Otimanje (ograđivanje) priobalja

Započeo bidzoni, 16 April 2014, 20:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vlajko 1

A sta je sa sljunkarama na Dunavu koje postavljaju rampe?
Lik ispod Pancevackog mosta stavio rampu na 200,300 metara od Dunava,a na stubove od mosta redovno naslonjene tone raznog sljunka.U Sefkerinu uskoro nece biti mesta sa obale,koliko su splavova nakrcali.
Horor.

sona

Svi smo svedoci takvog i slicnog ponašanja,jednostavno takav je nas mentalitet jer nemamo cega da se plasimo u vidu zakona postovanja istog i da ima neko da ga sprovede bez obzira na društveni status.

pikemanorka

Teško se iznerviram, ali ovo mi uvek digne živac. Ovo se odnosi na Savski kej na kom ima oko 100 splavova, a taj broj treba da se svede na njih 30 . Razmak između splavova treba da bude 15m . Takođe i oko reni bunara i mostova treba da budu uklonjeni plutajući objekti. Ovo apsolutno podržavam i pozdravljam, ali se pitam šta je sa ostalim delovima reke Save, gde do Obrenovca sa njene desne obale, i do Ostružnice sa leve, nema gde igla da padne, ni na vodi, ni na obali gde ima raznih zidanih objekata. Da li će se i tu zavesti neki red ili sve ostaje kao i do sada.
Takođe, šta je sa adom međicom oko koje ima više od 200 splavova, a unutra ko zna koliko sojenica. Potpuno je privatizovana, niko joj ne može prići. Ti koji su na i oko nje se predstavljaju kao udruženje ljubitelja Save. Ajde, a šta smo mi ostali. Možemo tu Savu da gledamo samo sa neba, iz drona koji će da je snimi.

Splav restorana, kafića na vodi treba da ima, ali strogo uređenih i samo određen broj na određenim lokacijama. Što se ostalih splavova tiče, najpoštenije je da nema ni jednog. Voda i oko vode, ispod nasipa je svačije, tj ne može i ne sme da pripada nikom, to je prirodno dobro u kome treba svi da uživaju, a ne samo pojedinci. Par hiljada ljudi uživa u reci, a par miliona ne može ni da joj priđe. Ili mogu svi ili ne može niko . Sava mi je tu pred nosom, a ne mogu da je koristim ni za šta, ni za pecanje, ni za šetnju, ni za neki izlet itd . Sramota, ovakav vašar na vodi i bezobrazluk ne postoji ni u jednoj Evropskoj državi. Nadam se da je ovo samo početak kraja privatizacije reke Save oko BG-a i da ćemo konačno moći svi da uživamo u reci .
Naravno, iz razumljivih razloga ne radujem se previše i pre vremena. Nadam se da se neće na kraju sve svesti i završti samo na uređenju savskog keja . :smiley:

ZGODNI28

U osnovi svega ovoga je da su reke i probalje vlasnistvo svih nas i da svi treba da imamo pristup, bilo kakvo ogradjivanje i narusavanje prirode treba najostrije sankcionisati po meni i krivicno i prekrsajno, iz razloga sto se tice svih nas, i posle takvih stvari nikad se ne moze vratiti u prvobitno stanje, u ovo treba ukljuciti postavljanje bova po Tisi i slicne stvari... Pa kome se robija i pride placa kazna nek izvoli, kad bi par njih bilo osudjeno, nikom to vise ne bi palo ma pamet.. To je jedini nacin da se to postuje i zazivi.... Ovim putem podrzavam udruzenja koja se bore za takve stvari... Hocu kad odem na pecanje da uzivam u netaknutoj prirodi miru i zelenilu a ne u gledanju necijeg splava ili vikendice usput ulazeci u moguci konflikt zbog nemogucstva prilaska vodenoj povrsini.... Fora je i u tome sto korisnici recimo konkretno RSV, nema prava na tamisu da sklanja solavove nego je to stavljeno u ingerenciju lokalnih samouprava kojima je u interesu da uzmu lovu a ne da sacuvaju prirodu, sto znaci da ih je i zakon pogresan i da se ne postuje...

sona

Slazem se sa gore navedenim,medjtim zna se da para vrti i da je korupcija u tom delu uprave sam sto je to javna tajna ti ne mozes nisi budza i nemas ortaka tamo negde i onda se zida,radi kako ko hoce ako moze on mogu i ja, moze se desiti ako se taj problem ne resi (mada cisto sumnjam velika sredstva se tu vrte)da se dobiju splavovi u dva reda pa tako do pola Save u BG, ili pola Dunava u NS.Stvarno bi neko trebao imati m...a da resi taj problem. Problem je u ljudima i njihovoj alavosti sebičnosti.....
Vec mi radi zivac a jos nije ni svanulo.