Ujedinjeni ribolovci Srbije

Započeo ledeni012, 17 Januar 2016, 17:23:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

obradmiki

A kazne ? Teba im lepo zatvoriti radnju, pa  kaznu od 1000000 dinara pa da vidis kada ostali cuju kako bi se opametili. Sve je to ok ali bez adekvatne kazne nece biti efekta,u svakom slucaju svaka cast kolegi ribolovcu i URS- u :clap2:

mihabg

Covek hteo da poribi stanovnistvo iz radnje
Koji papan
Bravo za akciju!



Sent from my iPhone using Tapatalk

laki22

ona dva veca linjaka su u vecnim lovistima odavno...

inace juce neko na fejsu ostavio, uhvate madjari nekog lika sto je sa cerencom velikim "ribario". 87 kila ribe, sve deverike 500-600 gr pa na gore, 5-6 smudjeva od po 2-3kile. sve to za pola sata "rada". kazna je 1000e i 3 godine zabrane bavljenja ribolovom. vrednost ribe na trzistu je 500e.

pa se ti zezaj... ali kod nas nema tog finalnog cina, sudovi sve oslobadjaju. ne samo za ribolov, za sve...

Grof1204

Ja bih samo jos dodao 'drustveno korisni' rad u rudniku na dve-tri godine, simbolično...da vidis da li bi se posle usudio da proseta pored reke, a kamoli nesto drugo. :smiley:
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

djmisha77

Predlazem da popunite anketu kako bi dobili sto preciznije rezultate i bar na ovaj nacin pomogli URSu i sami sebi.
http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs/2-uncategorised/97-nova-velika-anketa-ujedinjenih-ribolovaca-srbije
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

mouseattacker

Kolege,  ko je od ribocuvara zaduzen za potez na Tamisu oko Sutjeske? Nisam bio, kolega kaze da ima dosta mreza,  prekomernih izlova stuke...

Oliverikus

Biće kolega obavešten. Hvala ti na dojavi.  smiley033

mouseattacker

 U tim "potkovicama" ima dosta mreza, a ulovi su kao: pa uhvatio sam 4-5-6 komada,  ali vratim par kad krenem kuci. Kazu da nema ikre u stukama(dakle izmrestila se,  a lovostaj je do kraja meseca). I to malo ribe ce satrati...

ossa

Hej, haj baš nas brige...

djmisha77

Sa URSove FB stranice. E tu vam ja pecam i placem stalno al niko ne slusa...
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

djura80

sad citam o sanacionom izlovu :eek: od strane np fruska gora
pa izgubili ljudi gazdovanje na nekim delovima,pa moraju negde da nadomeste taj nedostatak.
a ovako nesto je ko rodjeno za to
ovo samo kod nas moze da se desi

djmisha77

U svakoj drugoj zemlji neko bi zavrsio u ludnici a ne u zatvoru.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

orka

Moram da se osvrnem na ovaj tekst u kojem na kraju u potpisu stoji URS a u vezi Savskog jezera..

http://www.ujedinjeniribolovcisrbije.rs/2-uncategorised/105-savsko-jezero-ostavljeno-na-milost-i-nemilost-ribokradicama

Na jezeru pecam od 93' godine i skoro sam svakodnevno na jezeru bilo da pecam ili ne,tako da sam veoma dobro upućen u dešavanja i situaciju na jezeru svih ovih godina unazad,uključujući i ovu naravno..
Neke stvari u tekstu apsolutno ne stoje a neke su preuveličane..Ova prolećna sezona je bila jako loša što se ulova tiče..Jesu neke ribe odnete,ali to je smešno mali broj..Tvrdim da taj broj ne prelazi 20,a možda ni 15 riba..Većina tih riba je ulovljena regularno,van lovostaja..Mreža i struje na jezeru nema,tako da ne znam o kakvoj masovnoj ribokrađi govorite,uništavanje ribljeg fonda i nelegalno uhvaćenoj ribi..
Ribolovaca nije bilo ni više ni manje nego prošlih godina..Možda je čak bilo i manje..Kada se uzme u obzir koliko Beograd sa okolinom ima ribolovaca,broj ribolovaca koji pecaju na jezeru je izuzetno mali..Ima dana kada je teško pronaći i 2-3 ribolovca na jezeru..Razlozi su poznati..Previše urbano.,buka,vika,kafići,šetači,tanak riblji fond u kome dominiraju alohtone vrste i izuzetno gusta i široko rasprostranjena trava koja u velikoj meri onemogućava normalan ribolov..Ko je znao da odnese ribu prošlih godina,odneo je i ove,a oni koji su vraćali,vraćali su i ove..
Uništavanja ribljeg fonda ima,ali od strane onih koji kontrolišu i regulišu nivo vode u jezeru..Svako proleće unazad godinama,kada većina vrsta treba da se mresti,nivo vode se ispusti na minimum,pa se tako desi da i to malo ribe ne može da produži vrstu u već ionako teškim uslovima i sterilnim obalama..Zatrpali su uvalicu sa Makiške strane pre 2-3 godine gde se većina riba mrestila..Baš njih briga za ribui riblji fond..
S jeseni je broj ribolovaca još manji, jer je od trave na većini mesta nemoguće pecati..Jezero se pretvara u baru..Ako ćemo realno,ovakvo kakvo je sada,za sve je,ali za ribolov najmanje..


obradmiki

Sve i razumem , Savsko jezero u sred nam glavnog grada bez kontole.  A Tisa? Ona nije usred glavnog nam grada ,pa bez kontrole i korisnika  vec koliko , pitam se ? Sta je neko iz URS a  preduzeo povodom toga ? Nista  ,jer nijednu jedinu rec nisam nasao da neko osim nas prozbori o trenutno teskom stanju na Tisi. Ocekivao sam vise od njih mislim na URS

dragan2006

Oni se ujedinili,počeli nešto ali se to nešto ne vidi.Evo kuka se na sav glas,Ada,Tisa,Kolubara,Morave,bare,jezera...
Od realnosti se teško pobegne!

Teme sličnog naslova (10)