašta, a dzukci pune čuvarke, ali opet je ostao neki broj. Borac baš kao što ti opisujes, ako naviknes da loviš divljaka, nema šanse da ćeš prvih par puta povezati šta imaš na štapu,  pogotovo ako prođu dani između udaraca, a koliko ga ima, nadas mu se jednom mesečno  :takoje:

vlada1978.:
Gosn. Triga išli smo po 3 dana sa noćenjima . Sastavljeno. Nismo mogli zbog obaveza da ostanemo duže na žalost.
Posle sretnem jednog čoveka, penzioner koji je skoro stalno tu. I baš smo zajedno uzeli dozvole za ovu godinu. On kaže da su posle dan, dva došli dvojica tu na naše mesto i imali baš dva kapitalca divljaka (do 10 kg) po njegovoj proceni a imali su kidanja i spadanja mnogo. Poznajem čoveka i znam da je ozbiljan i da je sigurno istina. A još šta me obradovalo je što su ih vratili. :tongue: Ne vredi. Nama ribolovcima je teško da uskladimo ribolov i obaveze. Ko je zapošljen i radi. Baš teško. Ali kada se nešto voli uvek se nađe vremena.
Tačno da smo ostali dan jedan još uhvatili bih nešto. Jer je taman tada legao na hranu i došli su sve kapitalci tu.
Ali biće prilike ove godine. :wink:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju