Ujedinjeni ribolovci Srbije

Započeo ledeni012, 17 Januar 2016, 17:23:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ravucobir


rpredrag

Poštovane kolege:
Varaličarski kup se otkazuje, jer zbog održavanja svetskog prvenstva u toku poribljavanje jezera šaranom. 


Spojene poruke: 08 April 2018, 21:01:25

Veliki borci protiv izgradnje mini hidroelektrana i uništenja reka na području Stare Planine i Srbije, Aleksandar Panić, Aleksandar Jovnović Ćuta i naš član Goran Tokić Goci govore o svim problemima koje izgradnja i funkcionisanje MHE izaziva:

https://www.youtube.com/watch?v=J47yT7fAOeY&feature=youtu.be

Spojene poruke: 27 April 2018, 17:54:27

Dragi prijatelji, poštovane kolege,
Ujedinjeni ribolovci Srbije vas pozivaju na promociju dokumentarnog filma "Plavo srce", 3. maja 2018. godine na priobalju kod Kule Nebojša u Beogradu.
Početak programa u 19:00hProjekcija filma počinje u 20:00h
Više detalja možete priočitati i pogledati na našem sajtu:

http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs/2-uncategorised/126-premijera-dokumentarnog-filma-plavo-srce-kula-nebojsa


Spojene poruke: 03 Maj 2018, 06:50:29

PODSETNIK DA JE VEČERAS PROJEKCIJA FILMA "PLAVO SRCE"

Dokumentarni film ,,Plavo Srce" približava situaciju u vezi sa hidroelektranama širom Balkana kako bi dokumentovao zločin počinjen nad poslednjim divljim rekama Evrope i zajednicama koje žive od njih.

3. maj 2018.
Projekcija filma na priobalju kod Kule Nebojša, Beograd
Početak programa u 19:00h
Projekcija filma počinje u 20:00h

http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs ... la-nebojsa

Spojene poruke: 19 Jul 2018, 17:30:03

Rezultati Ankete URS o stanju na srpskim vodama 2017

U anketi Ujedinjenih ribolovaca Srbije, sproveden putem interneta, 1.077 ribolovaca sa 16 ribarskih područja odgovorilo je na devet pitanja na temu stanja na ribolovnim vodama na kojima su pecali tokom 2017. godine.

Anketa je bila obavljena od 14.2.2018 do 26.3.2018. godine. Ovakva anketa je sprovedena i prošle godine (za 2016. godinu), a u prikazu ove ankete dato je poređenje rezultata na republičkom nivou. Anketa za 2017. godinu pokazuje da je stanje na vodama i dalje loše i da bi rad većine ribočuvarskih službi morao da bude znatno bolji.

Na primer:

- 41% ispitanika nikada nije kontrolisano;

- 64% ribolovaca nije zadovoljno radom korisnika voda prilikom kontrole,

- u 62% slučajeva nije kontrolisan pribor i ulov, već samo posedovanje dozvole.

Ali ipak, iz poređenja rezultata vidi se i izvestan napredak:

- u toku 2016, 56.8% ribolovaca nije nikada kontrolisano, dok je u 2017. taj procenat smanjen na 41%;

- zadovoljstvo radom ribočuvarskih službi poraslo je sa 6.3% na 12%;

- procenat ribolovaca kojima je prilikom svake kontrole proveren pribor i ulov porastao je sa 7.8% na 15% (pritisak javnosti, a delom i aktivnost Ujedinjenih ribolovaca Srbije učinili su svoje).

Korisnici voda u tabelama i grafikonima rangirani su u u svakom pitanju po najvećem procentu na jedan od odgovora. Na primer na pitanje "Da li ste zadovoljni radom ribočuvarske službe / korisnika vode?", korisnici su rangirani po procentu anketiranih koji su odgovorili sa ,,Da".

KOMPLETNU ANKETU U NJENE REZULTATE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVAJ LINK

http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs/2-uncategorised/129-rezultati-ankete-urs-o-stanju-na-srpskim-vodama-2017 

Napomena: Anketu je ukupno popunilo 1218 ribolovaca. Zbog očiglednog pokušaja manipulacije rezultatima, eliminisan je ukupno 141 glas, sa dva ribarska područja, kojih zbog toga nema u rezultatima istraživanja i njihovoj analizi.

