Rečni šaran - vesti sa vode

Započeo TopMix, 11 Oktobar 2010, 10:22:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Popovic

Pitanje za sarandzije koji pecaju na Velikoj Moravi, da li ste imali medju ulovima nekog golaća(onog skoro bez krljusti), ja ove godine samo dva komada i oba bili golaći? Nisam cuo da je neko imao pre mene moravskog golaća, verovatno su prebegli u vreme poplava iz nekih akumulacija ili ribnjaka?

sasabosko

Ja jesam na Zapadnoj, par ulovio i to malih ispod mere, a izgubio makar 5-6 po 2-3kg, i video jos toliko vecih da se izbacuju, zadnje susrete sa njim sam sam imao ovog proleca. Uglavnom sam ih gubio pred obalom, zbog krutog stapa i kanapa, a dolazili su slucajno pri lovu mrene i soma na glistu. Ono sto je zanimljivo je da se ne bori ni slicno divljaku, rekao bih mnogo slabije, a skoro pa svi su mi verovatno cepali usta u zadnjem begu od obale, do koje prilazi bez neke borbe, e onda krene u beg nezamoren, u nekoliko situacija nisam ni znao sta imam na stapu do obale. E, sad nije voda njega izvukla iz ribnjaka, nego je taj saran iz poribljavanja, kad se vrsi poribljavanje ubacuju sve vrste sarana, a za Moravu je tipican samo divljak :thumbup:
Znoj nilskog konja je roze boje

Popovic

Nikad nisam cuo da je po Moravama vrseno neko poribljavanje, samo prekomerno izlovljavanje raznim tehnikama.Ja sam jednom pre par godina iz jednog ribnjaka u pokusaju nahvatao preko 100kom. oko 50gr. mladji i u kofe sve pustio u Moravu svi su bili krljustari :cool:

Uhvatio 5 i 3.5kg oba ne ciljano, pa cudan je borac vuces ga kao krpu pa naglo cimne glavom levo-desno nije kao divljak koji ima nenormalne i nepredvidive begove.

sasabosko

Vršeno je kod nas na Zapadnoj više puta, no od toga slabo šta ostane, naravno zbog halapljivih dzukaca koji ne puštaju ni ličinku. Kad su vršili poribljavanje, on jadnik ide kao suntav na sve i svašta, a dzukci pune čuvarke, ali opet je ostao neki broj. Borac baš kao što ti opisujes, ako naviknes da loviš divljaka, nema šanse da ćeš prvih par puta povezati šta imaš na štapu,  pogotovo ako prođu dani između udaraca, a koliko ga ima, nadas mu se jednom mesečno  :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

vlada1978.

Gosn. Triga išli smo po 3 dana sa noćenjima . Sastavljeno. Nismo mogli zbog obaveza da ostanemo duže na žalost.
Posle sretnem jednog čoveka, penzioner koji je skoro stalno tu. I baš smo zajedno uzeli dozvole za ovu godinu. On kaže da su posle dan, dva došli dvojica tu na naše mesto i imali baš dva kapitalca divljaka (do 10 kg) po njegovoj proceni a imali su kidanja i spadanja mnogo. Poznajem čoveka i znam da je ozbiljan i da je sigurno istina. A još šta me obradovalo je što su ih vratili. :tongue: Ne vredi. Nama ribolovcima je teško da uskladimo ribolov i obaveze. Ko je zapošljen i radi. Baš teško. Ali kada se nešto voli uvek se nađe vremena.
Tačno da smo ostali dan jedan još uhvatili bih nešto. Jer je taman tada legao na hranu i došli su sve kapitalci tu.
Ali biće prilike ove godine. :wink:
Strpljenje je umetnost nadanja.

tonyboy

Neznam kako Vi, ali ja ako uskoro ne otvorim sezonu, ima da puknem kao kokica.
Izvadio sam dozvolu, namotao novi awashima red Iso 0,45 natopio olova kao da će ga nestat.
Možda krajem sljedećeg tjedna, odem na noć-dve. Uh, osjećam se kao dijete pred ekskurziju.
Jel ima kakvih novosti sa vode ?

vlada1978.

Ista situacija je i kod mene. Ali zbog otapanja snega i kiše koja je padala a kako najavljuju i u buduće teško da ću okvasiti najlone skorije. :no:
Išao sam na vodu gde pecam. Merio sam temperaturu. U plićacima je 3-5 stepeni negde i 7. U dubini je još hladna voda sigurno. A i mutna je. Ne dozvoljavaju vremenski uslovi još uvek da se krene.
Ali šta je tu je. Po pravilu i gledajući u kalendar trebalo bih da bude toplije kako koji dan prolazi.
Tako je ovde kod mene.

Pozdrav i bistro na vodi. :bye:


Spojene poruke: 08 April 2018, 09:05:57

Citat: Anker poslato 09 Oktobar 2017, 23:03:04
Zar je to neka vest. Pa to je malo veca riba od neke krupnije babuske.
Pokusacu da postavim video klip sutra.
Marina, ne veruj ti forumasima, kreni licno da se uveravas na jedno stotinjak lokacija po Dunavu gde se peca saran. :takoje:
Bolje je to vreme iskoristiti za izlazak na vodu, naredni dani ce doneti jos vise rezultata. :thumbup:
Evo kako se ubacuju jedan za drugim u mrezicu.




Koja mera ovi teško da su prebacili

Spojene poruke: 08 April 2018, 09:08:12

Citat: vlada1978. poslato 09 Mart 2018, 13:13:15
Ista situacija je i kod mene. Ali zbog otapanja snega i kiše koja je padala a kako najavljuju i u buduće teško da ću okvasiti najlone skorije. :no:
Išao sam na vodu gde pecam. Merio sam temperaturu. U plićacima je 3-5 stepeni negde i 7. U dubini je još hladna voda sigurno. A i mutna je. Ne dozvoljavaju vremenski uslovi još uvek da se krene.
Ali šta je tu je. Po pravilu i gledajući u kalendar trebalo bih da bude toplije kako koji dan prolazi.
Tako je ovde kod mene.

Pozdrav i bistro na vodi. :bye:


Spojene poruke: 08 April 2018, 09:05:57
Koja mera ovi teško da su prebacili 1kg.težine. Posle se pitamo gde je riba. :huh: Sramota.
Strpljenje je umetnost nadanja.

БУЏА БАБУШКА

Драге колеге, ево после дуже паузе и ја да се огласим. Дуго нисам био на води, али у уторак ћу коначно имати мало времена. Уопште нисам у току јавља ли се шаран још увек на Дунаву. Видим да је температура воде опала на 6 степени и да то значајно умањује шансе . . . али ајде ипак да питам  :cheesy: Свака информација о активности шарана на Дунаву би ми била добродошла  smiley033
Поздрав за Сркија :)

tonyboy

Jel zna netko ako se pokrenio šaran na Dunavu ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Trigga

Nisam ga licno upecao ali znam ko jeste,pokrenuo se sigurno

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Saran=Mama

djomla1986

Pozdrav drugari. Trenutno zivim u cikagu i ove godine sam poceo pecati sarana. Ovo su neki od prvih ulova. Veci je upecan na feeder a manji na plovak.
Interesuje me da li neko zna zasto ovaj sarancic sa trece slike ima ljubicasto-modru boju po glavu i u korenu prednjeg peraja.
Upecao sam par takvih komada,nema razlike u borbi prilikom izvlacenja,ali deluje malo bolesljivo zbog te boje.
Ja se izvinjavam unapred ako ovo nije za ovu temu,pokusao sam da otvorim posebnu ali ne znam kako.  :huh:






Блок_64

Колега срећно.Вероватно си свестан колико лепоти носи пецање у системској уређеној земљи.

За боју стварно не знам одговор,ништа ми не пада на памет.

Узми шта можеш и не враћај ништа!

cakissfakiss

Jel počeo da se javlja negde? Kod mene na Dunavu-Zemun još uvek loši uslovi za pecanje, nadam se za 10-tak dana da počnem sa hranjenjem...

milos_bp

U Backoj Palanci je krenuo, do duse sitniji... 3 izlaska na vodu bez hranjenja na po 3 sata 0d 06 do 09h sva desavanja od 08-09h, prvi dan dve ribe pokidale, drugi dan melez 960g i jedno kidanje, treci dan 7 pecanja, 5 sarana od 2 do 4kg dva pokidala. Teren Dunav mirna voda  velika uvala, saran uzimao u krsu na platou oko 4m dubine a okolo kanal oko 8m, sve ribe dosle na platou a non stop sam pecao 2 stapa u plicu dva u dublju vodu.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Bolje biciklom na pecanje nego Mercedesom na posao :)

БУЏА БАБУШКА

Шаран се јесте покренуо поодавно на Дунаву, али ја никако нисам имао среће. Ниједног нисам успео да извучем ван (пецам са обале). Овогодишњи резултат је само 5-6 маестралних кидања и 500-600 масних псовки након тога.

Spojene poruke: 02 Novembar 2019, 20:21:42

Повадих се. Девет комада извучених ван и још 5-6 кидања за памћење . . . . увежбаћу се ваљда до следеће године.
Поздрав за Сркија :)

Teme sličnog naslova (10)

2702

Odgovora: 803
Pregleda: 311361

9808

Odgovora: 186
Pregleda: 97679

7122

Odgovora: 867
Pregleda: 358697

19479

Odgovora: 360
Pregleda: 181362

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 272775

5842

Odgovora: 203
Pregleda: 174003