RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Rečni šaran - vesti sa vode

<< < (3/282) > >>

Vladimir:
Nisam pecao na Tisi do sad ali znam mnogo ljudi koji su često tamo, i svi do jednog su mi rekli istu stvar - čudna je to reka, dešava se često, kao i tebi sad, da su svi uslovi idealni ali riba jednostavno neće da grize ko da pecaš u bunaru, danima se ne javlja... I onda odjednom proradi ko blesava. Zašto je to tako ne znam al izgleda da je to pravilo na Tisi.

fore:

--- Citat: Master  11 Oktobar 2010, 22:55:16 ---fore,
jel bi mogao malo opisati obe lokacije, mislim konfiguracija dna, dubina i brzina vode? Da probamo naci neko pravilo

--- Kraj citata ---

prva lokacija na kojoj smo lovili je L šporanj, lovi se ispred špornja, u špornju i na ulazu u šporanj...s tim da se po danu najbolje pokazalo mjesto na ulazu u šporanj oko samog špica i mjesto ispred špornja a noću po cijeloj unutrašnjosti špornja...dubina vode je od 4 pa pada na 7 metara...svaki vodostaj ispod 300 kod Batine je idealan...inače u špornju je i zimovnik..

druga lokacija je početak limana uz koji se paralelno sa obalom proteže šporanj na udaljenosti oko 40 m od obale...uz obalu ima srušenih stabala, dubina se kreće gledano od obale sa 3,5 m pa pada na 8 metara što je i dubina na kojoj se lovilo...bacali smo na otvorenu vodu i puštali udice da padnu u rupu koja se nalazila uz liman..

za usporedbu prošle godine smo lovili od 4.do 7.10. na prvoj lokaciji, vodostaj je bio 46 kod Batine, temp.zraka 22c po danu a temp.vode 16c i ulov je bio više nego dobar....ove godine lovili smo od 5.do 7.10 takođe na prvoj lokaciji i ništa, vodostaj je bio 248 Batina, temp.zraka 15c po danu, temp.vode 13c...al nas je druga lokacija izvukla...ova druga lokacija nam je dobre rezultate davala ljeti, a sad eto  :smiley:

Master:
Svaka cast na detaljnom post  :clap2:
Znaci javljao se u dubljoj i brzoj vodi. Kod mene su drugacija iskustva, mada ja ne pecam na reci nego na kanalu, javljao se u plicoj vodi u priobalju, verovatno ga je ovo miholjsko sunce privuklo

TopMix:
Evo konacno i Tisa da proradi. Voda se definitivno izbistrila, spustila se u korito i dalje polako opada, temp.oko 13 stepeni. Juce, u nedelju, posle dva dana "soljenja" sa po par saka kukuruza, boila i peleta, saran se javio.
U petak i subotu nije reagovao, al nisam gubio nadu. Imao sam predosecaj da se mora javiti, jer ova situacija je "vec vidjena". Voda idealna, vreme oblacno, vetar zanemarljiv, vazdusni pritisak konstano stabilan, a mesec je u fazi punjenja. Kad se tako sloze kockice, a lokacija proverena klasika, sanse za uspesan ulov drasticno rastu...
Da ne duzim, bio je to jedan od najboljih ulova u jednom danu: 3 sarana, 5,5kg,7,5kg i 9kg. Ne desava se to cesto na nasim rekama. Koristio sam u prihrani mesne boile, dve vrste, a kao mamac najbolje se pokazala kombinacija sa dve polovine razlicitih boila na dlaci. 
Naravno, nekako sam ukalkulisao ovu nedelju u godisnji odmor, pa cemo videti. Nadam se da nece biti nekih drasticnih promena vremena. Vreme je toliko nestabilno i prevrtljivo i jedino to moze da mi poremeti koncepciju.

fore:
čestitke na ulovu... smiley033
na boilu kažeš, probao sam nekoliko puta ali niti jednom šaran...ali su me zato mrene rasturile...od 1 kg do 5 kg komadi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju