RIBOLOV ŠARANA & AMURA > Galerija ulova & vesti sa vode...

Krap

(1/15) > >>

srdjan72:
Dobili smo od nedavno novog kolegu koji peca krapa na Skadarskom jezeru pa u njegovu cast pokrecem temu sa zeljom da saznamo o toj ribi vise detalja.Malo sam citao o krapu i ima raznih misljenja tipa isto sto i saran ali kvalitet mnogo bolji i slicne insinuacije pa ako neko nesto zna ne bi bilo lose da nas uputi u tajne ribolova te ribe i svega ostalog sto zna.  :cool:

Hemingway:
Evo i slika Krapa koji je dosao u dodir sa Koi Saranom ( u mrijestu)..nevolim ove meleze..gdje god da ih upecam bacam ih svagdje samo ne u vodu ..razlog je prvo sto nisu domace vrste a drugo donose bolesti iz raznih uzgajalista ..sve sto nije endemno netreba u vodu pustati ..sad ima u Ohridskom i Skadarskom jezeru i Pirane ...kome to treba ..( taj se napusio trave sto ih je pustao ..ili mu mama rodila sina  :grin: .. )

STUKOLOVAC:
Skadarsko jezero je prelepa voda koja nazalost,kao i sve ostalo na brdovitom balkanu,propada i to rapidno sto je nevidjen greh jer je prepuno ribe!Vec sam pisao ovde kakve sam sve strahote tamo zatekao kada sam bio poslednji put 2008-e,pa da se ne ponavljam i ne idem u OFF...elem,krapa u Skadru ima koliko hoces,iako preovladava vrsta ribe koju lokalni stanovnici zovu Knez i peca se po dva komada u jednom zabacaju koliko ga ima.Za krapa valja poneti jedan ili dva stapa koja se namamce sa dva ili vise zrna kukuruza i to se zabaci sa strane dok se zanimate sa Knezovima na glistu ili crva.Tako namamcene udice su veliki zalogaj za ovu vrstu pa je zaobilazi ali zato krap ne,a posto ga ima sasvim dovoljno,sigurno cete imati bar 2-3 komada od 1-2kg po izlasku...
inace,stuke,smudja i soma ovde nema ni od korova ali su zato bandarcine po pola kile i vise redovna pojava...

pedjaS:
Najprije bih sve da pozdravim i da se zahvalim Srdjanu na ovakav pozdrav!  :cool:
Sto se tice Skadarskog jezera, jeste lijepa voda i pravi raj za nas pecarose koji volimo mir i vodu. Postoji taj problem kao sto rece STUKOLOVAC, rapidno propadanja vode. Svojim ponasanjem unistavamo tu vodu i sve sto se u njoj nalazi. Na zalost!!!
Na tom jezeru lovim godinama.... Sarana ima koliko hoces. Nema pravila u primjercima. Od "krapica" do kapitalca! Lovi se na stari kuvani kukuruz! Malo njih ga lovi i na bolie. U svakom slucaju nemaju "ocekivano" vece rezultate od nas na zitu.... Nekad se znalo dobro proci. Dok poslednjih par godina saran je prestao uzimati! I onaj koji uzima prosjek 2-3kg  :question:
Izlazak na vodi od 3 dana prosjek 3 krapa :sad: A nije da ga nema. Spustali se ronioci. Kazu da je dno jezera kao tepih od sarana!!! Ali zasto? Zasto je prestao uzimati! U tom problemu, poceo sam traziti razne odgovore po internetu, razne varijante mamaca, primame... I tako cekam jos koji dan da isprobam neke.... Pa bih iskoristio ovu priliku da vas zamolim za vasa misljenja!

A so se tice posta Hemingway... Prvi put cujem za ovu verziju nastanka "krapa"!
Krap kod nas je inace od engleskog naziva Carp.

Evo i vikipedije http://en.wikipedia.org/wiki/Carp
Ako nekome treba prevod neka kaze... Pozdrav!

gaovica:
procitaj pazljivije,nije pisao o nastanku krapa :wink: . pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju