RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Novo mesto

(1/3) > >>

Neski:
Teren se nalazi na Seni, na jedno lepo i dugasko ostrvo i gde si prenudzen da pesacis oko 1, 5 km. do spota, posto kolima je zabranjen pristup.
Pocetkom aprila sam ispitao podvodni teren, da se upoznam sa konfiguraciju dna. Nekoliko prepreka, platoi i jedna rupa na dno reke me ohrabruju da je to idealno mesto za sarane.
 
Prosle srede, zabacim montazu po prvi put na to vrlo zanimljivo mesto  i nisam imao dugo da cekam, posto posle svega 5 minuta pecanje, "mog" prvog sarana sam drzao na kraj strune. Ali nije dugo trajalo. Brka se naljutio i odmah kidno u potopljeno stablo koje se nalazi na moju desnu stranu. Posle nekoliko minuta peripetije oko drveta, saran se otkaci.
Zabacim ponovo montazu, sada malo dalje od stabla i postavim stap na drzac. Pola sata kasnije ponovo udarac, udarim kontru i odmah osetim ribu. Ali, kad nesto ne ide ono obicno tako traje do kraja. Tokom drila osecam da se struna u nesto reze i, za vrlo kratko vreme pletenica puce.
Posle toga spakujem stap i odem kuci.

Proslo je dva dana i evo me ponovo sa sinom na pomenuto mesto. Ovog puta sam resio da pecam sa debelog monofila na spulni, ipak je to otpornije na abraziju od upredene strune.
Zabacim montazu, postavim stap na drzac i sednem pored njega. Nakon dva sata cekanje, saran resi da udari i odmah posle "bata" krece prema stablo, ali ovog puta uspem da ga zaustavim i ujedno da ga odaljim od te prepreke. Desetak minuta kasnije, savladan ljuskavac ulazi u meredov.
Postavim ga na duseg i posle toga napravimo nekoliko fotografije. Na kraju je vracen u reku.
Cekali smo jos dva sata, ali bez uspeha odnosno bez udarca.

Stablo, sarani ga obozavaju.

Mamac i prihrana, kao sto vidite nema sance da se dlaka (sa mamac) umrsi oko udice.

"Alat" koji sam koristio tog neuspesnog dana.

Dobro uboden.


Ljuskavac :Sta kazete za fotke (ove dve zadnje), jel se dobro snalazi moj Vlada ?  :wink:

pikeman:
Dobre fotke, a i šaran!  :clap2:

sm7:
Steta tog sustaina tako maltretirati, ipak je on za finije stvari od pecanja na postavu :bye:
Cestitke na ribici :thumbup:

Neski:
Hvala kolege  :wink:
Sustain je vrlo dobra masinica, bar ovaj model koji koristim (5OOO). Snazna je, maltene ne osecas da se "muci" - koliko vremena ce tako da traje ? - videcemo !  :cheesy:


Kićo:
Svaka cast na izabiranju mjesta,a i na slikama odlicne su :thumbup:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju