U tem Somboru... Somborski kotlić 2021

Započeo DDj, 08 Jul 2021, 17:35:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DDj

U tem Somboru...bi Somborski kotlic 2021. Dosta naroda se skupilo, pevalo se uz pesme oca i dva sina Rokvic, jeo se dobar riblji paprikas, pilo hladno pivo na burice, igralo se, pevalo i veselilo duboko u noc, niko nije mario za ekstremnu vrucinu. Sad mi je zao sto ne napravih i neku fotografiju tokom glavnog programa, ali ponelo me hladno pivo i zabava... Lep ambijent, eto nas i sledece godine...

A lep je i Sombor, zelen, svetao, otvoren. Malo manja i malo skromnija verzija Subotice, ali svoj, na svoj nacin lep, Somborski.

I kako se vec ovde reklo, vidi se dosta razlike izmedju severa koji je bio pod Austro-Ugarskom i centralne i juzne Srbije pod Turcima. Mnogo zla su nam naneli i doneli.

Provedoh tri noci i cetiri lepa dana u Apatinu  sa zenom...


kviskons

Eeeee, moje rodno mesto.
Fotke su vrhunske.


ossa

Meni je Sombor najlepši grad u Vojvodini. Uvek mi je lepo kada ga posetim. Slike su ekstra. Kakvi su bili kotlići jeste jeli ?
Hej, haj baš nas brige...

DDj

Takmicari i ne takmicari sa piste kuvaju paprikas za sebe i svoje goste, koliko sam razumeo stolovi se mogu i zakupiti. Ali, postojala su i dva veca kazana koja su non-stop radila i nekoliko "prolaznih" spojenih stolova za goste festivala gde se mogao kupiti, sesti i pojesti odlican paprikas za simbolicnu cenu od 300din po povecoj porciji.

A Sombor je zaista lep, koliko sam mogao da vidim tokom ove kratke, poludnevne posete. Puno sveta se skupilo, taj deo grada je bio zakrcen. Cak su i u svim kaficima i restoranima u sirem krugu sva mesta bila zauzeta i unapred rezervisana. Vesela, lepa, bucna i zivopisna, prava festivalska atmosfera.

flutikazon

Citat: ossa poslato 09 Jul 2021, 12:54:18
Meni je Sombor najlepši grad u Vojvodini. Uvek mi je lepo kada ga posetim. Slike su ekstra. Kakvi su bili kotlići jeste jeli ?
Takođe,živeo za vreme studija u Subotici, danas u Novom Sadu, ali Sombor 2 lige iznad
1 vodenica = 7 kamenova, 1 kamen = 4 litre = 400 drama, 7 kamenova = 28 litara,1 litra = 7 dana =100 drama, 7 kamenova = 196 dana