Aktivnosti na terenu

Započeo istar, 02 April 2011, 19:36:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

istar

U cilju zastite interesa svojih clanova a i svih ljubitelja prirode URS Bucov iz Apatina je u poslednje vreme preduzelo niz aktivnosti.Izmedju ostalog pocetkom februara odrzali smo sastanak u Novom Sadu sa pokrajinskim sekretarom za ocuvanje zivotne sredine gospodinom Slobodanom Puzovicem.Teme razgovora su bile:
-upravljanje ribarskim podrucjem
-revitalizacija prirodnih mrestilista
-poribljavanje\neporibljavanje\
-zabrana sportskog i rekreativnog ribolova u pojedinim podrucjima
-privredni ribolov u zasticenom podrucju Gornje podunavlje
-poboljsanje rada ribocuvarske sluzbe
-ugrozenost ribljeg fonda velikim brojem kormorana

                                                                 

srdjan72

BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

ellesar

I ?!
Nista!
Il` vas je zaboravio cim ste izasli,il` ga niko nista nepita :rolleyes:
Pogledaj temu"Legalizovana ribokradja" :grin:
I have come here too chew bubble gum and kick ass!!!
And i`m all out off bubble gum :) !!!!

srdjan72

BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

istar

Sa istom problematikom sa kojom je USR Bucov bio u pokrajinskom sekretarijatu za ocuvanjue zivotne sredine odrzan je sastanak sa predstavnicima ,,Vojvodina suma,,SG Sombor.Sa iznetim problemima predlozena su i odredjena resenja.
1.Utvrdivanje ribolovne osnove nije uradjeno na nacin koji obezbedjuje realne rezultate na terenu.Predlog:predstavnike ribolovackih udruzenja obavestiti blagovremeno o terminima i aktivno ukljuciti u uzimanje ribolovne osnove.
Problem privrednih ribara je istaknut u smislu da je nelogicno da u Zasticenom podrucju postoji privredna delatnost izlovljavanja ribe kao i da je razmestaj ribara u neposrednoj blizini ulaza u mrestilista poguban za riblji fond.Prtedlog resenja:da se privredni ribari uklone sa ulaza u prirodna mrestilista do ukidanja ove delatnosti u SRP Gornje Podunavlje.Da se ribarski zanat zadrzi kao turisticka atrakcija sa minimalnim brojem ribara koji bi bili nlocirani u SU Apatin.
Problem slabe kontrole zbo malog broja ribocuvara. Predlog:da se utvrdi broj, ovlascenja i prava ribocuvara volontera USR Bucov koji ce4 u saradnji sa postojecom ribocuvarskom sluzbom raditi na sprecavanju krivolova na ovom podrucju.Da u saradnji sa Stanicom za obezbedjenje drzavne granice sprovode zajednicke patrole radi sprecavanja krivolova na ovom podrucju.
Problem komunikacije i razmene informacija posto USR Bucov nema povratnih informacija o tome kako su dalje procesuirane prijaqve protiv lica koja su zatacena u krivolovu.Predlog: da svaka prijava u kojoj je prekrsilac ribolovac, nas clan, bez obzira dali je dalji postupak okoncan, bude dostavljena i USR Bucov kako bi preuzeli dalje radnje prema nasim clanovima.
Problem zasipanja prirodnih mrestilista na ovom podrucju.Predlog:da se sagleda mogucnost uklanjanja zapreka na ulazima u mrestilista sopstvenom tehnikom i sa pomoci u radnoj snazi koju bi dao USR Bucov.Da se pristupi izradi planskih dokumenata i projekata u ovoj oblasti kako bi bili sprtemni za sredstva koja ce Evropska unija sigurno dati za resavanje takvih problema.
Problem velikog broja kormorana koji ugrozavaju riblji fond.Predlog:alarmirati sve institucije koje mogu uticati na resenje problema ozirom da je kormoran skinut sa liste zasticenih vrsta.
Ovim tekstom smo hteli da upoznamo ribolovce sa delom problema sa kojima se srecemo na terenu u nasoj sredini i nacinu na koji pokusavamo doci do nekih resenja.Bilo bi nam drago da dobijemo sugestije o tome kako se u drugim sredinama nose sa slicnim problemima.
I jos nesto, reagovali smo i na temu Legalizovana ribokradja i dacemo prigodno obavesrenje o tome.

ellesar

Problem sa ribarima nije u njihovoj brojnosti(bilo ih je 20tih preko 100,a opet je bilo ribe ko` sodera,a sad mu njih 5 .ebase kevu).Problem je u njihovom ponasanju i profesionalizmu,tj.nedostatku istoga,kao i totalnoj nezainteresovanosti cuvarskih sluzbi.
Misevi kolo vode :veryangry:
Okacicu sliku sa otvaranja ribarnice lavac u Somboru,slika je sa fejsbuka inace,sa njihovog profila.
Neide nesto,uglavnom na slici je valjda izbora veceg radi 5 smudjeva i 6 stuka od toga jedna ispod mere i jos gomila smudja i stuke isecene u komade i to dobri komadi sudeci po glavama koje su takodje izlozene.
Potrazite lako je naci

http://i52.tinypic.com/2w6csvq.jpg
I have come here too chew bubble gum and kick ass!!!
And i`m all out off bubble gum :) !!!!

srdjan72

Istar,svaka cast treba bar pokusati.
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!


glos

Evo ljudi rade pravu stvar, spašavaju male šarane iz bare.


ZOV

Teme sličnog naslova (3)