Zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina

Započeo Zmaj Strasni, 04 Decembar 2011, 18:40:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

grbi


no names

Meni rekao čuvar bez obeležja na sebi koji nije hteo ni da se predstavi da je na Velikom Limanu zabrana pecanja i terao me odatle. Na pitanje gde piše da je zabrana kaže "Na internetu"  :lol:
Tablu stavite Apatinci da se može jasno videti.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

bolenbgd


Pedro

Zabrana jeste,dodju sa vremena na vreme i oteraju pecaroše pa produže dalje a svi se vrate i pecaju..obično u jutarnjim časovima prodju.
Par stotina metara dalje može da se pecalo ne tako dobro kao u purinoj jami

Zmaj StrasniOvde tačno odakle dokle je zabrana. Treba samo proučiti nautičku kartu i videti na koje pozicije se odnosi.

no names

Ma super je to ali bez jasno postavljene table to na internetu ne važi. Zar je toliko teško da stave 10 tabli? Zar stvarno misle da je svako "internetno pismen"? Pa ja ne mogu da objasnim kevi kako se viber koristi, a ne nekom "matorcu" koga ne interesuje komp, telefon ili slično da se preko google raspituje gde je zabrana pecanja na nekoj vodi. Prošle godine sam otišao prvi put na Veliki Liman, a pojma nisam imao da je uvedena zabrana i ako znam da koristim internet. Neprijatna situacija, ali da je postojala tabla neka sa objašnjenjem gde počinje, a gde se završava zabrana problema nebi bilo. Nemojte mi samo reći trebao si tražiti po netu jer to niko realno ni ne radi.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

god-ar

Ja sto visim na internetu pa nisam imao pojma o zabrani, dok nisam sada video ovde.
To bi trebala i ribolovacka udruzenja da obavestavaju o promenama u zakonu i novodonesenim odredbama. Bez obzira da li se posecuje ta ribolovna teritorija ili ne.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

millevlada

Pamtim vremena kada su svi ti tereni bili prebogati ribom. I nije bilo nikakvih zabrana. To su sve prelepi tereni... bili. Sada su hrastove šume većinom posekli, sve šumske puteve razrovarili dok su izvlačili drva, ne može se više ni motorom proći (mada sa obzirom na uvedeni harač na registraciju motora, niko ih više ni ne vozi). Hrastove posekli, a topolu sade, ko će dočekati nove hrastove, neće moći ponovo u njihov džep. A divlje svinje neka jedu topolu. Postavili rampe na prilaznim putevima, pa zaključavaju, ne može ni kolima da se priđe. Nije u pitanju termin rike jelena, i posle toga ne može, nedeljom zaključano, a nigde nikoga.
Tamo gde nema ribolovaca, nema ni nikoga da upozori na krađu. A oni u mrestu rasturili ribu, mreže na svim izlaznim kanalima na barama. Cigani korpare u jesen da se nešto ne bi zadržao slučajno. Korparili su i ranije, nije to suština problema. Zabranili pristup svim tim prelepim terenima, kao da je privatna svojina. To je suština. Gospodo ako plaćate čuvare, onda neka malo kontrolišu, a ne tako, zabrani pristup i rešeno.
Čuvajte bio diverzitet, ne osakaćujte prirodu, ne sadite samo i isključivo topolu svuda, nego plemenite vrste drveta, raznog, autohtonog. Topolin list u vodi pravi kiselinu, smeta ribi. Smeta divljači. Hrast je blago svih nas, nije samo vaše. Zagađujte pesticidima i veštačkim đubrivom sve kanale u koje se to spira iz njiva, sve to završi posle u vodi. Ispumpavate vodu kanalima da navodnjavate arapske posede u Telečkoj. Veliki Bački kanal ne može da se prepozna, vodostaj manji pola metra skoro cele godine.
U Srbija Šume i Vojvodina Vode sede ljudi kojima nije stalo do očuvanja prirode, ali ni malo. Samo im je do neke koristi i profita. Bahatost neviđenih razmera. A to je mizeran profit u odnosu na štetu koja se čini.
Poslednja godina štuke je bila 2007. Barem koliko ja pamtim. To su godine kada je Dunav visok u proleće, i kada se zarži tako visok do leta. Toliko štuke se izmresti da je ima bukvalno kao drva. U poslednjih par godina na celom potezu Dunava od Mađarske granice, Bezdan, Apatin do Sonte, ako je upecano 10 štuka preko 3kg. Štuka je bukvalno u izumiranju. Nije to zbog pecaroške udice.
Malo više poribljavajte i čuvajte, a manje secite, zabranjujte i zagađujte.

pikeman

Sve je kako si napisao. Teško da će doći do promena na bolje, nažalost.


Pedro

Da li je zabrana nastupila za ovu godinu? I da li je dozvoljeno pecanje na staklari ili je zabrana ?

pikeman

Juče sam od ribolovaca saznao da je zabrana identična kao i prethodnih godina, traje do 01.03.