Novi Sad bez centralnog prečistača otpadnih voda

Započeo pikeman, 18 Novembar 2010, 11:56:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zankiki

to mi nikad nije bilo jasno... nije valjda da jedu tu ribu?

neko pije od sreće, neko pije od tuge, a ja pijem od juče...

Zmaj Strasni


kviskons


pikemanellesar

"jel se nebojite da je riba zagadjena?! Niiijeeee riba zagadjena. Al` ipak je tu kanalizacija....Mmmm nisstaaa tu, vidite ,kanalizacija,nije to blizu....voda to razbije,raznese,razredi :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ukusno nema sta :smiley: Nikad necu shvatiti ljude koji pecaju na govnaraama :no:
I have come here too chew bubble gum and kick ass!!!
And i`m all out off bubble gum :) !!!!

dushann

Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

pikemanglos

Citat
Citat
Citat

Centralni gradski prečistač otpadnih voda

Planirani i izgrađeni kanalizacioni sistem za prikupljanje i odvođenje atmosferskih i otppadnih voda sastavljen je od više, danas međusobno nezavisnoh, slivova. Predinvesticionim programom odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda regiona grada Novog Sada i Generalnim urbanističkim planom Novog Sada predviđena je izgradnja centralnog postrojenja leve obale na lokaciji između starog Kaćkog puta i puta E-75 Beograd – Subotica, lokalitet "Sever IV".

Glavna crpna stanica GC-1 prihvata otpadne i atmosferske vode dela grada koji se nalazi južno od Futoške i Jevrejske ulice do Dunava, kao i otpadne vode Veternika i Futoga, a izliv ove crpne stanice nalazi se uz šetalište duž obale Dunava, na početku Bulevara cara Lazara i Radničke ulice i okupira jednu od najatraktivnijih lokacija u gradu. Izliv kanalizacije severnog sliva je pomeren nizvodno i nalazi se u neposrednoj blizini drumsko železničkog mosta, pa crpna stanica GC-2 prihvata otpadne vode severnog dela grada iznad Futoške pijace.

Predviđeno je:

1. Povezivanje južnog i severnog gradskog sliva kanalizacije i usmeravanje otpadnih 3000mm, u dužini od 1300 m', prema crpnojvoda južnog gradskog sliva kolektorom stanici severnog gradskog sliva.
2. Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadne vode (CPPOV) u industrijskoj zoni "Sever IV", između starog kaćkog puta i autoputa E-75 (Beograd – Subotica)
3. Izgradnja veznog kolektora, koji prelazi ispod kanala DTD i povezuje se sa pumpnom stanicom ispred CPPOV.


Spojene poruke: 08 Jun 2019, 11:55:53

Citat: zankiki poslato 09 Oktobar 2011, 20:05:36
to mi nikad nije bilo jasno... nije valjda da jedu tu ribu?
Tuku se zbog nje. Neki dan je jedan sa čamcem dozvolio sebi da stane i usidri se malo poniže govnare, prime spot - location, pa je po nailasku oca i sina koji su poznati kao jedni od svete petorke, koja zauzima i ne dozvoljava nikome da se ubaci, na ta najpoželjnija mjesta za soma, završio polomljene ruke od vesla.
Inače tu je nedavno uhvaćen som od 95 kila. Možda baš od oca i sina..
ZOV

Teme sličnog naslova (10)