Ujedinjeni ribolovci Srbije zahvaljuju se svim kolegama koje su učešćem u anketi omogućile sagledavanje stanja na našim vodama. Dobijeni rezultati biće jedan od argumenata koje ćemo koristiti kada od državnih organa i korisnika budemo tražili veće angažovanje i bolji rad na zaštiti naših voda i ribljeg fonda. Bistro!

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

no names

Razmišljao sam se gde da postavim ovaj post pa nekako prelomih da to bude ovde. Tekst prenosim u potpunosti sa FB profila.




U kojoj ja državi živim
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Sax

Sta reci a ne zaplakati...

Oliverikus

Jedan deo napora da se uradi nešto dobro.


rpredrag

NOVE CENE DOZVOLA I OSTALI RIBOLOVAČKI PROBLEMI TRAŽE REAKCIJU!

Dragi prijatelji, poštovane kolege ribolovci,
Pozivamo sve zainteresovane da učestvuju na radnom sastanku Ujedinjenih ribolovaca Srbije na kom ćemo razmotriti neka od gorućih pitanja koja pogađaju sve ribolovce: 1. Poskupljenje dozvola za ribolov za 2019. godinu i stav ribolovaca o tome; 2. Da li dosadašnji rad aktuelnih korisnika opravdava poskupljenje; 3. Inicijativa za promenu pravilnika, naredbi i zakona, kao i drugih sistemskih rešenja koja otežavaju ili onemogućavaju efikasno gazdovanje prirodnim resursima i zaštitu ribljeg fonda i ribolovnih voda od krivolova, zagađivanja i drugih vidova uništavanja i degradiranja. Sastanak će se održati u nedelju, 4. novembra, na Bager bari u Ratkovu (opština Odžaci), od 11 do 13 č. Pre toga ćemo pecati štuku, basa ili ciprinide na Bageru (prema afinitetima), a posle sastanka je zajednički ručak. Molimo one koji žele da dođu da se jave na mejl info@ujedinjeniribolovcisrbije.rs.

Vidimo se na Bager bari u Ratkovu.

glos

Recite im da ne mogu da pomiču cjene dok pomaka na vodi, i to ozbiljnih, nema.
Isto tako insistirajte na svim onim ovde predloženim varijantama plaćanja dnevnih dozvola.
Spominjali su neke varijante kao studenti, pa ako se raspakuješ i počneš pecati onda sms-om uplatiš i tako to. Rekla je brljabićka da joj je digitalizacija prioritet, molim lepo.
Cjene koštanja neka budu simbolične i tako će više da zarade jer će svi da plate !
ZOV

rpredrag

Potpuno se svi slažemo da povišenje cene ne može da se opravda radom korisnika.
Što se tiče  uplata preko interneta, u Hrvatskoj to odlično funkcioniše.  Ali mora da se uplati dan ranije (da ne bi bilo zloupotrebe - uplatim kad vidim ribočuvara).
Na ovom sastanku neće biti nikoga iz ministarstva.  Mi treba da oformimo naš stav na njemu i na kasnijem satanku u ministarstvu ga iznesemo.

glos

Može i tako, pa jel moramo u svemu kaskati bar 15 godina za hrvatima majku mu božiju !?
Da ne pričam o zapadu za kojim hrvati kasne.
( Nisam ni mislio da je sastanak sa ovima na funkciji, nego naknadno da se to sve "kaže" ).
ZOV

rpredrag

Povodom najavljenog povećanja cene dozvole za rekreativni ribolov za 2019. godinu, Ujedinjeni ribolovci Srbije su izneli svoj zvaničan stav po tom pitanju i izdali saopštenje za javnost, koje ćemo prodslediti nadležnom ministru, kao i svima ostalima koji su učestvovali u donošenju odluke o povećanju cene.
Kompletan tekst saopštenja možete pročati na našem sajtu:

http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs/2-uncategorised/130-stav-urs-o-najavljenom-poskupljenu-dozvola

sona

Napisano sazeto i kriticki sa argumentima podrzavam,medjutim smatram da ovaj dopis nece mnogo doprineti resenju nastale situacije.iz svima nama poznatih razlga.Svi smo revoltirani tim postupkom saveza al treba mnogo truda da se nesto promeni ,narocito savest ljudi.
Mora se nesto promeniti nicija nije gorela doveka
smiley033

rpredrag

Poštovane kolege,
dragi prijatelji,

obaveštavamo vas da će se Godišnja skupština Ujedinjenih ribolovaca Srbije održati 02. februara 2019. godine sa početkom u 11h, u prostorijama restorana "Tajni začin", Gavrila Principa br.43, u Beogradu.
Na Skupštini ćemo se osvrnuti na naš prethodni rad, a na dnevnom redu će biti nekoliko veoma bitnih tema, vezanih za naše buduće delovanje i poboljšanje stanja u domenu rekreativnog ribolova u Srbiji.
Detaljan dnevni red ćemo objaviti naknadno.
Pozivamo sve rekretativne ribolovce da se pridruže Godišnjoj skupštini i da svojim aktivnim učešćem, predlozima, savetima i sugestijama, pomognu nama, kao i svim rekreativnim ribolovcima u Srbiji.
Dobrodošli!

marija56

pitam se dali su ujedinjeni ribolovci aktivni :question: stakic je jedno vreme bio dosta aktivan :huh:

pikeman

Stav URS o aktuelnim dešavanjima u RSV



30.05.2019.

Ujedinjeni Ribolovci Srbije su stava, da su dešavanja u RSV iz perspektive očuvanja i zaštite ribljeg fonda zabrinjavajuća, jer se ovaj korisnik zahvaljujući požrtvovanom i ozbiljnom radu zaposlenih (pre svega ribočuvara) pokazao kao retko dobar u moru javašluka, nerada i nezainteresovanosti na našim vodama.

Smatramo da će predstavnici klubova i udruženja koji čine ovaj Savez shvatiti svu ozbiljnost situacije i da će njihovi delegati na predstojećoj Skupštini doneti odluku koja će postojeću zaštitu ribljeg fonda zadržati na ovom nivou, a u godinama koje slede i podići na jedan organizaciono i tehnološki viši nivo. Situaciju u samom RSV najbolje poznaju predstavnici udruženja koje ga čine i ostaje samo da se nadamo u njihovu ozbiljnost i zdrav razum, radi dobrobiti naših voda.
Zbog svega navedenog, verujemo da su udruženja koja čine RSV apsolutno u stanju da odluče šta žele da njihov savez bude u budućnosti.

Ujedinjeni ribolovci Srbije

http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs/2-uncategorised/133-stav-urs-o-aktuelnim-desavanjima-u-rsv


mihabg

Upakovana semantika i mlataranje ...

Ovde se kolege iz "URS" radi o cinjenici da jedan bandit sa zimskim raspustom od skole mraci 20 godina u savezu. To nisam procitao da ste osudili direktno  ...
Pritom , nije tamo taj "nemusti jezik"   iz zelje da cuva riblji fond , nego iz organizivanog interesa . Onog najgoreg, licnog,  i sa "titulom" , koja kao nesto ima ulogu funkcije da obrise strucnost i unizi svaku pomisao da je nesto tu normalno. Ako ste slusali javne izjave i objave ovog protagoniste toboze ocuvanja nasih voda, shvaticete da ni kao ribolovac ne barata gradivom, a kamoli da se dugorocno samoimenuje u strucno lice.  Klasicna bircuz varijanta iz neke carde , gde se doprema riba svakodnevno a on pije gratis pice.
Pa nije Dusan Jovanovic kralj vojvodjanskih voda, nego direktan krivac u vremenu za svaku osudu. O tome treba da pisete i razglasite, upoznate javnost i komsije.

Pa valjda ovi  Vasi i nasi "Kihoti" kao g-dja/ica Marija , i g. Adzic , i  ostali volonteri (u ratu se koristi i  imenica  "dobrovoljci" )  su na liniji fronta za neke buduce generacije ,  i mi kao clanovi ribolovackog drustva i gradjani Srbije , smo bili presrecni sto se nekolicina odvazila da radi svoj posao savesno i hrabro protiv olosa koji uzurpiraju reke.

Vasom izjavom niste osudili "Velmozu u talu" , a ovi pozivi na razum u ovom kontekstu mi vise lici da se samo neko oglasi....onako reda radi.

Bolje i da nije ovako mlako!




Teme sličnog naslova (10)